Продавам кемпър ARCA

Re: Продавам кемпър ARCA

Мнениеот datajumanji » 26 Май 2021, 08:57

Отдаличени, отдаличени, колко да са отдаличение?
Особено ако минаваш граничен контрол...там те настигаме...
Нека пресметнем (говорим за магистрала, защото по първокласните пътища максимално позволената скорост е 90 км/ч)!
Ние караме с около 100 км/ч на магистрала, ти ще караш със 140 км/ч, но релно ще са 130, защото така правят производителите на скоростомерите и автомобилите.
Това ще е на предела на автомобила.
Ще изминеш 30 км повече от нас за 1 час. За 3 часа ще изминеш 90 км повече.
Казано на български - ти ще пътуваш 3 часа, за да изминеш 390 км, а ние трябва да пътуваме 4 или 1 час повече.
Това ли е проблемът в живота ти?
2 часа повече за отиване и връшане?
Рискуваш живота на цялото си семейство, карайки с безумните 130 км/ч с някакъв микробус, който са изхвърлили в чужбина поради амортизация?
Това ли ми казваш?
Нееееееееееееее!
Няма да говорим за спирките по пътя и т.н., но в крайна сметка от София до Бургас, ще стигнеш с 60 минути по-бързо.
За сметка на това ще караш като бесен, ще се нервиш от околните, ще рискуваш най-скъпото си с намерението да спестиш 1 час пътуване.
Аз лично не я споделям тази логика.
Да не говрим за съпътстващи вреди като повишен разход на гориво, например.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 26 Май 2021, 13:11

Джуми, на теория и практика е така, в действителност е друго :geek:

Преди да започна да правя кемпър от изхвърления миробус съм вложил доста труд и старание в изкуствено дишане, към днешна дата хич не е за изхвърляне. Превозно средство с максимална скорост от 170 не е на ръба при 130, отделно най-мощната версия на модела е с максимална скорост почти 190, а е със същото окачване, спирачки и гуми. Същото по парт номера, не само на външен вид. Освен това със слабата машина караш със 100, ама не и по баирите, изпреварваш с планиране и т.н. Когато караш със 70 по магистрален баир и тировете те изпреварват с 90 това е предпоставка за инцидент, така че рискове има винаги. И най-същественото е че просто споделям моята гледна точка, без да желая да я натрапвам никому, да я смятам за единствено правилна или подобни глупости. Така го чуствам аз.
ogromnii

Мнениеот chicken » 26 Май 2021, 15:47

Още повече, като говорим за отдалечени дестинации не става дума за на село. Аз съм правил 900 км макс и спрях на 200 км преди крайната дестинация, защото децата не издържаха. С нормален кемпер щех да спра поне на 400, защото децата не издържат не на разстояние, а на време.
Истината е, че при 150 вече се усеща, че не е много добре да ми се налага спешно спиране или пипане на волана, но пак е добре. При всички ситуации съм се опасявал само задния дали ще спре. Не знам и не искам да знам един алковен как се кара със 100.
А и ако ще си говорим за безопасност нека не слагаме никъде в сравненията тия саморазпадащи се кашони, наречени кемпери! Моля!
chicken

Мнениеот chicken » 26 Май 2021, 15:55

Всъщност, Джуми, не знам защо си се нагрочил така срещу бусовете, като, изключая 10 сантиметра, липсващи в ширината, други основателни доводи няма и няма как да има. Ама ти мимразпрявяше за пет метрови клаустрофобии, та това не би трябвало да е проблем. От време на време кандисваш за купешки, после съвсем се отказваш… Не знам… :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 27 Май 2021, 09:51

Ино по Ино..
Направо ме Обивате!!!
Вярно е, че и на теория и на практика е както казвам аз, а в действителност е същото.
Вие сте умни хора и няма да ви говоря за умора на металите и изобщо на материалите, така че сами разбирате, че изкуствено дишане, реанимация и прочие гимнастики, каваци и подобни са не само безполези, но и излишни, защото не предизвикват желания благоприятен ефект.
Защо е така???
Защооооотоооо, растежа на икономиката се е е превърнал в култ, а това е възможно само чрез ново и нарастващо производство, както и потребление.
Казано като за мен: 5 години живот на този вид стоки и хвърляш.
Относно разпадащите се кашони по пътищата, наречени къмпери ще добава, че в голяма си част тия кашони са проектирани, произведени и експлоатирани във времената когато консуматорската политика на капитализма е била в зародиш и както всички знаете са много по-добре направени от съвремените кашони, да не говорим, че е предвидена възможност са лесен и евтин ремонт, поради тогавашната икономическа конюнктура и благосъстояние на потребителите.
По отношение на дългите пътувание...900 км...вече съм коментирал...
Такива мъчения на семейството си, не причинявам!!!
Както Чики признава - спрях на 200 км преди крайната дестинация, защото децата не издържаха.
Коментарите са просто излишни.
В заключение, но не на последно място ще спомена и за внушенията по отношение на 5 метровите клаустофобии...айде молим...кастените са по-зле от подводници, а 10-ТЯХ санта по-малко са всъщност 40, а това си е близо половин метър.
В крайна сметка съм 100% ОбедЕн, че ако е кастен, трябва да е фабричен иначе си е мъка, а не компромис.
Мисля си, че по-добрият вариант е да се вземе неугледен, но фабричен кастен и след това - изкуствено дишане.
datajumanji

Мнениеот chicken » 27 Май 2021, 10:55

Гледай сега колко несвързано и противоречащо си!
Това, че кашона е по-качествен от друг кашон не го прави некашон.
Ти пускаше снимки на пет метрови кастени и обясняваше, че това е истината.
Болшинството кемпери са 215 сантиметра отвън, Дукатото е 205. Аз спя на 200 сантиметра спалня, ти ги смятай тия 40 санта, дето се губят. Което не отрича фактът, че е по-тясно, но не четеш в какъв контекст е споменато. Всъщност, ако ще си говорим за клаустрофобии, такова нещо е алковена, такова нещо е и най-големия кемпер, ако са му разказали играта с баня от едната страна и гардероби от другата, а между тях Гранд каньон. В дъното спалнята. Заеби такива истински кемпери. А тия, дето го правят в бусове въобще пък не ги разбирам.
Дългите пътувания са за хора, за които свободното време не се изчерпва с ходене на село на дваста и нещо километра. На малко повече има още по-хубави села, но и други работи. А децата не издържат, защото си се возят където им е мястото. А и бяха на 7 и 4 тогава. Сега им дай книжки и таблети и няма и да разберат къде са и как са стигнали.
На моята кола и дават 6 години гаранция, гледам и по 9 има. 10 годишния ми бус все ще има още малко живот. Едни 10-15 години.
chicken

Мнениеот datajumanji » 27 Май 2021, 11:15

Прочетеш внимателното написаното от мен, ще установиш, че единствения, който си противоречи е Чики.
Твоя кемпер е 205 на дъното и още 40 см по-нагоре.
След това се свива до 170 или още до по-малко.
Не ми говори. И за изолацията не ми говори.
Укрепвате си задните врати, че като го измиите и трябва да сменяте спланото бельо... ба си ужаса... да не дава Господ да завали по време на движение...требе да спиш в кал...
Твоя бус е с отдавна изпята лебедова песен и ти много добре го разбираш.
Старите бусове просто не се развалят.
Айде, миниятюрния е механик и вероятно в 99% от случаите може да се оправи без чужда помощ дори на пътя, ами ние дето не сме...кво прайм?
Стига!
5 метровия каснен, за който говорих е ФАБРИЧЕН, а не самоделка.
Кажи ми как да ти обясня разликата, която е от земята до небето???
Нямаш материали, машини, устройства, приспособления, условия, опит, сръчност, ноухау, въображение, обратна връзка с ползватели и все ей таквиз дреболии.
Как се очаква да сготвиш нещо сносно?
Моля те...
datajumanji

Мнениеот Данаил Делчев » 27 Май 2021, 12:00

Да дам и аз моите 5 стотинки....
За нашето семейство кемпера е средство което ни създава домашния уют ,комбиниран с пътуване. Ние след третия ден на едно място започваме да издивяваме. Трябва ни местене. Обичаме и пътуванията,от ония....дългите. Като минал през каравана,алковен със 90 коня (или магарета) и сега със 180 такива в кемпер-косерва,след 25 000 км съм стигнал положението в което съм се зарекъл , че никога няма да си взема заводски кемпер. Причините са много и едва ли ще мога да ги изброя.
Относно скороста - с караваната карах с 90,щото има много клипчета за случки с шофьори които си забравят на моменти че отзад теглят нещо. Децата бяха малки и за всяко сране,пикане,ядене и куп други неща се търсеше отбивка за да се спре и да се иде отзад за необходимостите. Затова взехме кемпер - алковен,щото видиш ли семейство с деца си трябвало пространство.....ала бала от сегашната ми гледна точка и натрупан стаж. Кемпера не е нищо повече от тенекиено-дървена палатка с кенеф. Вътре се влиза само за едното спане и колкото обема е по-голям,толкова по бавно започвате да си усещате пръдните. Друго предимство за мен няма. Всичко друго е недостатък,особено ако се пътува из Европата. Много зор съм виждал из градовете (особено ако има липса на сносна навигация с размери на мпс-то). С 90-те кончета си поддържах 100 км ,НО при равен път и липса на насрещен вятър,който в Хърватска винаги е срещу мен (явно късмета е такъв) . Педала до дупка и едни 60-65 км.....толкоз с алковен. Щото е един голям кашон без никаква аеродинамика.
С тенекето,в началото се отпусках със скорости до 160. Кеф....върви колкото му кажеш,набира все едно тръгваш от място,мощност бол... Сега карам 100-110 винаги на темпомат. Спокойно ми е, виждам всичко около мен и най-вече има шанс за по-къс спирачен път ако не дай си .... нещо стане.
Относно фабричните кастени - влизал съм в няколко и ....не е моето. Материалите са толкова нежни че след най-много година по нашите пътища ще започнат да падат шкафчета и вратички както падат на новите фабрични кемпери (да не казвам че на един му се отлепи цалата странична стена...). Единственото което ми харесва е ,че имат готови панели за всички извивки и не се налага творчество. Но в Казанлък вече и това се продава. Аз съм заложил на 15 мм шперплат навсякъде. Нямам развита видия за 25 000 км по всякакви пътища.Нямам заскърцал шкаф или мебел,нямам нещо с което да съм направил компромис и да преглъщам всеки път като го видя. Не чувам НИКАКВИ паразитни шумове по време на движение. Спалнята ми е 192 см широка и 188 дълга. Разстояние до тавана 120 см. Обем достатъчен за липса на каквато и да е клаустрофобична нотка.Банята ми е 105 см на 75 см...
...и не отварям люка на спалнята за да си покаже жената главата за да може да се "качи на черешата",както в новите Лайки.... :lol: :lol: :lol:
Ей това са моите прични и разсъждения относно кемперизЪма в тенекиено мпс , с което не ангажирам никого. Просто всичко си идва на мястото когато си го правиш без да икономисваш и без да има компромиси. Тогава идва и пълния кеф от цялото набутване на финикийски знаци които 3 поколения няма да могат да похарчат по ол инлузиви :lol: ,ама мерак с пари се гаси. Та това е :?
Данаил Делчев

Предишна

Назад към Продавам