Със сигурност това с маслото не е за неглижиране. Причините може да са безброй, като са 2 категории - фалшива тревога и истинска. Първата включва прецакан датчик/датчици, протрита инсталация, бла-бла. Втората - ако действително налягането е ниско - изисква да вземеш мерки, преди възлови компоненти да са поели към вечните ловни полета.
По-конкретни насоки ми е трудно да дам, последните няколко години фиат имат едно странно за мен решение на мазилната уредба - разтоварващият клапан на помпата е електроуправляем и склонен да дефектира, но не знам дали тази техническа новост е налазила по ивеко. По-скоро не е, щото в каталога излиза един датчик за налягане и един за температура на маслото. Когато светна излезе ли някакво съобщение на екрана - дали е било ниско налягане или висока температура?
Ако налягането е ниско - датчикът е на 0.6 бара, което е критично ниско, причините може да са много - от калпав филтър, разредено с нафта масло през уплътнения на маслената помпа, разтоварващ клапан, запушен хобот, ..... до разхлабени лагери на двигателя. Но карането със светеща червена лампа е напълно възможно да доведе до необходимост от смяна/ремонт на двигателя. Дали помпата не осигурява нужния дебит и налягане, или пък ги осигурява но маслото изтича през разхлябено място е тема по време на операцията, добре е да не е по време на дисекцията

За мен адекватният ход е на загрял добре двигател да се закачи манометър на мястото на датчика и в зависимост от показанията да се решава.