Като хахавите

Видима от всички тема

Като хахавите

Мнениеот chicken » 23 Юни 2019, 22:35

Защо като? Ми щото не сме. Поне не съвсем. Щяхме да сме, ако тези два уикенда не бяха протекли така. Ама на :)
Та положението съвсем банално. Жената заминава за цяла седмица командировка. Аз работя в хахаво време, няма кой да гледа децата. Та трябва да отидат при бабите. А после и да си ги вземем. То на мен от хлапе живота ми така си мина, ходене при бабите, връщане от бабите, ходене при бабите... Що пък да не продължавам и с други деца... И тъй като сме дошли в Софето с две туби бензин, с толкова и трябва да си отидем. Е, две са, защото с една е скучно...
Та тръгваме си ние първата събота, ама ларж, че бърза работа нямаме. Първо малко Метро, че на следващия ден ще ми трябват разни неща за бара, напазарувахме си и ново чугунено нещо, което събира всички необходими кебапчета... Нейде в подминалия обяд подминахме и околовръстното. Малко магистрала с малко ремонти и повечко трафик, че сезона почнал...

Изображение

...и се озовахме и ние там. Където е сезона. В частност на Вромос. Не бяхме ходили, ама на, случи се без да очакваме. Ама некви читави хора се бяха събрали там, пък то на път... Е, леко подминаване, ама все по тангентата... 16:30 пристигане, в неделя по обяд обратно. Още със спирането маховика се опита да хукне към морето, но врътнах ключа и го оставих на сянка под буса. Ще изкара сезона, че иначе лошо ни се пише :)
Та без излишни детайли за известно как протеклата вечер, се сдобихме със щастливи деца, а те с доволни родители. А, да, и едно морско сефте за годината се мушна между всичкото :)

Изображение
Изображение
Изображение

Бързо разтоварване на децата и куфара им и газ към Софето.
Последна промяна chicken на 23 Юни 2019, 22:56, променена общо 1 път
chicken

Re: Като хахавите

Мнениеот chicken » 23 Юни 2019, 22:48

През седмицата скука. Освен, че спах по диагонал на спалнята, работих, ходих на протест, ремонтирах колата, успях и да си довърша чекмеджето (пълно изтегляне, плавно прибиране и заключване в прибрано положение) и да монтирам външен душ, в ползата от който се убедихме на Вромос. Измислих и как да заключвам вратата на хладилника културно. Абе скука. Чак до петък.
В петък пък пак малко магистрала, по пътя се видяхме и с Качо на някакви краймагистрални бургери, който отиваше да спасява Корал (май беше ирония...), настанихме се за спане под дулото на пушката на Хаджи Димитър и се озовахме на бара в бара, в който едно време успях и да поработвам, освен да пия... За разпускане от по-истинската работа :)
Изображение
Последна промяна chicken на 23 Юни 2019, 22:54, променена общо 2 пъти
chicken

Мнениеот regulator » 23 Юни 2019, 22:51

Хахава работа е това!!! Оди си вземи децата с колата,затвори ги в хола и си льокай зеленището в кухнята!!! Ще ги взимаш,па на Вромос,па програма.....хахава работа!!!!
regulator

Мнениеот chicken » 23 Юни 2019, 23:20

То мойто зеленище само навън вирее. Така де, извън у дома :) И на гости ми се получава, не само на поляната :)
chicken

Мнениеот regulator » 23 Юни 2019, 23:22

Ще те пробвам.....с гостито!!! :D
regulator

Мнениеот chicken » 24 Юни 2019, 08:19

В събота ни напече нейде към десет, кафенце (от онази, невъзможната кафемашина), по една баница на Двата аслана (нямаше милинки, а там са най-добрите милинки на света), забрахме си децата и куфара им и се озовахме в любимия Търново. Този път набързо, в търсене на Мини България. След като видяхме първо Мини Турция, благодарение на пътеписите на Косьо, ни хвана лекичък срам... :) Искаше ни се още, но крайната цел беше друга, а и любимата Улица вече не е любимата Улица, като да разпуснем след дълга търновска обиколка...

Изображение

Като стана дума за акумулатор, още съм с оня, с който манипулирах разни форумни членове, с което съвсем интригантски ги накарах да покажат една неистинска същност, която пък удобно беше изтрита от едни... абе налазиха я мишоци, които я изгризаха. Не, че преди и след това са се държали лицемерно ( това не е характерно за тях, а за нашата групичка от отхвърлени от обществото и тази част от поста ми е в подкрепа на интригантската ми същност), напротив, те винаги са пръв приятел на човека. Е, на правилните хора, не на такива неграмотни, нищо не знаещи и не можещи и заблуждаващи хората с простотиите си като мен. Та този акумулатор съвсем даде фира и нейде към два се налага да изключа хладилника, за да не се изключи сам завинаги :) Това не пречи сутрин да си пусна несъществуващото кафенце, но този уикенд ще тръгнем с акумулатора на Тойотата, щото така вече наистина не може. А ще вземем от колата защото не сме от висшата класа и на тях не можем не само на акъл и морал да им се намажем, но и на доходи.

Абе, една малка скобичка, защо си мисля, че средно интелигентния софиянец мека и говори на копеле? Същото като майната на майните и лек на бургазлии. Сиреч някакво естествено състояние. Бате не идва ли от циганските среди, прихванато от друга категория софийскоживущи?
Просто се замислих, нали не сме кемперисти, та си седим дома, вместо да обикаляме и да наблюдаваме местните порядки на живо, та питам истинските кемперисти...
chicken

Мнениеот chicken » 24 Юни 2019, 23:29

Мини България. Има много барнати неща. Има и некви глупости, които не стига, че са грозни, ами и нямам никаква идея какво е искал да каже автора със слагането им... Голям паркинг, става за кемпер среща. Пада се точно под Балдуиновата кула. И нея я има в мини вариант :) И много жега имаше.
Изображение

Но това мина, а ние сме още натам. Бях пуснал в раздела кой къде, а именно Деветашкото плато на джаз фест.
Главния път, Павликени, от там няма нужда чак до Левски... Откъм Софето задължително през Ловеч. Онези чудеса над Севлиево трябва да ги затворят за движение.
Настанихме се високо на първа линия с идеята да слезем надолу... Видно, домързя ни :) Водопадите и Деветашката пещера сме ги обикаляли, та в неделя, след цяла вечер пиене и пушене на презряна маса с други "кемперисти" се изнесохме директно към Софето, че трябваше и да поработя...
Та ей така с две туби бензин си закараме децата при бабите, а после с още две си ги взехме... Нищо къмпингарско и кемперистко, само пушек вдигаме и се правим.
Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот datajumanji » 25 Юни 2019, 11:55

Пуснаха ви Чернобил и вие айде на Вромос... :)
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 25 Юни 2019, 12:28

Е то след Чернобил кво му е на Вромос? :) По страшно е. Сега най-вероятно всичко е един голям кенеф. Радиацията не се усеща, ама смрадта...
chicken

Мнениеот chicken » 25 Юни 2019, 12:29

И не, не съм гледал филма и няма да го гледам. Изгледал всички документалки, достатъчно ми е
chicken

Следваща

Назад към Пътувания, пътеписи