от chicken » 11 Фев 2022, 10:50
Опитвам се да ти обясня, че няма как в помпата да оатснат 100-200 мл вода, по простата причина, че на Фиамата целия обем, с мотора е 200. Което не означава, че не си прав за замръзването. Но и не си съвсем прав, защото аз проимах замръзващ проблем едва на четвъртата зима, без да спирам да ползвам. И то само защото не изчаках да размрази, защото никога не е замръзвала вода вътре. Иначе, за да не се чувствам като аматьор и да поръчвам мембрани по нелепи причини, си имам духалка от печката, която грее директно помпата и цялото нещо е 5 минути работа помпата да започне да пари. На китайчето не му се развали помпата, а електромотора.
На нас ни стига работата на 10 литров Трума непроточен, дори и зимата. Четирима един след друг. Какаъв кемперист не може да се изкъпе с такъв бойлер аз не знам, но на мен на летен ден, със всекидневно къпане, ми трябват 35 литра вода. Останалото са глезотии, тип ол инклузив. И ебасимуса ценното време! Ако беше ценно щеше да правиш нещо, докато ти се стопли водата. Не да седиш и да я чакаш. На мен пък времето ми е никакво, като изляза с кемпера. Наслаждавам му се такова, каквото е, без планове, без припиране, без да си гледам часовника. Ако исках да ми е ценно времето за някакви неща по часовник, които задължително трябваше да правя, сигурно щях да летя със самолетче до ол инклузив и по организирани екскурзии. При повече от половината излизания не сме стигали там, за където сме тръгвали и не сме нощували там, където сме планирали, а на съвсем други места. График никога не се е спазвал, часовниците ни вълнуват само от хорска срама за първото пиене. И, тъй като и срамата ни е толкова, вместо в 12 си сипваме след първото кафе, когато и да е. Да излезеш с кемпера и да живееш по график и часовник с баси твърде ценното време… Не, не само времето ми е прекалено ценно, но и начина на живот като цяло. От осем до пет с един час почивка на обяд е за аматьори в живота. И когато това си го занесеш и в кемпера, възникава въпроса кому е нужно и защо хората се мъчат така. Свобода. Свобода означава да можеш да не правиш нещо. Задължителните за правене неща са прекалено много.