Натам, че и насам...

Видима от всички тема

Re: Натам, че и насам...

Мнениеот chicken » 28 Юли 2019, 08:13

Огромен, на теб ще ти звъна за дребни питанки като съм готов. Че моя сервиз не работи в момента. Като да ми кажеш например какво масло и къде да ми го сипят. Включително хидравликата
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 28 Юли 2019, 09:01

Недей да протестиращ, ами прочети си как тая събота и неделя ще работиш,сам си го написа тук нейде. И хората са преценили,че няма смисъл да ти се обаждат или да правят анонс, кой къде за да не те дразнят, за твое добро,демек.. Попов е с администраторките на частния форум,Марци е на събор на село, аз съм на поляната,че не съм ходил досега. Иначе, пътеписа ти е хубав,но защо го обърна ти на друга тема?
vladostanimirov

Мнениеот ogromnii » 28 Юли 2019, 23:58

Аз не ходих никъде. Ама Бабката с Майните ходи на поляната. Моя големия щеше да ходи с тях, но в крайна сметка отиде малката, а техния голям остана в махалата. Дрън-дрън, ама имаше хора. Но видях писаното късно. Аз също бях на работа, слагах мрежи на кемпъра и след това профилактирах колела. Живот и здраве идеята е в петък да изчепваме, а имаше дреболии за довършване, домати за връзване и бла-бла. И без това няма начин да е нямало комари, гроздето е кисело и так далее... ;)

А за затворените групи - вчера се занимавах с чистене на лепило от старо велкро от джамовете на кабината. Не особенно успешно, ама новото велкро се залепи, което значи че не е и съвсем неуспешно. Доста темерутско занимание, дотолкова че не го споделих никъде, само пост-фактум ;)
ogromnii

Мнениеот chicken » 29 Юли 2019, 00:05

С сподели къде да си сменя маслото и филтрите! В Радиала дали ще свършат работа, че ми е до гъза? И какво масло да му сложа на това чудо?
chicken

Мнениеот ogromnii » 29 Юли 2019, 00:17

Работа е много вероятно да свършат, въпроса е да не правят поразии покрай работата. Ако ограничиш мисията до масло и маслен филтър вероятността от поражения се минимизира. За масло - вероятно съм предубеден и мнението ми не е много меродавно, но нямам забележка към кастрол едж. 5в40 или 5в30лл. Първото за 15тина хиляди, второто за повече. Ако слагаш друго - снимай етикета за най-лесно и виж (после) какви норми покрива. И съответно прецени кога да го смениш пак. Филтър - манн, мале или хенгст. Работят.

Фиат препоръчва селениа ;)
Тази селениа, която препоръчва е дефицит, но може да сложиш и друга ;)
На практика основната разлика между маслата е това кога губят свойства. Ако го сменяш на 7К сигурно и приста ще е ок.
ogromnii

Мнениеот chicken » 19 Авг 2019, 13:25

Гледаме ние в другия форум, едно мерене на уикенди, на правилно използване на кемпери, едни от хубави по-хубави места... Та си викам, тоя форум да не е по-лош, че да няма такива работи! Требе се ходи някъде, няма как.
Чудихме се, чудихме се и взехме, че открихме "неправилни хора", които "не е хубаво да са щастливи, за разлика от правилните", та им се натресохме, за да им развалим рахата. Сега, защо ние сме от неправилните хора ми е ясно, болести колкото искаш. Остава да уточним Боби Коколандията и Ирена защо са неправилните. Може би защото не са клиенти или верни другари и приятели... Не знам, ама по моему нищо си им няма, та беше несправедливо от наша страна да им развалим почивката, но се случи :)
Сега, децата, без които няма как да стане са на 300 километра нататък, та се наложи да направим тегел Софето-Сливен-Родопи-Сливен-Софето, което с истински кемпер би било изживяване, но с нашия курник бе рутина. Някакви си 1200 километра, за да изкараме три дни на 170 километра от Софето какъв проблем може да са :)
Тъй като сме нормални обикновени хора, които ядат, серат и пърдят напълнихме количката в любимото Метро, като не пропуснахме и порядъчни количества алкохол. Никога не съм разбирал защо хората, лишени от пороци, отделят толкова време и енергия да зяпат пороците на другите, но, както казах, болести всякакви. Всъщност имам една теория, основаваща се на факта, че повечето бивши, примерно пушачи, стават най досадните същества, като минат към висшата безпорочна класа... Не знам, не разбирам. Моята работа е да не забравям, че един път се живее, за сметка на това кратко.

Изображение
Последна промяна chicken на 10 Фев 2020, 18:31, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот chicken » 19 Авг 2019, 13:38

Пътят е ясен, скучна, разхлопана задръстена със селяндури нашенска "магистрала", минаване през Нова Загора заради затворения път Сливен-Ямбол, в другата посока пак, после пак и пак... Общо четири пъти :)
Прясно обрани дини край пътя, нашенски зарзавати, баири, завои, пълненене на вода със средновековни методи... Баналности некви...
Още с пристигането видяхме хора, правилно подготвени да се разграничат от селянията. Това да не се бърка с бащинията, която е обсебила целия язовир! Там да вземат да си сложат наименования на улиците и номера на дворовете и пристройките...
Изображение
После се оказа, че това все пак било споделено с други правилни хора.

Изображение
А нашия бивак един такъв скромен...

Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна chicken на 10 Фев 2020, 18:36, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот chicken » 19 Авг 2019, 13:46

Гората беше осеяна с повече антени от циганска махала, а ние ни една си нямахме, което не ни попречи да зяпаме и най-вече слушаме David Bowie и Mick Jagger по VH1 Classic :)

Изображение

Останалите банални ежедневности са ясни. Сладолед...

Изображение
Докато други търкат билетчета на по Пиринско-свежо от планината, ама в Родопите...

Изображение

А още по-други се мъчат да счупят колелетата на децата си

Изображение
Последна промяна chicken на 10 Фев 2020, 18:40, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот chicken » 19 Авг 2019, 13:50

Децата снабдени със средство за контрол, маскирано като нещо забавно

Изображение
И много разходки по суша и вода...

Изображение
Изображение