DIY бусокемпър

Видима от всички тема

Re: DIY бусокемпър

Мнениеот ogromnii » 24 Юни 2020, 05:47

Първата - готов за КАТ

Изображение

И напът към къщи, да завърша пода отпред и да монтирам пейка.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
ogromnii

Мнениеот chicken » 01 Юли 2020, 11:33

Начи, не знам що беше моята и що е твоята дива радост от пререгистрацията, като в другия форум всичкознаещоти и всичкоможещото Пол, дето устата му е по-бърза от други неща, не вижда смисъл от пререгистрирането :) Ма не мига да пиша там, майка му и прасе... :(
chicken

Мнениеот ogromnii » 02 Юли 2020, 05:08

Аз мога да пиша, ама не ми се пише. А и в крайна сметка ако целта е да ходиш на Дяково за щука - наистина няма смисъл. Разни хора - разни идеали.
Аз пък се заемам с пейкостроене и седалковъртене тия дни, вече имам бидон за вода, добре че не започнах по каталожните размери, оказа се че има разминаване, ама като избирам българското е така ;)
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 04 Юли 2020, 21:33

От общината ми монтираха пейка, ВиК - резервоар, а аз цял ден се подпирам на оградата. ;)

Изображение
ogromnii

Мнениеот chicken » 04 Юли 2020, 22:08

Много ми се искаше и моя да не е отзад, ама нали общината не ми монтира пейка, та си сложих автобусни седалки... :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 04 Юли 2020, 23:54

Ми твоят е движима собственост, нормално. Моят като е недвижима...
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 24 Сеп 2020, 05:51

Лятото сърши и дойде момент да започна да запознаам хладилника с новия му дом ;)
Тъкмо ако не работи добре разочарованието ще е чак догодина ;)

Изображение

Изображение

Малко по-пипкаво е отколкото ми се искаше. Първо - заради теснотията хладилникът влиза само през страничния панел на шкафа, второ - заради решетката на пода влиза миризма от ауспуха понякога и се налага "задхладилното" пространство да е херметично отделено от купето. Удължих и комина с 10-тина см, за да може Т-то да се завърти перпендикулярно и да се продължи нагоре.

Лампата в хладилника беше без джам, смених изгорялата крушка с малко диодна лента и я залях с епоксидна смола за да не се възпалят спойките от влагата.

Изображение

Така и така бях забъркал смола - реших да пробвам и пантата, едната на камерата беше счупена. Така да ми се свидят 35 кинта за тъпата пластмаска...

Изображение

Засега държи. Хубаото е че се сменя без демонтаж на хладилника, мога да си позволя риска ;)
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 06 Окт 2020, 21:04

Дойде и моментът за душкорито. Да намеря готово с нужната форма - абсурд. Ще се прави. В крайна сметка се спрях на варианта стъклопласт, отлят на място. За да няма кухини отдолу. Оформям дъното от дървения и го ламинирам. Ебаси сложната задача!!!

Спрях се на епоксидна смола. Полиестерната става значително по-крехка когато "узрее". Понеже милото семейство (вкл. и аз) има навика рязко да му се доака, докато е със ски обувки, в които има набити камъчета с размер на мозайка - мисия 1 е душ коритото да е неразрушимо. В смисъл че този критерии надделява над естетиката, ако има конфликт. Значи отлято на място, без фуги отдолу, без пружиниране. От епоксидна, щото не се пука.

За да не се налага да боядисвам - оцветявам смолата с титанов оксид, известен като титанвайс или Е незнамсиколко. Чета по колко се слага, пробвам, накрая се спирам на 15% тегло към основната съставка. Т.е. на 100 г. компонент 1 на смолата слагам 15г. бяло и след старателно разбъркване добавям втвърдител и пак бъркам старателно. Бъркам с машинка, за здравето на китките.

Изображение

След основните няколко слоя решавам че са нужни наклони към сифоня. Да, ама смолата, макар и много вискозна, има навика да се стича в най-ниското. След перфектно нивелиране и полагане на основата правя наклоните на коритото като повдигам буса на крикове в съответната посока и преседява така поне 12ч. Фото от итерация 2 - наклон отдясно.

Изображение

След още две итерации (напред и назад) склонът ще е готов, и ако мина само с 1 довършителен слой ще е отлично. Накратко - яка играчка, много времеемка и досадна. Сигурно има и доста по-прост начин.
ogromnii

Мнениеот chicken » 06 Окт 2020, 21:20

Има по-прост начин, разбира се :) Не правиш наклон. Няма хич никакъв смисъл. Ако дупката ти не е по средата :) При нас е в единия ъгъл, което означава, че ако ми се цели всичко се отича, ако не ми се цели не се отича :) И при теб ако не ти се цали няма да се отича, въпреки наклона
chicken

Мнениеот ogromnii » 06 Окт 2020, 21:34

Общо взето целите са 2 - да не стават дълбоки локви и да намеря смисъл от още няколко слоя, за да стане бяло. Щото при идеална нивелация първите 2 саморазливащи се слоя подчертаха дефектите на дъното - в ниските зони стана бяло, във високите остана да прозира стъкления плат. Грозно. И ще се цапа. А с наклони е тарикатско :mrgreen:
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии