За китайските печки

Видима от всички тема

Re: За китайските печки

Мнениеот chicken » 01 Дек 2021, 11:07

Ами всъщност аз продължавам да се смея на нафталинките. Особено в случая с Владо. Какво ще рече за всеки случай, резервен вариант… ? Още една печка, харчеща много ток и шумна. Поне да беше вързана към нафтовия резервоар, а то още една туба… и като свърши тока и двата варианта духен, ама студенен.За мен единствения адекватен вариант на резерва, ама наистина резерва, една обикновена газова Трума, дето работи и без ток и една автомобилна газова бутилка. Да не говорим, че на мястото на тая туба, да не говорим за огромния багажник на Владо, се събира още една 11 килограмова кемперска, което са си още поне три дни. Общо поне 9-10 без допълнителни изпълнения. И без нужда от ток. Не знам, не знам… Когато мъжкото желание за играчки надделее се правят чудеса… :) Аз не случайно съм си оставил доста работа по кемпера, като ми се чопли да чопля, ама да е по същество. А като ще се харчат пари ей го, на цената на тази печка ще си купя зареждачка
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 01 Дек 2021, 12:18

Ходи ми се в чужбина на ски, ама не знам, не знам.... Та за нормално изкарване около 10-тина дни ще са ми нужни поне 5 бутилки с чист пропан да си ги нося от тук. Щото там - ръц ! Така с нафталинката и 30-те литра нафта ще изкарам поне 7 -8 дни ,без нощи . Нафтата ще топли от 7 сабалем до 23 вечерта. При лягане пускам пропана през комбито, за комфорт. Така ще ми е необходима газ за около 8 нощи по 8 часа ,равно на 64 часа работа на комбито. По 300 грама на час да харчи ,ще ми трябват 18-20 кг газ. Две бутилки. Толкова имам . Ако хептем пък ми свършат и те, ще изкарам една -две вечери на нафталинката, не е чак толкова че да не можеш да заспиш. Така . А в багажника не искам да слагам автомобилни бутилки, щуротии, щото си е ОК така. Много ме кефи.А като се наиграя ,ще сложа и една обикновена газова печка, и за нея имам място, аз да не съм с кастен, еба си ?
vladostanimirov

Мнениеот xfact » 02 Дек 2021, 08:03

vladostanimirov написа:аз да не съм с кастен, еба си ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 02 Дек 2021, 12:51

Energy sources
Propane / butane
Operating pressure
30 mbar
Rated heat output
3500 W
Fuel consumption
30 – 280 g/h

Това са две денонощия на бутилка, ако работи нон стоп на макс. Не знам как ги смятате тия неща по пет бутилки за десет дни. Истината е, ча като отидеш на ски у чужбинско си приключил с тоците с тия двете печки и горивото ще ти артиса да си го върнеш обратно.
Опитвам се да кажа, че резервен вариант само с горивото не е резервен вариант, щом всичко работи с не малко ток.
И айде стига с тоя пропан! Да не си с каравана с бутилки в багажника!
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 02 Дек 2021, 23:24

Едно уточнение, тоя пропан-бутан дето го даваш на английски не работи под 5 градуса Целзий. А с чист пропан числата са други. И с 290 ач акумулатори + Хондата на Марци, ега па да ми стигне ток.
vladostanimirov

Мнениеот L.dof » 03 Дек 2021, 09:56

Сега и мен намесихте, нямам сертификат и ще се пързалям на Витоша :D
L.dof

Мнениеот chicken » 03 Дек 2021, 23:56

Къде ги тия под 5 градуса? Ако с две печки не можеш да вдигнеш над 5… :) 290 амперчаса не са били и като млади гаджета. Нямаш и 100 реални за ползване.
Междувпрочем на караваната никога не съм имал проблеми с газта. Замръзна ми редуцира един път в кемпера.
Както и да е, такава играчка си си избрал, с такава ще си играеш :) На мен спешно ми трябва зареждачка от алтернатора. Това, че съм с една печка на газ не ме притеснява
chicken

Мнениеот ogromnii » 04 Дек 2021, 10:22

Това с 5-те градуса как ти хрумна???
ogromnii

Мнениеот vladostanimirov » 13 Дек 2021, 14:22

Изображение

Изображение

Всичко с моя китаец е готово. Работи безшумно, икономично и с високо КПД.Помпата едва забележимо се чува, не пречи при спане. Печката при минимален режим сама си включва за малко по-висока мощност за да не се задръсти. Харчи малко. Топлият въздух бие в пода и отива назад към спалнята. Помещението се обдухва правилно. Няма връзка между двете системи , тая на китаеца и тая на комбито и могат да рабботят едновременно. При пускане гълта около 2 Ач от акумулатора, докато вдигне температура още около 2 Ач и за подържане на температурата от 0,6 до 0,8 Ач. Така изчислено ,първото денонощие ще са му необходими около 20,8 Ач, като за следващото ще е по-малко. При наличието на 290 Ач ,използваеми от тях около 100-120 Ач ,ще мога около 5 дни при непрогледен мрак да изкарам. Отделно в мъглата оня ден солара даваше от 0,3-0,6 Ач ,което все пак си е помощ. Остават още някои дребни довършителни работи ,които могат да се извършат и по-нататък. Доволен съм и препоръчвам.
vladostanimirov

Мнениеот L.dof » 14 Дек 2021, 18:28

Браво ВЛАДО така трябва.
L.dof

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии