Забравих да се похваля какъв инструмент си спретнах

По-късно се оказа, че се продават накрайници за тази прахосмукачка и си напазарувах

Но трябва да се продължава по същество.
Под. По план (глупости, никога не съм имал план при работата, всичко следваше след предното и спрямо предното), трябваше да наредя летвички, между които да сложа изолация от микропореста, а върху тях каквото ще има отгоре. На пода се работи много добре с екструдиран полистирен, XPS, или така наречения фибран. Той е твърд, може да поеме тежестта на нещата отгоре, много добър топлоизолатор и, най вече не поема влага. За разлика от EPS, експандирания пенополистирол, или стиропор, който не само, че е мек, но и поема влагата, която и го разрушава. Не използвах никъде фибран, защото освен топлоизолация гоня и звукоизолация. Фибрана не само, че не намалява, а напротив, при определени условия може дори да усили някои честоти. На стените и тавана по-късно работих и с вата с висока плътност на плочи по същата причина. Трябваше ми ниска цена, но добра топло и звукоизолация. Ватата има друг недостатък, а именно споменатата по-горе хидроскопичност. А ватата намокри ли се не изсъхва и спира да е топлоизолатор (логично).
Другия проблем е, че съм си височък и ми трябваха максимално тънки под и таван.