Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот datajumanji » 14 Окт 2020, 11:11

Кат'си проз кът мени, ней'толку страшно...
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 14 Окт 2020, 16:43

Нямах това предвид. Секи е прост кат себе си
chicken

Мнениеот L.dof » 14 Окт 2020, 22:04

Що не спрете да се ровите у чуждите сайтове ,тука е истината .Аз съм го решил за себе си и не се напрегам .
L.dof

Мнениеот chicken » 15 Окт 2020, 07:14

Ми що се напрягаш тогаз?
chicken

Мнениеот chicken » 10 Дек 2020, 11:41

И като съм почнал със запъването на митове и легенди, ще захапя отново и колегата Стоян от Божурище, който има много добре спретнат кастенваген, чак лекичко завидях, но за газта не се разбрахме :)
Когато се монтира автомобилна бутилка в кемпер, не се огъват тръбички нагоре, за да не влиза течна фаза, не се лъжат поплавъци и не се чудиш ще работи, или не, нито пък как... Да не говорим за допълнителни съдове, в които да се изпарява газта! :)
Има 90 градусови сонди, които са 90 градусови, защото се монтират точно отгоре, за разлика от 30 градусовите. Когато си напазаруваш комплекта и монтираш сондата отгоре, тръбичката само се развива и изхвърля, поплавъка спира пълненето където трябва и вероятността да влезе "течна фаза" към уредите е минус безкрайност. Освен ако кемпера не е на таван, при което е малко вероятно някой да се развълнува от точно този момент. Не се правят гимнастики и упражнения, лъжещи системата и после да обясняваме за стриктното спазване на правилата, за да няма проблеми. Огъването на тръбичка на 30 градусова сонда не е спазване на правила. Както и огъването на поплавка по наши мераци. Не, че не става, разбира се! Става и работи. Но след това не обясняваш на хората, че това е правилното и така се прави. Аз обяснявам как е правилно и как се прави :)
Електрическия клапан се премахва. Консумацията му е голяма за стационарно ползване в кемпер, а и е абсолютно ненужен за битово ползване. Има файда, ако е вързан с алармата за газ и затваря при теч. И никаква друга. Ако някой иска да ползва газ в движение си има други измишльотини за кемпери. Аз рядко ползвам уреди в движение, но пък и не затварям крана за газта, което май е все едно ползвам...
chicken

Мнениеот ogromnii » 10 Дек 2020, 23:48

Има сонди с предпазител по дебит. Т.е. при скъсана тръба затварят. Моята е такава, Затова си играх да и преправям поплавъка, за да стане от 30 на 90 градусова. Тръбичката я отрязах да е около сантиметър, за да има на какво да нахлузя цедката. Не че отгоре цедката има смисъл, боклуците са по дъното. И не знам дали защитата ще работи на газова фаза, когато е измислена за течна. И с поплавъка падна бая игра да го направя да изключва на 28,5 литра в 32 литрова бутилка, хем да има достатъчно, хем по моите критерии безопасно. 10% вместо 20-те по устав.
ogromnii

Мнениеот chicken » 11 Дек 2020, 10:07

Еми ето, преправил си я за отгоре и не си гънал тръбички.
Виж, този клапан е идея, ама той е за високото налягане само. На колата нямаш редуцир. Ако се скъса теъба след редуцира няма да сработи. Аз мислех да слагам, ама то между сондата и крана имам 20 санта тръба от тия новите и се усетих, че нямам какво да пазя с тоя клапан... Но дупка в пода ще направя, че още нямам...
При мен лошото е, че бутилката е под кухненкия шкаф, а печката точно отсреща и няма как да я духам. Зимата се получава голям конденз, с отвор в пода въобще не искам да знам какво ще става... Мога да пусна тръба, ама вентилатора на печката вече е на кантар и ще пада игра с клапите и избор къде да духа
chicken

Мнениеот xfact » 11 Дек 2020, 22:31

Отвпри дупка в пода и решетка във вратичката на шкафа с бутилката.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 11 Дек 2020, 23:11

Нещо такова ще е. С решетки, да се свърже максимално шкафа с другото в кемпера.
chicken

Мнениеот ogromnii » 12 Дек 2020, 07:02

Дупка в пода и решетка на шкафа ти гарантират добро продухване, ще се стоплиш нанайси. Не е това решението.
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии