Със половин метър повече височина и с тази гърбица няма как да не е по-аеродинамично. Не мога да го оспоря

Дори на доста места, на които моя ще влезе на височина, това няма да може

Та няма нужда и да ходи

С 50 килограма по-голяма "маса в готовност за шофиране". За сметка на това има 520 килограма полезен товар, срещу 780 за моя. Всичко това без една камара неща в базовото оборудване, включително климатик към двигателя, солари, тента, акумулатор... Много от нещата, които аз имам там вървят с плюс и в цената и в килограмите.
Мебелите са повече, че и по-леки, ама другия път, за багажника да не говорим... Метър и педесе по-къс, аз съм с по-тежките макси неща, ама мебелите му по-леки, затова по-тежък...
Старите варианти бяха по-функционални. Много по-функционални.
И, пропускаш нещо съществено-не казвам, че нашия не е дълъг, ние искахме 6 метра, но все пак сме четирима. Казвам, че в самоделка 5-5,50 ще се съберем двама без разпъване, с много по-ниско тегло, по-добро поведение на пътя, по-малък разход, по-незабележими точно за градски условия. И няма да стърчим незаконно, разбира се! Все едно да кажеш, че неща от сорта на Нисан Навара, големия Ландкрузър, Тойотата на Бибитко и подобни са незаконни! Или, че 6 метра бус няма къде да спре в града, камо ли 5,50...
Това е по-добро във всеки аспект и пак се паркира навсякъде в града
https://www.poessl-mobile.de/modelle/d-line/roadcamp