Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 19:13

Ново масълце в хидравликата. За промивка един вид. Пак ще се източва, ама да видим и кога ще се проверява помпата. Въпреки, че продължавам да се съмнявам, че системата би засмукала вода през теч от нея... Нещо е станало отгоре.
Излезе абсолютна боза. На всичкото отгоре след много смъркане изтървах каквото не трябва в казанчето, та накрая го свалих и си го почистих като бял човек... :) Но каквото е останало надолу в системата пак позамаза маслото. Доста повъртях волана, доста поизкара... Литър не ми стигна, ще трябва още една тубичка да купя, та ще да е изкарало повечето. После голямо засмукване направи :)
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 20:22

После голямото, вече съвсем основно близане. Гледам, повечето ги водят на водоструйка... Аз едно, че не се сетих, второ, най-вероятно нямаше да посмея. Ама си е хуй по моя начин. Ръцете нарязани от ламарината, кожата се цепи от препаратите и водата... Следващия ще е на баня :)

Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 20:48

После малко ми се губи хронологията, все пак повече от година...
Първи ориентиране как ще седят седалките, подарък от Тони

Изображение
Изображение

После същински монтаж, повдигнати, за да се изравнят с предните. Всичко това сега ще трябва да го разваля, че технотест...

Изображение
Изображение
Под вътрешните греди има тънка подложка, да ограничи термомоста, вибрациите...
В последствие смених болтовете и гайките...
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 20:51

После разкостване на двойната седалка, която ще се ползва известно време, а какъв кемпер е един кемпер, ако не може да се минава от кабината отзад и обратно :)

Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 21:00

Всъщност преди всичко това съм монтирал камерата.

Изображение
Изображение

Използвах дългата шпилка, за да я изнеса максимално навън. Мисля, че камера някъде по-ниско би вършила по-хубава работа, но и така става.
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 21:08

След това съм сложил стъклата и едва след това всичко, изредено по-горе :)
За стъклата започнах да режа без очила. Не знам защо, при положение, че имам стотици метри срезове на ламарина. Разбира се на стружката и трябваха точно 30 секунди. Така да се каже. Не знам как, но успях да я извадя, иначе си отива на провален по лекари ден. На 200 метра от паркинга има магазин за работно облекло с 20+ варианта на защитни очила.
Спях се на този вариант за прозорци, защото кемперските, освен, че са скъпи, са и малки. И стоят по-зле от тези. А ние обичаме светлина вътре. затова и ще има още два люка и прозорци и на задните врати. Исках прозорец и след плазгащата врата, където е кухнята, но не намерих. Не направих стъклопакети, защото всички искаха минимум месец за изработка. Кой, за Бога, има месец на разположение! Това нещо трябва да се движи, море ме чака...

Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 21:19

Акумулаторът си влезе под седалката и спрях да го прескачам, а Марци ми подари мийка. На нея пък кога ли ще и дойде времето... Всичко става толкова отчайващо бавно и има толкова много работа...
Междувпрочем, бачкаше се във всяка свободна минутка, събота и неделя по 16-18 часа. Пикае ми се, ей сега, ей сега, накрая отивам да се изпикая когато вече не мога да мърдам. няма време за ядене, шишето с водата е на една ръка разстояние и се обезводнявам... И не ще и не ще да мръдне работата...

Това е оня прословут акумулатор :)
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 22:19

Забравих да се похваля какъв инструмент си спретнах :) По-късно се оказа, че се продават накрайници за тази прахосмукачка и си напазарувах

Изображение

Но трябва да се продължава по същество.
Под. По план (глупости, никога не съм имал план при работата, всичко следваше след предното и спрямо предното), трябваше да наредя летвички, между които да сложа изолация от микропореста, а върху тях каквото ще има отгоре. На пода се работи много добре с екструдиран полистирен, XPS, или така наречения фибран. Той е твърд, може да поеме тежестта на нещата отгоре, много добър топлоизолатор и, най вече не поема влага. За разлика от EPS, експандирания пенополистирол, или стиропор, който не само, че е мек, но и поема влагата, която и го разрушава. Не използвах никъде фибран, защото освен топлоизолация гоня и звукоизолация. Фибрана не само, че не намалява, а напротив, при определени условия може дори да усили някои честоти. На стените и тавана по-късно работих и с вата с висока плътност на плочи по същата причина. Трябваше ми ниска цена, но добра топло и звукоизолация. Ватата има друг недостатък, а именно споменатата по-горе хидроскопичност. А ватата намокри ли се не изсъхва и спира да е топлоизолатор (логично).
Другия проблем е, че съм си височък и ми трябваха максимално тънки под и таван.
chicken

Мнениеот ogromnii » 15 Дек 2019, 22:22

Между другото седалката ти е според изискванията, ако принтираш някакви етикети с баркодове и надпис "Ducato/Boxer/Jumper LWB" и партномер и ги лепнеш на гредите отдолу има реален шанс да минеш технотест. Е, и да поддържаш версията че си ги купил от англия, или темподобна тъпотия. Може и да не стане, ама има шанс.
ogromnii

Мнениеот chicken » 15 Дек 2019, 22:50

Изображение
Изображение
Изображение

Летвите са дебели 10 мм. Гумата, която вкарах, е общо 15 мм. Върху летвичките има залепено пак от онова битумното. Голямо рязане на лентички падна :)

Изображение
Последна промяна chicken на 15 Дек 2019, 23:30, променена общо 1 път
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии