-На онази поляна край реката.
-Боснек ли?-питам. Не знам защо Боснек ми дойде, като нито сме ходили, нито имаме такова намерение. От там минавам само транзитно с колелото. Когато се забавлявам с едни 100

За Говедарци говорела. Идеалка. И една Мальовица заради обувките. Не върха, разбира се, него никога повече от тази страна! Никога! Само до хижата за биричка и картофки.
Перфектния вариант беше петък вечер на Боровец, сутринта бърз Мусала, слизаме и се местим на Говедарци. Да, ама нещо много високо, много далеко... Абе не е достатъчно лежерно... Друг път. Най вече при друга прогноза за времето, че ей го, валя сняг там

На паркинга сме, за да тестваме нов продукт на Оргахим, а именно масло за дърво. Финален етап от заигравката ми с пода. Усетих се, че ако искаме да се събираме с някакви хора, а и поне малко да се направим на елита е време да затапя фугите, пълни с пясък, да прекратя договора за наем на дървояди, дървеници и там каквото още лази по сачаци, да спре да скърца и да няма ръбове, в които да се спъвам, че всичко това влияе на спокойния сън на околните.
Няколко месеца след монтажа съм решил, че няма накъде повече да се изметне, та бърз шлайф, тиксо по ръбовете на фугите, полиуретан, байц... Знам, че не е хубаво, ама пък е като нещо, което никога няма да си позволя, пък явно се харесва, щото елита луди пари дава за него. А именно палубите на някои лодки. Декинг с черни фуги. Много яко!

Точно навреме, защото се оказа, че някои вече са тръгнали в същата посока и неминуемо ще стане ясно има ли разлика

Майтапа на страна, за неудоволствие на някои засега резултата е всички плюсове на дюшемето, без нито един от недостатъците. Всъщност има един недостатък покрай използването на масло, вместо лак-чама е мек и си иска повечко пазене.