chicken написа:Поради каква точно причина реши, че точно аз, с кастенвагена, дето дори вграден котлон няма в кухнята, съм се вманиачил да пренасям удобства, при положение, че постоянно обяснявам на разни хора, че като си навън си навън, не в хотел или на вилата...?! Че аз дори твоята форма за кекс за готвене нямам! Щях да си купувам и решихме, че няма кой да се занимава!
А за акумулатора току що написах, че представянето на различните типиве няма нищо общо. Стартерния, за който говоря е 320 кинта цена към краен клиент, за мен 250, полу тяговия 480 лева, за мен скочи от 320 на 350 докато се натуткам. И двата вдна марка, с едни размери и един и същи капацитет. Стартовия издиша по всички параграфи, сложен за битов. Начи, за колците и доматите знаем, а аз не случайно казах още по-горе, че при минимална кемперска консумация (лято, газов хладилник, никаква печка, особено обдухването и...) може и да върши работа. При всичко останало стигаш до колегата, за когото Хондата е незаменима част от оборудването...
Стигнах до този извод заради втория абзац от поста ти, което слушам от доста време - дето почва с: "А за акумулатора току що написах, че представянето на различните типиве няма нищо общо..."
Само заради това.
Обстоятелството, че нямаш форма за кекс, не отменя другото обстоятелство, че изпитваш огромна нужда от електрическа енергия. Ума ми не го побира защо?!?!?!?
Преди 2 седмици бяхме на село, точно през оная студената и облачна седмица. Моите хора и двамата бяха по 7 часа на училище с лаптопи през инвертор и въпреки плътната облачност, дори за минута не изпитахме нужда от генератори и тягови батерии. Карахме си със двугодишния стартерен 100Ач.
Всичко е въпрос на планиране, комбиниране на приятното с полезното и най-вече огромен мерак.
Опитай се да се отнасяш към електрическата енергия, както към водните си запаси и мисля, че ще излезеш от енергийната спирала, в която все повече се задълбочаваш.
Извод: Всяка крива линия, успоредна на правата линия на ЧиКен е права!

)))
Направо ме развесели днес яко с тия прави линии.

Не се сърди, нали затова е форума - да се дръгнем, да се бъзикаме и да се забавляваме!
ogromnii написа:datajumanji написа:...че е все тая какъв е.
Не е все тая. Разликата е че с по-хубав към края имаш повече капацитет.
Викаш, мойто магаре направо умира, а вашите преди това, метнат още 2-3 тикмета...