Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 24 Фев 2021, 19:38

Говоря за друго, за външните му габарити и форми. А съвсем отделно, че това, дето сиго разказал за мен ще трябва да се разпъва. Ние сме четирима. Всъщност от този тип съм виждал за четирима с двуетажно отзад.
Та става дума, че това чудо, ако ще и фабрично, ще прави това, което съм писал. Повечето самоделки ще да са малко по-добре, но малко, защото не знам много да са постигнали моето тегло на 6.40 бус. Все клонят към 3 тона празни с ултра мега специалните плоскости високо качество :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 25 Фев 2021, 10:15

Шегуваш се нали?
Гледа ли изобщо клипа?
И какви външни форми и какви пет лева?
Външността е за нискоинтелигентните. Важно е съдържанието!!! Това изключва само жените, там са важни и двете компоненти.
Сега аз да ти обясня...
1.Истинския кемперизъм не е олинклузив в студио или мезонет, съвсем друго е и всички кемперисти, метнали се на кораби са ми странни...спокойно ще им е по-изгодно и финансово и практически да са с каравана.
2.Ако си над 5 метра стърчиш от паркоместата за леки автомобили.
3.Това води до:
а/ не те пускат в паркингите в централните части на населените места, не защото няма да си платиш 2 паркоместа, а защото създаваш дискомфорт на плебса.
б/ вероятността да ти пусне някой една дълбока стружка е огромна.
4.Паркиран на диво на плажа почваш да дразниш плебса, който веднага звъни на милицията, къде заради озлобление, къде заради криворазбрана цивилизация, къде за забавление.
Всеки сам си знае, но моята философия е изградена от 2004 до днес и всичко това съм го изстрадал.
Но самоделката ти е на светлинни години назад (това не е време, а разстояние) в сравнение с всеки един фабрично изработен кастенваген.:)
Като се почне от дизайн, мине се през изработка и се стигне до материали.
За майсторлъка няма да говорим, защото е напълно възможно да си по-сръчен от дойчовците, но нямаш тяхното оборудване и материали.
Така че, кажи ми сега - де те апи?
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 25 Фев 2021, 14:05

Ох леле бе мале!
Външността е пряко свързано с това, как ще се движи и колко ще харчи. Свързана е и с това колко се набиваш на очи пред гореизредените от теб.
Вътре това нещо няма нищо повече от моето нещо, както и моето нещо няма нищо повече от това нещо. Обаче за трима и нагоре човека траябва нещо да се разпъва.
Опитвам се да обясня, че за твоята, изградена от 2004 година философия, едно нещо, което е 5.50 и се вписва в това, в което се вписва и това нещо, е много по-адекватно. Може да не стърчи 3 метра, може да не му личи от 15 килиметра, че е кемпер, на всичкото отгоре може и да не се разпъва толкова. За двама хич. Дори легло няма да пада по-лесно, отколкото на каквото и да е.
Материалите и изработката ли? Говорим за кастенваген, където едно от важноте неща е теглото. Когато ми намериш фабричен с размерите на моя, който да е 2650 килограма празен, може и да си променя мнението :)
И толкова обезшумен. И с толкова голямо сепаре, където всеки може да си протяга краката накъдето иска, без да стои като наказан.
chicken

Мнениеот datajumanji » 25 Фев 2021, 17:11

Няма нужда от сръдни и обиди.
Но ти откровено говориш неистини.
Онова, което показах аз е:
1.Поне толкова аеродинамично колкото твоето
2.Мебелите тежат 1/3 от твоите
3.Мебелите са 2 пъти повече от твоите
4.Без алковен - разпъваш, това е положението
5.Ако почна да мисля колко харчи, по-добре да си седя дома.
6.Над ПЕТ метра стърчиш, няма друга възможност.
Сори, ама ние искаме да спим по градовете, а не само на плажа, пък бил той и нуди...
Последна промяна datajumanji на 26 Фев 2021, 09:40, променена общо 1 път
datajumanji

Мнениеот chicken » 25 Фев 2021, 21:36

Със половин метър повече височина и с тази гърбица няма как да не е по-аеродинамично. Не мога да го оспоря :) Дори на доста места, на които моя ще влезе на височина, това няма да може :) Та няма нужда и да ходи :)
С 50 килограма по-голяма "маса в готовност за шофиране". За сметка на това има 520 килограма полезен товар, срещу 780 за моя. Всичко това без една камара неща в базовото оборудване, включително климатик към двигателя, солари, тента, акумулатор... Много от нещата, които аз имам там вървят с плюс и в цената и в килограмите.
Мебелите са повече, че и по-леки, ама другия път, за багажника да не говорим... Метър и педесе по-къс, аз съм с по-тежките макси неща, ама мебелите му по-леки, затова по-тежък... :)
Старите варианти бяха по-функционални. Много по-функционални.
И, пропускаш нещо съществено-не казвам, че нашия не е дълъг, ние искахме 6 метра, но все пак сме четирима. Казвам, че в самоделка 5-5,50 ще се съберем двама без разпъване, с много по-ниско тегло, по-добро поведение на пътя, по-малък разход, по-незабележими точно за градски условия. И няма да стърчим незаконно, разбира се! Все едно да кажеш, че неща от сорта на Нисан Навара, големия Ландкрузър, Тойотата на Бибитко и подобни са незаконни! Или, че 6 метра бус няма къде да спре в града, камо ли 5,50...
Това е по-добро във всеки аспект и пак се паркира навсякъде в града https://www.poessl-mobile.de/modelle/d-line/roadcamp
Последна промяна chicken на 25 Фев 2021, 21:54, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот chicken » 25 Фев 2021, 21:51

Ама ти наистина не ми вярваш, че много детайлно ги разучавах тези и търсех да си купя. Накрая сложих на кантара плюсовете и минусите и отпаднаха. В края на краищата щом теб те устройват тези минуси... Ама за половин метър дължина да станеш половин метър по-висок и забележим и да разпъваш, колкото и малко да е, за да спят двама... Не знам... Аз не бих си го причинил. Пак казвам, челементарно е да се усетиш с тези пропорции как ще се държи на пътя, а като те грабне един хубав вятър направо си спрял. Най-малкото за да не излезеш от пътя.
chicken

Мнениеот nelim » 25 Фев 2021, 22:16

И мен не ме кефи с тая гърбица отгоре :) Може да е по-късо, но е прекалено високо :)
Със сигурност ще има по-голямо челно съпротивление, за странично като задуха вятъра не знам.

И определено на плажа няма да бие по-малко на очи, дори да е по-къс..

Другото което трябва да се вземе в предвид е, че хората сме различни и всеки си има различни убеждения, без значение дали е къмпингар от 25 или от 15 години, затова и на пазара се продават различни неща, а не караме всички еднакви коли и кемпери/каравани :)
Аз лично за семейство с малки деца също предпочитам сетъп-а на chicken-а, бусовете са си масови във всички градове и все още се намират паркоместа подходящи за тях :) Да не говорим че ако махнеш тентата и соларите си доста стелт, за разлика от тоя с гърбицата.
nelim

Мнениеот vladostanimirov » 26 Фев 2021, 00:45

Ми чикъна нема тента ,а соларите са му някъде отгоре и не се виждат. За мене няма значение от уреда за къмпиране и придвижване, важното е да върши работа. Даже си мисля да направя Каптивата на кемпер за 2-ма . С печка като на xfact-а и да може да се бутат ските под рамката дето ще се ползва за легло..Така и така никой не иска да я кара , а и никой не я ще да я купи, така ми стои. Що пък ?
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 26 Фев 2021, 09:01

Ний не чакаме да видим, четем кво продават :) Гол в ръката, после почва плащането :) И качването на масата.
В случая коментираме изказванеро на Джуми, че това е, всичко останало е компромис. При положение, че това е компрос със всичко, за половин метър дължина до 5.50, което е съвсем нормално за паркиране НАВСЯКЪДЕ.
chicken

Мнениеот datajumanji » 26 Фев 2021, 09:42

chicken написа:Ний не чакаме да видим, четем кво продават :) Гол в ръката, после почва плащането :) И качването на масата.
В случая коментираме изказванеро на Джуми, че това е, всичко останало е компромис. При положение, че това е компрос със всичко, за половин метър дължина до 5.50, което е съвсем нормално за паркиране НАВСЯКЪДЕ.

Можеш да го измериш!
Ще установиш стърчане с 50 санта.
Физика, какво да се прави?!
datajumanji

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии