Айде да си хортуваме за хладилни ракли!

Видима от всички тема

Айде да си хортуваме за хладилни ракли!

Мнениеот chicken » 08 Юни 2022, 15:42

Върти ми се хипотенуза ли, хипотетичност ли, че пак почна жегата, а хладилника ми е малък, само 61 санта висок (сега ще седна да му сметна литрите) и не събира нищп за повече от уикенд, предвид количествата бира, мента с фанта и вода, които охлаждаме. Плюс шише кола винаги студено… Та хипотенузно се замислих за една ракла като добавък за когато трябва. А и за некое палаткарско излизане, не, че ни се е случвало последните седем години, откакто купихме караванката…
Моя избор е ограничен поради зависимости от ТБИ и Париба и сътветните търговци, хортуваши си с тях по-нормално, не като ОСС на 36-7 ГПР!!!
Засега мъдря 40 литра Финлукс от Зора
Изображение

или INDEL B TB 41 от Марин на Козлодуй
Изображение

Финлукса ме привлича с цена, 899, отварящия се на ебем страна капак, което ще прави по-добро отваряне под масата, където ще стои. Не може да влезе между двете седалки. Нормално китайче с нормален китайски компресор, който ще сваля до някакви минуси, дават го -20
Индела е 1020 лева, с BD 1.4F MICRO FSD Secop компресор, който е на половината на нормалните и 40 литра са му на границата, затова го дават до -12. По малко ще се отваря капака под масата, събира се между предните седалки, но за да се отваря трябва да махна подлакътника на шофьорската седалка, или да я завъртя. при две завъртяни седалки пак под масата, защото дясната се изнася ексцентрично към другата...
https://zora.bg/product/fmf40
https://gasmagazin.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8-12v/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BD-12v24v230v.html
chicken

Re: Айде да си хортуваме за хладилни ракли!

Мнениеот datajumanji » 08 Юни 2022, 16:47

Поне веднъж ме послушай!
Вземи си газова 21 литрова.
Сложи 2 малки вентилатора отсзд на радиатори и ще си щастлив.
Престани с тия Волове и Телета.
От нищо нещо не става.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 08 Юни 2022, 17:16

Няма да те режа само защото съм писал хладилни ракли, а не компресорни хладилни ракли.
От друга страна по примерите става ясно за какво говоря.

Но айде по същество за предложението ти. Значи, ракла, която работи условно, на която трябва да вържа ток заради вентилаторите и газ за работата. Изгорелите газове остават вътре. Ако искам да я изнеса отвън цялото нещо освен с тока, върви и с газта... Трябва да внимавам какво слагам, кога го слагам, колко да стои отворена. Сиреч да и слугувам, вместо тя на мен. За какво? Заради автономност? Колко точно ограничава автономността ракла на ток посред лято? Чисто теоретично една такава ракла трябва да може да работи 3-4 дни на моя акумулатор (ако е единствен консуматор), ако няма никакъв приход от панелите. Какво трябва да се случи посред лято, за да няма никой от 360 вата панели? Такъв мрак настава за кратко при сериозна буря с онези черни облаци. През останалото време, дори и да е облачно, тока е предостатъчен. Имам 360 вата заради съвсем други условия, които ти не познаваш. Лятото просто ги разнасям. Мисля на следващото излизане да ги изчистя. Не защото трябва и имам нужда, а защото си купих стълба. И трева да порасне, тока пак е достатъчен.
Защо тогава трябва да слугувам на амонячна ракла?! Вместо да ми слугува компресорна!
Въобще пробвал ли си да ползваш благините на цивилизацията и научния прогрес на някое излизане? Пробвай, моля! В риболовниковия форум преди пет години съм защитавал същата, твоята теза. Сега ме е срам от писанията ми! Ама много ме е срам, щото са пълни простотии!

А, да, нещо важно, че тая опорка изтъпя тотално! Имам панели и акумулатор в такива размери и вид не заради хладилника, а заради печката. Педрите, дето ми обясняват, че ако искам компресорен трябвало да слагам панели, сякаш те нямат, нищо, че са с амонячни, не стават и за духинг.
Оня гай с Москвича и клоните в групата видя ли как млъкна, като нямащ какво смислено да каже ;)
chicken

Мнениеот datajumanji » 09 Юни 2022, 08:33

Аз пък те режа! (До там прочетох романа...)
Много е интересно да се гледа как някой се дави за пореден път...
Успех!
datajumanji

Мнениеот chicken » 09 Юни 2022, 09:49

Щом казваш.
Вчера се загледах и по чистак новичките компресорни за вграждане. Да сменя моя. Не си и помислих за амонячен. Явно ми харесва да се давя. Но пък е забавно някой с капаци и непробвал друго, освен набитото му, да разсъждава по темата. Оъ която очевидно и приблизителна представа си няма.
Животът близо до Лидъл сигурно също става по някакъв начин :)
chicken

Мнениеот chicken » 09 Юни 2022, 15:48

Покрай ровенето си припомних някои стари мутри и други, които им въртят свирки до припадък :)
Забавно :)
Че взема да си купя от "разчистващите склада" един Дометик :)
chicken

Мнениеот nelim » 09 Юни 2022, 20:33

chicken написа:Покрай ровенето си припомних някои стари мутри и други, които им въртят свирки до припадък :)
Забавно :)
Че взема да си купя от "разчистващите склада" един Дометик :)

Ти много място имаш в тоз кастен бре, къде ще намериш място и за тая ракла да мъкнеш :)
nelim

Мнениеот datajumanji » 09 Юни 2022, 21:18

Че, защо причиняваш това на семейството си?
datajumanji

Мнениеот chicken » 10 Юни 2022, 12:54

nelim написа:Ти много място имаш в тоз кастен бре, къде ще намериш място и за тая ракла да мъкнеш :)

Ми всъщност да... Щом ми се е случвало да пътуваме с всичко за седмица, плюс три 20 литрови туби и две 30 литрови бидончета за вода, поцинкована кофа за вадене на вода от кладенец, резервна гума и две (детски) колелета в багажника, плажни играчки, включително огромни камион и багер, шатра, чадър, котката с огромна тоалетна за нея... Само водата за пиене и бирата като си помисля... :) И нищо не ми виси на багажника за колелета, или да е метнато на покрива. А раклата... Ами това, което е в нея иначе ще е извън нея, ама пак някъде :)
Виж, истинската къмпингарска душичка се намества винаги в мястото, с което разполага, не гледа да го прави голямо като апартамен в Кушадасъ. Ако сме си пак само двамата с жената пак ще се съберем на един мотоциклет и ще отпрашим за седмица по дивотиите :)
chicken

Мнениеот chicken » 10 Юни 2022, 12:57

datajumanji написа:Че, защо причиняваш това на семейството си?

Кое, бе Джуми? Да им осигуря неограничено студено по горещите плажове, поляни и баири? Вярвай ми, доволни са.
chicken

Следваща

Назад към Ремонти и аварии