Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 22:53

ogromnii написа:Между другото седалката ти е според изискванията, ако принтираш някакви етикети с баркодове и надпис "Ducato/Boxer/Jumper LWB" и партномер и ги лепнеш на гредите отдолу има реален шанс да минеш технотест. Е, и да поддържаш версията че си ги купил от англия, или темподобна тъпотия. Може и да не стане, ама има шанс.

Самите седалки няма как да не са според изискванията, все пак наистина са си от Фиат :)
Закрепването към пода е проблемното.
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 23:11

Стигнаме до прословутото дюшеме :)
Имам претенциите, че съм широкоскроен човек, мислещ, отворен за идеи и варианти, експериментиращ, не кон с капаци и правещ всичко по някакъв начин, защото така се прави. Всъщност из Тубата е пълно с видеа, в сравнение с които моите изпълнения са като на чавдарче, но нейсе. Така и не се разбрахме, че всеки има право на мнение и обсъждането му трябва да е културно и възпитано, независимо от съгласието или несъгласието с него. както и да е, ако човек на моите години се изненадва от такива неща може да се позамисли къде е блял досега :)
Стандартното, много добро дори, лесно, трайно и всякакви положителности изпълнение е шперплат, а отгоре каквото му се иска на човек. Балатум, ламинат, корков паркет... Абе варианти бол. Защо избрах дюшемето ли? Финиша е естествен, още повече, че не е лакирано, а е с масло за дърво. Чамовото дюшеме е по-леко от шперплата при една и съща дебелина, съответно и по-добър термоизолатор. Продължавам да твърдя, че решението е добро. И да псувам търговците. Защото единствения проблем, който не очаквах в днешно време е, че материала е лош.
Нареди се прекрасно, с много избиране и напасване на дъските. Цели три дни беше така. После си еба майката. Фуги от 1 милиметър станаха по 5. Всичко стана на вълни... Абе ужас...

Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 23:24

Търкане, псуване, търкане, псуване... Последователно, едновременно...

Изображение

Мамка му, заклевам се, че си струваше. За известно време :)
Ебем ти балатумите, ебем ти ламината. Евтинджос некъв.
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 23:32

Междувременно един бойлер се озова на мястото си.

Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 23:39

Като истински многоръчко подкарах байцване на дюшемето (винаги работя с байц и отгоре безцветно каквото се налага), избиране на бюджетно масло за дърво (смених това за пода впоследствие), първи дървении от леглото...

Изображение

Леглото... Височината се зададе от наличието и на втори етаж на едва H2 височина на буса, както и моята височина. Идеята е краката ми да влизат по хоризонталната греда на буса, за да използвам максимално ширината му.
Това пък направи багажника по-малък и резервоара за вода 100, вместо 200 литра
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 23:44

Резервоарът за вода е от евтините. При купуването внимавайте, при производствато се получават дупчици по гърловината, под капачката. Някой не е смятал, пести се материал... :) За тези пари си струва ровенето :)
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 23:49

И стигнахме до тук. Лятото свършва, време е да си приберем децата от бабите и да се готвим за море. С кемпер :)
Първо тестване на свършеното до сега

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 16 Дек 2019, 13:42

Та така. Едно лирично отклонение, за да си приберем децата и котката. Открих няколко проблема в движение, който си бяха за откриване, минахме през Копривщица на връщане...

Жената ту кара, ту пие биричка
Изображение
Изображение

На децата им беше странно, не знаеха за буса преди да ги вземем...

Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 16 Дек 2019, 13:48

Котката е над всичко
Изображение

А по пътя имаше и истински кемпери

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 16 Дек 2019, 14:31

Всичко прекрасно, но имаме една седмица да подготвя празен бус за едноседмично ходене на море. Ясно е, че ще е на къмпинг, но все пак някъде трябва да се спи, нещо трябва да свети, хладилник, посуда.... ААААААА!
В следващите постове всичко е времянки за пътуването. Всичко след това се разкара и се направи наново. За следващото пътуване :)
Единственото постоянно, с което се заиграх, беше битума по ламарината. Много хора го пропускат, но е изключително важен, защото променя резонансната честота на ламарината много сериозно. Много по-сериозно, от залепената каквато и да е друга изолация. Това е едно от малкото категорични твърдения, които ще изкажа тук, Въпреки, че съм обвиняван в какво ли не по въпроса, но винаги, ама винаги на гола ламарина се лепи битумна лента! Ако някой се съмнява може да си направи експеримент със задните врати. Аз налепих първо на другите места и също имах момент на колебание, защото колкото и лесно да изглежда, си е заиграване, а и цифра. Не е необходимо да се покрива цялата ламарина. Аз леко съм се попрестарал, но и не пречи.
Между другото казвал ли съм, че никога преди това не съм гледал клипчета в тубата как се прави кемпер? :) Само изпълненията на Савич съм виждал в оня форум. Най вероятно съм откривал многократно топлата вода, ама кво да направим, така е по-забавно :)
И още нещо важно, като съм се разписал! Никога не го правете бързайки, а без финанси. Двете неща са тотално несъвместими. До толкова, че сега бих го направил отново. Всичко, от до. Правят се компромиси, които после не могат да се оправят. Или парички, или бавно при осигуряване на финансиране, за да не се претупва нищо!!!

Изображение
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии