от Данаил Делчев » 11 Сеп 2019, 16:56
На КУРамоти ми беше първото гръцко море,с палатка.....после пак ....и пак....и пак.... Беше едно мижаво къмпингче което едва можеше да си напълни първата линия с каравани. Беше спокойно и в селото. Имаше безплатен хляб,вода и десерт където и да седнеш. Имаше усмихнати гърци и ти се радваха, че си им дошъл на гости. После го налазиха българи и започнаха едни ми ти пиянства,чалги ,чесане по четала... После започна едно мерене на пишки кои е по- по- най- и сега е застроен от гълъбарници навсякъде. Предполагам простотията е яко на ниво.Последо бях 16-та година с караваната и то по-скоро от сантимент. Издържах една вечер и беж да ме няма. Плажа когато ходех , август месец беше с по 10-20 чадъра.Вечерта се прибираш в къмпинга а багажа си седеше на пясъка.Но за съжаление вече няма сила която да ме върне там. Много хубаво курортче беше, но стана гръцкия Черноморец. Иначе другото хубаво нещо което ядяхме е домашния сладолед. На фунийка или купичка (пластмасова включена в 1-то евро явно) Имаме още цял сервиз. И другия хубав сладолед е на клечка. Едни малки ....по 50 цента бяха тогава в сладкарница до кръговото.Изобщо като се замисля....северна Гърция няма с какво да ме привлече. Племе от хуни сме си още от Аспарухово време. дето минем - наше става. Но наше хубаво май няма....