Крапец

Видима от всички тема

Re: Крапец

Мнениеот chicken » 03 Сеп 2019, 18:39

После още път, прекъснат само от пълнене на вода със "средновековни методи" и сме пак там...

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 03 Сеп 2019, 21:23

Сега, както казва Владо, нямах си друга работа, та се зазяпах по разни форуми... Всъщност това не е съвсем загуба на време. Прехвърлям пресата докато си нямам полезна работа, сиреч седя на онова устройство с клапи, резервоари, помпи и кви ли не други технически решения, обезпечаващи нещо толкова елементарно... Но всичко това не ме спаси от притесненията, които си вкарах. Оказа се, че тая моята работа хич не е била и най-вероятно се е получило нещо като Матрицата. Аз не съм бил където, а някъде другаде и не съм правил каквото, а нещо друго. Гледам си студената бира, големия инвертор, кафемашината и компресорния хладилник, чета и все така излиза. Че нищо не излиза. Полсе се оказа, че не е съвсем така. Не важало за мен, въпреки, че точно за мен е написано. Като се намесиха и други хора и се наложи някои да се изхлузват като изтърван сапун в мъжка баня, се оказа, че имам 160 вата солари в повече от недостатъчните. А и акумулатора ми помогна, тъй като е стартерния на Тойотката, тормозен системно и по съвместителство, а не оня прословут 75 амперчасов, който не ползвам на път само защото е с починала клетка и от 12,4 рязко се срива на 10 волта... Погледнах и поредното потно кенче от онези, споменати по-рано и това беше явно доказателство за реалността. Та успях да преглътна ужаса от чуждата истина и да си доизкарам щастливо с моята си :)

Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 03 Сеп 2019, 21:27

Още нещо ме загриза, но тъй като не измислих друг начин, освен да сложа половин тон резервоари за вода и да си я мъкна от неизвестно къде, за да е напълнена културно с фитинги, се самозадоволих със средновековните методи, които включваха приятни разходки, които бяха забавни дори и за децата. Та такива сме си, средновековни, но свободни и щастливи :)
Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 03 Сеп 2019, 21:30

Останалото е ясно :)

Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 03 Сеп 2019, 21:31

Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 03 Сеп 2019, 21:34

Изображение

Ей заради тази снимка ме блокираха за 30 дни във Фейсбуката. Майната му на това педалско място, проблема е, че докато съществува трябва да го ползвам заради работата си. Вярвам, че ще дойде видов ден и всички псевдо моралисти, станали такива само защото не им пускат, ще пукнат от анални обриви. За Цукербукерчето нищо няма да кажа, че ще ми скочат, че съм антисемит, нищо, че това няма нищо общо с което и да е. Но покрай правото да искам разхлеждане на казуса и от човек стигам до извода, че по-добре дъщеря ефрейтор и син курва, отколкото работещи за Фейсбук.
Та така, да им го начулим, както пее Миленитката...

По едно време се наложи да приберем тентата и да се скрием от вятъра :)

Изображение

Толкова за хубавите неща. Има и още, но не всичко може да се разказва, трябва да си се изживява. Имаше и лошотии, но тях отдавна съм ги напсувал. Гледах хърватски филм скоро и още ми е майчино по колоритен, типичен само за онези на запад от нас начин :)
chicken

Мнениеот chicken » 04 Сеп 2019, 09:44

Сега мернах едно старо мнение, още от предната разходка до Крапец.
Значи, айде да уточним, че монтажа на нови люкове, прозорци, тента, електроника, уреди, ВиК е най-малката и най-приятната част от създаването на такова нещо. Особено когато се прави в подходящи условия и налични инструменти и хора. Щото аз пък монтирах абсолютно сам 30 килограмова тента, дълга 3,50 и с напаснати, не оригинални и предназначени за този бус стойки. И не се боя в гърдите колко голяма работа съм, а изпитвам лично удовлетворение от това, че по нашият кемпер не е пипнало и едно единствено чуждо пръстче и лично неудовлетворение от грешките, които съм допуснал. Сам самичък, на прашния паркинг, с един акумулатор, един инвертор, една стълба, едно зеге и една дрелка и никакви финансови възможности. И казвам КУР на всяко педалче, подценяващо и подиграващо се с това.
chicken

Мнениеот ogromnii » 04 Сеп 2019, 12:42

КУР - Keep Yourself Positive :mrgreen:
ogromnii

Мнениеот vladostanimirov » 04 Сеп 2019, 13:23

Правиш страшни снимки ! И една забележка само : Като си прикриваш голите работи ,слагай по-голямо сърчице.... Разделът е видим от всички. :D
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 04 Сеп 2019, 13:31

Мислех въобще да не ги крия. Все пак това са естествените неща в живота, а тук не е високоморалния фейсбук. Но сложих сърчице в знак на любов към всички, които я пожелаят :) Гледам, някои сън ги не хваща да ме мислят :)
А такива снимки се правят лесно :) Композиция, светлина, послание или информация и готово... Но благодаря! :) Старая се да качвам само читави неща, за общата взия на темите и форума
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Пътувания, пътеписи