Контролер

Видима от всички тема

Re: Контролер

Мнениеот datajumanji » 11 Дек 2020, 11:51

chicken написа:Джуджи, не разбирам нито защо аз съм ти виновен! Ти почна да говориш и за пестеливост и за ол инклузив, които не разбрах от де излязоха!

Обяснявам...
В последно време имам чувството, че си се вманиячил да доставиш удобствата от вкъщи в кемпера.
Разбери го - не става, даже не става и 10%.
Акo искаш вкъщи, но на почивка - ол инклузив или студио. Това имах предвид.
Разбери и друго, всеки акумулатор е разчетен за 2-3 години, даже си има цял отдел дето се грижи това да му се случи. Ако беше иначе, производителите щеяха да фалират.
Мисълта ми е, че няма значение каква е батерията, важното е да е евтина, защото след 2-3 години - нова.
Мога да взема варта мисля 95 ач, тягов, гелов, АГМ за под 300 лв (цената за краен клиент е около 400), но това е лудост, поради ред причини, но най-важната е, че е все тая какъв е.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 11 Дек 2020, 12:36

chicken написа:...без да изпадам в детайли мога да се обзаложа, че при връзване на два акумулатора живота им ще се съкрати достатъчно повече...

Можеш да се обзаложиш. Може и да го вярваш. Ама няма.
Съвсем не ти давам акъл какво да правиш, само излагам как стоят нещата. Аз втори акумулатор не бих вързал, щото нямам място. Всеки си знае.
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 11 Дек 2020, 12:38

datajumanji написа:...че е все тая какъв е.

Не е все тая. Разликата е че с по-хубав към края имаш повече капацитет.
ogromnii

Мнениеот chicken » 11 Дек 2020, 12:48

Поради каква точно причина реши, че точно аз, с кастенвагена, дето дори вграден котлон няма в кухнята, съм се вманиачил да пренасям удобства, при положение, че постоянно обяснявам на разни хора, че като си навън си навън, не в хотел или на вилата...?! Че аз дори твоята форма за кекс за готвене нямам! Щях да си купувам и решихме, че няма кой да се занимава! Всъщност постоянно те хващам в личностни противоречия, докато моята линия е абсолютно права още от палаткаджийството насам-ходи се навсякъде и ни е добре навсякъде с каквото е налично. С кемпера и караваната добавихме по всяко време към схемата.
Но вярно би ми било интерсно кое точно ми е ол инклузивното и кои са удобствата от вкъщи в кемпера. Особено сложени на кантар с твоите в рвоя кемпер...

А за акумулатора току що написах, че представянето на различните типиве няма нищо общо. Стартерния, за който говоря е 320 кинта цена към краен клиент, за мен 250, полу тяговия 480 лева, за мен скочи от 320 на 350 докато се натуткам. И двата вдна марка, с едни размери и един и същи капацитет. Стартовия издиша по всички параграфи, сложен за битов. Начи, за колците и доматите знаем, а аз не случайно казах още по-горе, че при минимална кемперска консумация (лято, газов хладилник, никаква печка, особено обдухването и...) може и да върши работа. При всичко останало стигаш до колегата, за когото Хондата е незаменима част от оборудването...
chicken

Мнениеот chicken » 11 Дек 2020, 12:53

ogromnii написа:

Не е само това. И не по-хубав, а по-хубав тип акумулатор. Ама стигаме до полемики от сорта по-голям ток за по-кратко време, или по-малък ама за по-дълго и що е то капацитет на акумулатора и как се отразява горното на реалното ползване... И поради липса на каквито и да е данни ще зациклим в празнословие. Аз споделям реално наблюдение в моите реални условия. Цяло лято и до началото на януари, когато купих АГМа, сиреч всички сезони и режими на работа.
chicken

Мнениеот datajumanji » 11 Дек 2020, 13:38

chicken написа:Поради каква точно причина реши, че точно аз, с кастенвагена, дето дори вграден котлон няма в кухнята, съм се вманиачил да пренасям удобства, при положение, че постоянно обяснявам на разни хора, че като си навън си навън, не в хотел или на вилата...?! Че аз дори твоята форма за кекс за готвене нямам! Щях да си купувам и решихме, че няма кой да се занимава!

А за акумулатора току що написах, че представянето на различните типиве няма нищо общо. Стартерния, за който говоря е 320 кинта цена към краен клиент, за мен 250, полу тяговия 480 лева, за мен скочи от 320 на 350 докато се натуткам. И двата вдна марка, с едни размери и един и същи капацитет. Стартовия издиша по всички параграфи, сложен за битов. Начи, за колците и доматите знаем, а аз не случайно казах още по-горе, че при минимална кемперска консумация (лято, газов хладилник, никаква печка, особено обдухването и...) може и да върши работа. При всичко останало стигаш до колегата, за когото Хондата е незаменима част от оборудването...

Стигнах до този извод заради втория абзац от поста ти, което слушам от доста време - дето почва с: "А за акумулатора току що написах, че представянето на различните типиве няма нищо общо..."
Само заради това.
Обстоятелството, че нямаш форма за кекс, не отменя другото обстоятелство, че изпитваш огромна нужда от електрическа енергия. Ума ми не го побира защо?!?!?!?
Преди 2 седмици бяхме на село, точно през оная студената и облачна седмица. Моите хора и двамата бяха по 7 часа на училище с лаптопи през инвертор и въпреки плътната облачност, дори за минута не изпитахме нужда от генератори и тягови батерии. Карахме си със двугодишния стартерен 100Ач.
Всичко е въпрос на планиране, комбиниране на приятното с полезното и най-вече огромен мерак.
Опитай се да се отнасяш към електрическата енергия, както към водните си запаси и мисля, че ще излезеш от енергийната спирала, в която все повече се задълбочаваш.

Извод: Всяка крива линия, успоредна на правата линия на ЧиКен е права! :))))
Направо ме развесели днес яко с тия прави линии. :)
Не се сърди, нали затова е форума - да се дръгнем, да се бъзикаме и да се забавляваме!

ogromnii написа:

Викаш, мойто магаре направо умира, а вашите преди това, метнат още 2-3 тикмета...:)
datajumanji

Мнениеот chicken » 11 Дек 2020, 14:39

Начи, преди да се зачета само ще вметна, че бахти дългите цитати на дълги писания, придружени от дълги писания! :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 11 Дек 2020, 14:41

chicken написа:Начи, преди да се зачета само ще вметна, че бахти дългите цитати на дълги писания, придружени от дълги писания! :)

Щот'сне ут сой!
datajumanji

Мнениеот chicken » 11 Дек 2020, 14:48

Начи, тикмета ми е поредната нова дума, за което благодаря, ама за останалото хич не си прав! Никаква спирала, а права линия, която турнах още с правенето и не е мръднала. Ни си увеличавам консуматорите, ни ги намалям. А те са печка и хладилник в повече на твоите. Вярвам, печката е много ол инклузив нужда, но хладилника си е стандарт. Аз се научих да пия топла мента с фанта, щото съм седял по една седмица на къра без хладилник, ама я пробутай на моята жена топла бира! Пробвай, аз ше си купя готов кукуруз, че нямам микровеле у кемпи.
Та аз зависимости към тоците не създавам, те са константа, но зависимости към капризни хладилници или печка, дето стърчи по средата на кемпера и пак не става без ток няма да си причинявам. Баланс между кеф и кво беше още там ;) На кратко, не говорим за повече или по-малко капризи, а за различни виждания за елементарни, налични във всеки кемпер неща. Печката ми не харчи повече от което и да е комби, малко повече може би от обдухването на стандартна печка. Хладилника е друг въпрос. Който не само аз съм решил така и не се отмятам. Следващия пак ще е такъв :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 11 Дек 2020, 15:01

Понеже си закачил печката към компресорния хладилник както ЕС закачи България към Румъния изобщо не може да замаскира обстоятелството: Аз кво ти казах за тоя комресорен хладилник?
Сега ще си сърбаш попарата!!!
Компресорния хладилник е опция или допълнение (на български) към газовия.
Нашата опция се нарича газова ракла и 2 замръзнали 1,5 лирта бутилки, не се тазмразяват за 16 дни по гръцките плажове и само на слънце, никога сянка.
Как си представяш точно аз да пия топла бира? Това е все едно Ливата да ни върне в оня форум с извинения и целувки по 3-те букви.
Няма как!!!
Затова сега ще виеш и ще сучеш, докато накря се пречупиш или осъзнаеш като цивилизован човек, че комресорния е оция или ако си само на къмпинг.
Ти си втория днес, на когото обяснявам, че батерията му е чао, заради компресора.
Разказвам това, заради това, че вече съм се опарил и съм установил по трудния начин, написаното по-горе, т.е. като глупак, според подписа ми във форума.
datajumanji

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии