chicken написа:Аз сверодиодите ги знам ка светят

Затова и казвам, че има нещо вярно в тяхното, ама нещо
Джаджите за да си казват помежду си какво да правят трянва да са в една среда. На един сървър, с едно приложение. Не може датчик на Ксиоми през хъб да светне лампа с това реле. Ще светне с реле на Ксиоми, вързано към хъба. И питанката тръгва от там, към коя да се закача, независимо сега какво ми се прави, за да мога да разширявам към каквото ми хрумне. Варианта на Джуджи за пак аларма с нейната сим карта и т.н. отпада, разбира се. Такова си имах, абсолютно безсмислено е със всичките смарт джаджи.
Ами вземи едно такова реле и го пробвай, не е мельони

Захранваш го на 12в - инсталираш си апликацията на телефона и тя ще го намери. (eWeLink)
Като го намериш - му подаваш инфо към коя wireless мрежа да се свързва, SSID и парола
то ще се рестартира и след малко ще ти се появи в софтуер-а като реле - така вече може да го щракаш от всяка точка на земята, стига и ти и кемпера да имате нет.
Като щракаш - релето ще има сух контакт който ще дава/спира контакта на нещо което си прекарал през него..
Може а си му направиш график.. а може и да си го пускаш ръчно.
Обратна връзка си има, щото дори някой да го пусне ръчно в кемпера (то си има копче) - на телефона ще ти се обнови че релето е ОН.
Ако искаш да го пускаш/спираш спрямо температура, ще си вържеш и един температурен датчик за да гледаш колко е топло/студено в кемпера..
Все още не разбирам проблема с обратната връзка за който коментира джуманджи, при положение че имаш интернет.. ако толкова държиш да знаеш че газта свършва и искаш да изгасиш релето, вместо печката да изгасне поради липса на газ, ще си сложиш и датчик за нивото на газ (което вече ще е малко по-сложно)

Ама аз си мисля, че да сипва газ, когато иска да му е топло си е работа на собственика.. да е толкова отвеян че да пуска печката като знае че няма газ е тъпо...
Ако няма температурен датчик и се опасява, че ще забрави релето пуснато, го разбирам - аз затова съм направил релето на радиатора в банята автоматично да се гаси 20 минути след като е пуснато, а на село има едно реле с което бащата си пуска помпата и се гаси всяка вечер в 00:00, ако случайно го е забравил или е останало без интернет

В смисъл ако искаш да се заиграваш - тия релата с custom софтуер са доста гъвкави - може да си направиш няква програма в тях която да си върви и без да има нет.. ама смарт джажа без нет е като жена без цици..