Тъй като и аз бях пред дилема за тока и сметките показаха дневна консумация през зимата макс 120 А си взех 2 от горните акумулатори за скромата цена от 360 лв двата.
Външното осветление прави ден (можеш да бродираш) ,тв-то незнайно колко часа на Cartoon Network ,хладилника компресорен на 220....изобщо забравих за всякакви хладилни теми, печката -нафтова - изискванията 22 градуса (нито я знам кога тръгва нито кога спира а и не ме интересува), кафета - минимум 6 бр ( а много често и повече щото нали...с 1300 ватова кафемашина),зарядните не ги коментирам....
Та при всичкия този тормоз на 3-тия ден на следобедното кафе се наложи да запаля ,щото кафемашината сваля акумулаторите пиково до 10,5 и инвертора изключва. Това се случва не на брега на морето , а на 2000 м нв , при есенно слънце което след 4 следобяд отива някъде зад боровете. Сутринта също късно изгрява.
Та защо го написах това. Моята логика е -защо да се мъча с едно аку и да го мисля постоянно като по-лесно е да сложа два.Тежат ,да. Единия е 62 кила. Ама не го нося на гръб. Боклуците които свалих от стария кемпер натрупани с времето тежаха тройно повече. Така че , това е моята логика и мисля че е правилна.
В стария кемпер имах 3 волтметъра. Накъдето и да се обърнех все виждах тока. В един момент изпадаш в ужас ...всеки показва различно...и почивката се превръща в едно дебнене на тока и кенефа. Сега имам сам един волтметър ,който си е на централното табло и той гасне след 2-3 мин като го оставиш на рахат. Демек - никога не знам колко ми е тока ако не реша да го свена. Е няма такъв кеф. Наслаждаваш се на всичко наоколо и забравяш за битовизмите.
п.п.1 И не ме е срам да запаля кемпера когато нямам ток за кафе...

(защото само там избива липсата на трети акумулатор)
п.п 2 Истината (теста) е в зимния кемперизъм. Лятото с морския бриз ток бол. 3 дни автономия за мен са предостатъчни (дори и 2) ... но всички нужди от които се нуждая са покрити !
п.п 3 През ноща антената не се сваля и тв-то и приемниците също са на стендбай-лапали ампер,ампер и нещо.....пука ми на.....