Крапец

Видима от всички тема

Re: Крапец

Мнениеот mulenceto » 10 Юли 2019, 09:53

Зажалвал се значи от почивката ;)
Щот не си запалвал съединител в събота вечерта, на баира на Маказа, докато се бориш с пълчищата от нагли северни комшии.
И после гледай как се прибират жена и деца от първияа тунел в Гърция до Пловдив на автостоп, ама в гръцко никой не ни спря и пеша по байра до границата.
Организиране на прибиране на машината и ремонт в Кърджалии.
Резервен съединител имах, ама в София и трябваше някой да го пусне по автобуса до Пловдив в неделя сутринта, а вечерта отново да сме в Кърждали.
В понеделник сутринта 11 часа пак бяхме на път, но вече през Златоград. Пак заради онези...
mulenceto

Мнениеот datajumanji » 10 Юли 2019, 10:00

И аз съм изключително разочарован от поставянето на българските граждани в неравностойно положение спрямо останалите европейци.
Що за лудост е това?
Задължително е да спазваме правилата на ЕС, а същият ни третира като различни в отрицателна посока...
Защо го правят???
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 10 Юли 2019, 10:13

Е не ЕС е виновен, че гърците не качват на стоп българи ;)
Нали това имаше предвид? :)
chicken

Мнениеот mulenceto » 10 Юли 2019, 10:14

Присъединяваш се значи към ингилизите :)
И те така си гласуваха да се махат, щот били второ качество европейци.
mulenceto

Мнениеот mulenceto » 10 Юли 2019, 10:18

chicken написа:Е не ЕС е виновен, че гърците не качват на стоп българи ;)
Нали това имаше предвид? :)

Българи не ни спираха, нищо че си се возиха по двама човека в кола.

Едва на пункта едно младо семество от Пловдив, с архивно Ауди 80 ни качи всичките четирима!
Разни с модерни коли, просто не ни забелязваха.
mulenceto

Мнениеот datajumanji » 10 Юли 2019, 15:07

Капитализъм братче, нали това искахме?!
Благодарение на това, че все още сме добросъвестни по инерция от социализъма, та затова няма сериозни драми.
Щото ако чакаме на правоохранителните и правораздавателните органи...пази Боже!
datajumanji

Мнениеот mulenceto » 10 Юли 2019, 20:29

Напълно си прав, да знаеш, за инерцията.
Бизнеса на някои процъфтя, докато не започнаха да излизат от пазара възпитаните на послушание от онова време.
Като се смени поколението и останаха само парите за мотиватор, закъсаха.
mulenceto

Мнениеот chicken » 28 Авг 2019, 12:55

Отново съм на Крапец, прехвърлям съседния форум и гледам, мъчат се с некви хладилници, солари, акумулатори... Некви хора държат да са прави дори когато не ги оборват, без да се усещат на какви смешки сами се правят. А аз имам проблем. Водата в хладилника ми е прекалено студена и трудна за пиене. Със същите неща, които си ползвам откакто имам каравана. А, грешка, сега съм с акумулатора от Тойотката, най-обикновен стартерен акумулатор... Нали не съм баси биснесмена и караван мастър, та да си слагам само супер дупер нови неща, пък и съм на долния етаж, при онези с ТНТМто, та още не ога да събера парички за акумулатор... Ама пък сега, като се прибера, ще съм заформил 17000 километра за по-малко от година, без едно чуждо пръстче да е пипнало нищо по кемпера ми. Никакви караван мастъри :) А някои ще продължават да са си неначесани :)
chicken

Мнениеот chicken » 30 Авг 2019, 10:51

Отбой. Оказа се, че не съм чак толкова зскъсал с тоя хладилник. Според гурото от съседната одая. Оня, важния за техническите теми на форума (и за паричките за поддръжка). Оказа се, че все пак имам 260 вата солари. Остава въпроса без слънце кво правим. Въпрос не за мен де, аз това го играя вече две зими и второ лято :) Та мога да си довърша ползуването на кемпера тук, на Крапец и после да сложа някоя снимка :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 30 Авг 2019, 12:16

Истината е проста: Хладилник работещ на газ като основен и спомагателен компресорен.
В компресорния правиш лед, който да подпомага газовия.
Това е най-прагматичното решение.
Ние ползваме 2 газови в Гърция по 2-3 седмици. Купуваме заредени 1,5 литрови бутилки на всеки 4 дни и подпомагаме хладилниците. Всичко е много добре изстудено. Бирата едва се пие от студ.
Съхраняваме октоподи по 10-15-20 кила в разклата по за 10-тина дни по този начин.
datajumanji

ПредишнаСледваща

Назад към Пътувания, пътеписи