L.dof написа:Изоставамеееее
Опитвам се поне да намаля дистанцията ама едва ли ...бързи са технологиите че и не бягат по права линия
Като оставим граматиката на страна (и аз съм с дебели пръсти и пропуски), xfact стига да се видим бирата е по подразбиране с повече късмет и студена (както се казва какво ми пука че ще черпя като и аз ще пия

)
По темата: пропуснал съм момента с заряд от мрежата. В форума на вече НЕевропейците споделят че зареждат литий с стандартния електронен блок в режим гел и разни такива. Проблема е че ел. блока е отзад противоположно на акумулатора отпред. Съответно разделителното реле е там и пак там е вързан и солара и работата почва да иска допълнително окабеляване... ама аз не искам.
И сега ми се въртят едни еретични мисли, ако на входа на акумулатора се върже едно "DC-DC Зарядно Victron Orion-Tr Smart 12/12-18A". дали ще компенсира пада на напрежение и ще извлече максимума от всички източници заедно или поотделно работещи. Ясно е че ще се обезмисли малко (май повечко) целта на лития за по-бърз заряд с по-големи ампери. Идеята е да пуска колкото му идва стандартно от солара и мрежовото, да пази съответно генератора и скромното окабеляване и в същото време да осигури що годе правилен алгоритъм за заряд на батерията. А?
Да не ме разберете погрешно питам щото искам да знам, а не защото се правя на компетентен.
chicken ти си с нови и дебели жици можеш да си ги врткаш токовете както ти е кеф