Фар Дукато, а и други италиански неразбории...

Видима от всички тема

Re: Фар Дукато, а и други италиански неразбории...

Мнениеот nelim » 16 Юни 2020, 20:18

Твърди ли са маркучите ? Няма как да изчезва водата :) Или влиза и я гори(гарнитури), или от някъде изтича и се изпарява, ако е второто е по-добре, огледай, антифриза дори като е жега се изпарява бързо и може да е сухо, но личи ако някъде сълзи :)
nelim

Мнениеот chicken » 17 Юни 2020, 00:44

Спирачките... Отпред съм с нови дискове и накладки като го купих. Отзад може и двете да са за смяна.
Антифриза ще го огледам по-детайлно, ама...
Маслото... Може ли да си заминава маслена помпа примерно. Това чудо го видях за първи път като качвахме Чудните мостове. Спрях, огледах всичко, нямаше теч. Нивото си го погледнах горе на успокоен и студен двигател. После пак светна на Снежанка, но по-за кратко, с примигване. От тогава, още 800 километра, но нормални планински пътища, не е светвала. Затова и го свързах с прегряване на самото масло. Иначе температурата на двигателя си беше абсолютно закована в норма. Или, както във случая със лампата за спирачките, ако помпата е отпред и на баир не засмуква адекватно... Ба ли го, да беше Трабант, да знам шо свети маслото и що изчезва антифриза...
chicken

Мнениеот xfact » 17 Юни 2020, 06:27

А датчика? Кабела му? Нещо такова?!?
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот ogromnii » 17 Юни 2020, 06:34

Със сигурност това с маслото не е за неглижиране. Причините може да са безброй, като са 2 категории - фалшива тревога и истинска. Първата включва прецакан датчик/датчици, протрита инсталация, бла-бла. Втората - ако действително налягането е ниско - изисква да вземеш мерки, преди възлови компоненти да са поели към вечните ловни полета.
По-конкретни насоки ми е трудно да дам, последните няколко години фиат имат едно странно за мен решение на мазилната уредба - разтоварващият клапан на помпата е електроуправляем и склонен да дефектира, но не знам дали тази техническа новост е налазила по ивеко. По-скоро не е, щото в каталога излиза един датчик за налягане и един за температура на маслото. Когато светна излезе ли някакво съобщение на екрана - дали е било ниско налягане или висока температура?
Ако налягането е ниско - датчикът е на 0.6 бара, което е критично ниско, причините може да са много - от калпав филтър, разредено с нафта масло през уплътнения на маслената помпа, разтоварващ клапан, запушен хобот, ..... до разхлабени лагери на двигателя. Но карането със светеща червена лампа е напълно възможно да доведе до необходимост от смяна/ремонт на двигателя. Дали помпата не осигурява нужния дебит и налягане, или пък ги осигурява но маслото изтича през разхлябено място е тема по време на операцията, добре е да не е по време на дисекцията :mrgreen:

За мен адекватният ход е на загрял добре двигател да се закачи манометър на мястото на датчика и в зависимост от показанията да се решава.
ogromnii

Мнениеот chicken » 17 Юни 2020, 08:13

Принципно не може да се каже, че е вървял без мазане, защото лампата светваше само на оборот, ама си беше достатъчно притеснително да скоча на спирачките и да огледам.
Единственото, което знам е, че го направи на деа сериозни баира и никога повече, затова си мислех за проблем с маслото по-скоро... Трябва да видя на колко километра е, и направо и да се смени масло и филтри... Ама не, не са на повече от 5000...
Сега трябва да си намеря и майстор ;)
chicken

Мнениеот kalinntv » 17 Юни 2020, 08:24

Аз мога да препоръчам майстор,ако си го закъсал.Правят и бусове.
в кв Левски се намира
kalinntv

Мнениеот xfact » 17 Юни 2020, 20:42

Има и един в Борово.....
xfact

Мнениеот chicken » 17 Юни 2020, 21:09

xfact написа:Има и един в Борово.....

Не смея да му се обадя, да не би да е сърдит покрай полит емоциите последните месеци ;)
Реших, че спирачна течност няма да доливам, трябва да се видят диска и накладките, а и е жизнено важно да се оправи ръчната. Фиатите отзад правят големи поразии по главината заради спирачки.
Маслото... Притеснява си ме...
Антифриза не толкова.
Значи спирачки, а като е на място при майстор да се види и каквото може по другите проблеми
chicken

Мнениеот xfact » 17 Юни 2020, 21:29

chicken написа:
xfact написа:Има и един в Борово.....

Не смея да му се обадя, да не би да е сърдит покрай полит емоциите последните месеци ;)
Реших, че спирачна течност няма да доливам, трябва да се видят диска и накладките, а и е жизнено важно да се оправи ръчната. Фиатите отзад правят големи поразии по главината заради спирачки.
Маслото... Притеснява си ме...
Антифриза не толкова.
Значи спирачки, а като е на място при майстор да се види и каквото може по другите проблеми

Борово?!?
xfact

Мнениеот vladostanimirov » 18 Юни 2020, 07:30

В Борово съм аз, ама от Фиат разбирам колкото да го нарежа с флекса на по-удобни за предаване на вторични суровини парчета.
vladostanimirov

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии