Знам ,че всички кемперисти в момента прелистват напрегнато и очакват така важните за тях координати. Ето ги:
41°10'31.28"N 8°32'30.33"W Кемпер стоп ,вода, канал , какво му трябва на човек. Леко настрани ,но точно до спирка на метрото и за 20 мин. сте в центъра. Останалите места ги търсете в ..... вие си знаете .
Настанихме се , освежихме се и сме готови за вечерно действие. Взехме такси, таксистът включи 2-ра тарифа ,на дисплея се показа 3,90 евро. Леле ! Тоя ни почва от 3,90 ,какво ли ще е до центъра....
Да ,ама не. Това 3,90 стоя почти през целия път ,оказва се ,че за кратки разстрояния в центъра като вземеш такси плащаш минимум 3,90 . За 5 евро бяхме в центъра, и не къде да е ами пред една опашка. Оказа се известната книжарница където писателката се вдъхновявала и писала романа за Хари Потър. Хората даваха пари за да видят прочутата стълба и бюрото ,където е седяла тя.

Знаех ,че има такава атракция, но никага не ми е била в плана да я видя. Е, видяхме я.
И се снимахме и тука, за да се тагнем и да се фейснем и грамнем и снапнем и квото там още се прави.

Някои даже успяха да се качат в движение и на трамвая, разрешено е и местните също го правят. Какво да правиш- традиция

Вечерта завърши на отсрещната страна на реката , в редичката с ресторанти , където много навити, бяхме решили тая вечер да се размажем с национална португалска кухня.
За тия лодки ви казах ,нали ? Имало нещо интересно за тях, то пусто- не мога да го намеря в нета. Някой ,ако знае нещо, моля- дайте ми линк.