от mulenceto » 09 Фев 2020, 23:22
Щото лъже бе! Ти като видиш, че някой пише "на насреща" и първосигнално се присъединяваш към него.
Щото цитираната сума за ремонта е била за куп неща, вкл. пълно обслужване на буса - ангренаж, смяна масло, ремонт на теча в банята под коритото и дълъг списък от неща още, вкл. липсващи части от печката Truma S3004 (по-новият модел със заобления панел) - дошла без целия преден панел, част от крана и без щок.
Щото му липсваше и управлението на вентилатора на печката от модела TEB 2, който по каталожни данни е към 80 Евро и при разговора с мен му казах, че нямам здрав втора употреба, а такъв, който не може да се отремонтира, но мога да му предложа нов на цена под тази в магазина. А той си бил оправил някакъв подарен за стотинки. Късмет, че е бил потенциометъра, ама не винаги е само това, но пък го извеждаме гордо като правило и се споменават някакви мошенници дето му обяснили, че бил невъзможен ремонта! Ми да доде за му дам, този който имам тук развален и да ми го оправи срещу заплащане.
Щото този е отишъл при Боби с неизточена и напълно замръзнала система, вкл. бойлера и като се е размразило е протекло и някъде под банята. Списъка предължава с липсващо захранване към уреди, липсващ контролер на соларния панел и т.н. и т.н.
Щото Боби му отделил няколко часа да му помогне и да му опише проблемите, без ангажимент да ги оправят при тях.
И без да му вземе стотинка.
Щото има разлика да оправи нещо си, по негов си начин и с помощта на подарени му части и да отиде в сервиз и да има претенции да не му искат пари.
И е ходил при Кристиян да проверява цените. Е за него нищо не казва, какъв търгашин е.
И щото пише, сякаш е оправил всичко това за 150 лв и няколко часа труд, а някакви си му искали 2500 лв.
Ай сега смятай какво е свършил от списъка, който са му дали. Започни с това за колко ти смениха на теб ангренажа, маслото и т.н., като най-лесно да се сетиш!
И добре, че са му подарили някакви части, и не споменава да е купил нещо.
Макар, че панела на печката, кой ли ще му го подари....
Сега чакаме новината как си е разглобил банята и си е отстранил теча за 5 лв, а в сервиза са му искали ....
Да спомена, че и бойлера му трябва да се извади, разглоби и провери щом е бил замръзнал.
Ама, давай да веем по форумите байряка и чифте пищови на голи мъдури.