Акумулаторите :)

Видима от всички тема

Re: Акумулаторите :)

Мнениеот ogromnii » 04 Окт 2019, 06:31

Умрялата клетка значи умрял акумулатор. Т.е. броиш колко е издържал от въвеждането в експлоатация до първия проблем. Това му е живота.
АГМ добре, гледай и да е предназначен за старт/стоп. Би трябвало да търпи повече на циклични по-дълбоки разряди. Би трябвало ;)
ogromnii

Мнениеот datajumanji » 04 Окт 2019, 08:55

Умряла клетка звучи като леко бремена или бивш педал.
Но!
Chi Khan,
твоята болест се нарича компресор, това е!
Никога няма да смогнеш, особено в извънлетните месеци.
Вечно някакъв филм енергото...и на вас да ви ... нали...
Ял съм го и установих:
1.Хубав хладинкик на газ + ракличка на газ - опция.
2.Спираш да инвестираш в скъпи батерии дето едва си изкарват гаранционния срок.

О'громни,
не си прав за стартерните и едногодишният им фолт.
Споделих, че при 60 дневно-годишно ползване, вече дърши 2 години.
Догодина му е последната и чао.

Само да ви светна, че газ детектора хаби 100мА, а вентилаторите поне още толкова та общо само от това имаш почти 5Ah или 60Wh за 24 часа.
Освен това - тв, зареждане на телефони, помпа 6А хидрофор и 100-тина литра вода на ден, осветление и пак нямаме проблем с киселинен, куча марка, за 2 години, като по всичко лич, че ще изкара 3 години.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 04 Окт 2019, 09:06

Добре, как си обясняваш, че си работи идеално, докато стигне 12,2 и изведнъж е на 11 и всичко спира? Като казвам, че си работи, имам предвид, че зареден устисква и на кафемашината. Сиреч моментния пад при големия ток не го събаря. Дъни се когато с малка консумация малко по малко си се разрежда и стигне 12,2. На паркинга си седи закачен и си ползвам инструменти с него без никакви проблеми.
chicken

Мнениеот Данаил Делчев » 04 Окт 2019, 09:50

Според мен ,не хладилниците , а кафемашините събарят акутата. Направи си сметка колко ампера дърпат докато работят. За един два пъти нищо им няма,ама след 6-700 кафета (при мен за година може и повече да са,хипотетично число...). А след 2 години...? Толкоз издържаха 2 Варти,тягови,по един кош пари. Хладилника дърпа някакви си 5-6 ампера,но я ги сравни с някакви си 80-100 при кафето ? Извода е - акумулатора е консуматив ,а кеф цена няма :D
Данаил Делчев

Мнениеот datajumanji » 04 Окт 2019, 10:06

Мисля, че събарянето настъпва, зашото батерията си заминава.
И все пак, не разбирам какъв е проблема да пиеш кафе 2 месеца от кубинка?
Така оценяваш вкуса на еспресо.
Нашата домашна машина е е АЕГ, конвенционална 15 бара.
Ползваме само кафе чибо, фабрично мляно.
Каймака е зверски, вкусът прекрасен.
Но не ние е проблем да пием 2 месеца кафе правено на кубинка сутрин, а през останлата част от дена - фрапе, НЪЛ'СНИ на село?!?!?!
datajumanji

Мнениеот Kacho » 04 Окт 2019, 10:49

Тайната е скрита тук:
http://akumulatori.bg/161/Product/698/B ... Ah%20T5%20

Не го смущава 100-120 А товар от кафе-машина, малък климатик или ъглошлайф :ugeek:
Не го смущават чести малки и средни разряди и заряди (до 50% от капацитета)

Държи се като тягов (не омалява напрежението под 12.2В. при разряд до 110Ah) и тежи като такъв.
Цената е по-добра и не се правят ментета (посочената обява е само за ориентир - реалната цена на такава батерия е около 550лв.)
Избягва се любимото ви паралелно свързване на "еднакви" акумулатори, за повишаването на капацитета - акумулатори за камиони има с доста големи капацитети, за каквито и да е нужди.

Моят вече е тригодишен, от 12 месеца е на постоянна цикличност дори, когато не ползваме кемпера - заряд-разряд (солари - турбовент (0.6А) и компресорен хладилник), в студените дни често разхождаме до 110 Аh ( Шунтът прекъсва масата като падне толкова, за да пази акумулатора). Но дори и при половин капацитет, напрежението си е 12.5-6 в покой и не пада под 11.9, когато пусна кафемашината (80А). Ако ме изкара още една година (предстои тежка ски зима :) ) цената на консуматива ще е 120-130лв на година- сиреч - нищо работа.
Kacho

Мнениеот datajumanji » 04 Окт 2019, 11:23

Тегло 56.75 кг

Някой от вас да е вдигал торба цимент от големите скоро?
И те така...
datajumanji

Мнениеот chicken » 04 Окт 2019, 11:29

Джуманджи, не е проблема в кафето! Правя кафе сутринта, акумулатора се зарежда през деня, в шест суринта всичко спира. Лятото хладилника, зимата първа е печката. И това не защото се е разредил много, сега, каквото и да си говорим 12,2 за тяхов си е бонбон, след 2-3 часа тръгват панелите. И какво означава си заминава? Чисто технически? Така де, аз знам какво и механично и химично се случва с акумулаторите, не си обяснявам това чудо.
Качо, знам бе, ама трябва да се прежаля, да променя инсталацията и да се лиша от още багажник. Щото нали, идеята беше теглото да се измести напред и да се използва някакво простанство, което не върши работа за друго, а да си е свободно отзад. То, не че ще сложа чак такова нещо, за Бога! Предпочитам още един панел. Щото нали, това чудо трябва и да се зарежда. Аз продължавам да смятам, че 100-120 макс ме устройват идеално. Доказано във времето примоя начин на ползване на кемпера. Затова и си позволих да се огранича с мястото под седалката още в началото.
Което връща пак на темата. Вярно ли е, че по-адекватен за целта акумулатор замества успешно по-голям от най-простите? Щото нали, идеята не е да натъпчем акумулатори до откат. И да се чудим как да ги заредим после, докато сме били автономни 20 дни :)
chicken

Мнениеот chicken » 04 Окт 2019, 11:35

Абе, Джуми, кво е това кафе, дето стои толкова време смляно и става за пиене?!
Аз сега ползвам Чибо голд за фрапетата и гледам сеира на околната паплач, която мъкне “фрапета” в брандирани чаши за бала пари, правени с Нескафе киселяк. Преди ползвах Дау Егбърдс, което е уникално за фрапе и мляко с нес, ама гръцка му работа с вноса се получи... :)
Но за кафеварки, еспресо и всякакви такива варени неща не си представям да седи смляно. Сега съм с едно, разработка на мой приятел и съдружници, ама то е друга тема :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 04 Окт 2019, 11:43

Чи Ба(о)!
datajumanji

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии