То нямало нужда от помощ в другия форум!

Значи, язък ми за 160 ватовия панел! Въпреки, че ога да се закълна, че съм подминавал 18 ампера, а три по 100 вата правят макс 16,2 ампера в перфектни условия по спецификация. Като казвам перфектни сигурно нямам предвид лепнати мръсни на покрива, както са моите
sampo написа:
momo написа:
...Ако се сложи един 170вата и един 100вата,автоматично получаваш два панела по 100вата...
Колега аз ползвам Crane 160 + 80 W свързани в паралел през превключватели, имам 2 волтметри, единия следи входящото напрежение от панелите , другия волтметър на акумулатора/100Аh/ + амперметър за тока от панелите. Тоест имам достатъчно наблюдения а и компетентност.
Когато се твърди неистина има вероятност да заблуди потребители без достатъчна информираност.Неправилно се изразих,имах предвид че се получава капацитета на по-малкия солар накрая. Не Ви знам уредите които ползвате колега,но ако си мислите ,че имате мощност от 240 вата във Вашия случай,мисля че вие сте се заблудили. Слагам панели 6та година вече,и притежавам апаратура за няколко хиляди евро. Не се изтъквам и нямам намерение да споря с никой. Не съм поредния караванаджия с некомпететно мнение,желанието ми е само да помогна.