Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот Данаил Делчев » 08 Юни 2021, 17:33

Вие се бъзикате,ама айде ако ще да си мерим децибелите по време на каране . Не ви зеят ,не ви тракат...баси и бусовете , от де ги намерихте? Моя го взех на 3,5 години и имаше ужасни звуци след като махнах преградата. Сега не се чува нищо.
Относно проветрението - отзад имам 2 прозореца 1м на 0,5 м и люк. При отворена странична врата ,жената си затваря нейния (спим надлъжно за неразбралите) , щото и духа. С прозорци мога да спя отворени или открехнати навсякъде (както и го правя лятото) . Задни врати очепени на паркинга ....и да ти гледат как ти е виснал ташака през крачола....мерси ! :lol: :lol: :lol:
Но това си е моя логика и затова моя кастен си е така.
На вкус и цвет , таварищи нет! :D
Данаил Делчев

Мнениеот chicken » 08 Юни 2021, 17:45

Цъ. Ламарината е слаба. Само плоскост отзад, подкрепена с квадратни профили, хванати с болтове към гредите и още два на Х. Съжалявам, че не го снимах на Рупите. Инжовете на Фиат, Пежо и Ситроен си гризат ноктите на краката от завист
chicken

Мнениеот chicken » 08 Юни 2021, 17:55

И аз се стресирах като махнах преградата. Докато налепя битума и сменя желязото, към което се заключва дясната врата към лявата.
И не говорим толкова за проветрение, а за кефа да отвориш. Все едно си навън. Което е и единственото хубаво на плъзгащата врата, отваря се много. Два пъти повече от на кашоните. Проветрението се прави с люкове горе и вентилационни отвори долу. Нито някой ще влезе, нито зависиш от ветрец. Като го зарежеш на паркинга ще отвориш прозорци друг път. Ама само люковете не стигат, ако няма дупки долу. Натъртвам на долу. А врати се отварят лесно. Открехват се, горе и долу зяпат, а отвътре са закатинарчени. Само да не завали докато те няма.
Както и да е, преградата е по избор, стига да е основателен. Това е свободата да решаваш. Да вярваш, че буса ще се гъне и да я сложиш заради това е кретения.
Високата база се гъне, като се махне гредата над кабината. Ама при толкова много фабрични кастени с махната греда… Отзад гледам не слагат много много прегради по фабриките. Остави това, ами няма и надлъжни греди от край до край за леглото, та съвсем през просото са в подкарали :)
Пак ще кажа, един кастен е най-малко мебели и мебелите са най-простото в него.
chicken

Мнениеот xfact » 08 Юни 2021, 20:06

Моя бус е пътнически и фабрично няма никакви прегради. Да не ми е счупен нещо? Да ходя да заръчвам преграда?!?
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 09 Юни 2021, 07:53

На твоя най-дрънкащите ламарини са заменени от стъкла, пода ти е покрит, имаш кори навсякъде… Товарния, като му свалиш преградата зад кабината, наистина няма да искаш да го караш
chicken

Мнениеот ogromnii » 09 Юни 2021, 12:46

Твоят, щом фабрично е без преграда, трябва да си прережеш вените. Не мисля че имаш друг избор... :mrgreen:
ogromnii

Мнениеот xfact » 09 Юни 2021, 21:41

ogromnii написа:Твоят, щом фабрично е без преграда, трябва да си прережеш вените. Не мисля че имаш друг избор... :mrgreen:

Тичам за лъжица!!!!'
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 10 Юни 2021, 01:07

Гледай ги сега как се ебават! :)
Факт е, че товарните дрънчат отзад. Казах кога спира. Трябва да се вземе предвид и, че Делчев е с високата база, а няма и напречно легло, което да подпре гредите. Но от друга страна банята и кухнята отсреща, ако са направени както трябва, са достатъчни ребра.
Пак се сещам какво ще се случи с един кашон, ако се махнат мебелите :)
chicken

Мнениеот nelim » 10 Юни 2021, 12:02

chicken написа:Гледай ги сега как се ебават! :)
Факт е, че товарните дрънчат отзад. Казах кога спира. Трябва да се вземе предвид и, че Делчев е с високата база, а няма и напречно легло, което да подпре гредите. Но от друга страна банята и кухнята отсреща, ако са направени както трябва, са достатъчни ребра.
Пак се сещам какво ще се случи с един кашон, ако се махнат мебелите :)

Ми то и кемпера дето взехме дрънчи като караш по лош път, не е като колата :) Увиваш вилици, посуда и пак си има дрънкане в тоя обем като има много дупки тип насечено :)
nelim

Мнениеот ogromnii » 10 Юни 2021, 19:15

чисто теоретично, и в двата "кашона", които сме имали, дрънчаха предимно неукрепени багажи. Същото е и в буса. Или даже не е същото - при първото излизане с буса се счупиха 2 от 3-те стъклени чаши, които имаше, в арката за 11 години лангъркане нямам счупена чаша. Не виждам логика и в съждението "ако махнешмебелите" - кемпъра си е проектиран и работи чудесно както си е с тях. За мен предимствата на буса са (както неведнъж съм изтъквал) добрата аеродинамика и произтичащите висока скорост с нисък разход. И донякъде възможността за разпеделяне на пространството по собствени критерии. Всичко останало са недостатъци. Колкото и да се радвам на хубавото бусче, още ме гризе съвестта че си продадох хубавото кемпърче. С други думи поне за мен задачата няма едно решение - чувствам се разкрачен, така или иначе съм новобранец в бусокъмпирането, предполагам че с натрупването на опит ще си изградя по-адекватно мнение. Но съм неспособен, като Пилето, да взема крайно мнение, ок, сигурно компресорния хладилник студи жестоко, ама газовия студи също добре, а не се взирам в електромера, да знам ще има ли и за утре, да, кемпъра пътува по-бавно, ама 4 минути след дърпането на ръчната може да похърквам, и т.н. и т.н. И шибаната плъзгаща врата - не че нещо, ама е невъзможно човек да се изсули по тъмно, да си сърба кафето и да гледа изгрева без "джан-джун". Всъщност мисля че знам отговора - най-готино е да имаш кемпър, каравана и бус, с тегличи, нали, да си дърпаш лодката и/или ремаркето с моторите. Гладна кокошка - слепи ги ражда. Народна мъдрост.. :mrgreen:
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии