DIY бусокемпър

Видима от всички тема

Re: DIY бусокемпър

Мнениеот mulenceto » 07 Авг 2019, 22:22

Въпросните бутилки са си оборудвани като стандартната автомобилна бутилка с нивомер и предпазни клапани, без ел. клапан все пак.
Само дето са изправени и с ъглов кран.
Могат да бъдат монтирани неподвижно и в серия, т.е. свързани две и повече, като зареждането им става със стандартна зареждачка за автогаз, т.е. зарежда се на всяка бензиностанция.
mulenceto

Мнениеот chicken » 08 Авг 2019, 01:20

Не разбрах какво и е на автомобилната бутилка за битови нужди. Същото гърне, ама легнало
chicken

Мнениеот datajumanji » 08 Авг 2019, 08:50

Аз мога да се обзаложа, че никой няма да иска да зареди тази бутилка извън пределите на татковината.
Но и това не е важно.
Най-важна е безопасността.
Чи Кхан,
прав си за автомобилната бутилка!
И все пак...трябва да не е на открито...за всеки случай...
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот donpesho » 08 Авг 2019, 15:14

Добре де , а защо да не помислим за следния вариант :
1. Автомобилна бутилка с 90 градуса сонда , >>>
2.Разширителен съд ( например от пожарогасител 2-5 литра) който да предпазва течна фаза да не попадне в редуцирвентила
3. Кран за спиране на газта
4. Редуцирвентил и т.н
donpesho

Мнениеот vladostanimirov » 08 Авг 2019, 15:16

Аз видях такава бутилка се продаваше при Димбо чисто нова, той каза ,че са ОК и няма проблем ,били сертифицирани точно за това. Изглеждат като големите кемперски ,ама имат още джаджи отгоре
vladostanimirov

Мнениеот vladostanimirov » 08 Авг 2019, 15:17

Оставете бусокемпера, то не е тука мястото, ама предвижда ли се клубна среща в тоя форум ? Щото зимата идва ....:shock: :shock: :shock: :?: :idea:
vladostanimirov

Мнениеот datajumanji » 09 Авг 2019, 09:34

Аз имам един генерален въпрос: Как ще бъде маскиран бусо-кемпера, така, че да прилича на бус, а да е кемпер?
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 13 Авг 2019, 13:13

За приличане лесно. Все пак е бус, а не кемпер :) Не му слагаш лепенки, не му дупчиш дупки за всевъзможни излишни неща, не му слагаш багажник за колелета, не се слагат кемперски прозорци, а само оригиналните за буса... Остава някой да се загледа какво има по тавана, което също лесно се прикрива, ако няма и тента.
И при мен можеше всичко да е на пода или горе, пълначката за вода зад задната врата... Но реших да не се втелявам прекалено. Достатъчно е, че не крещи отдалече КЕМПЕР дори и на хората, които не знаят какво е това кемпер :) А от тези, от които евентуално трябва да се скрием няма да успеем :)

Е, виж на Делчев "колко красив кемпер" (да цитирам единствения компетентен оценител на кемпери, с когото този път съм съгласен, а за другото ще поживеем, ще видим) се получи и си му личи отдалече :) Нищо, че е бус. Не правиш всичко това и готово :)
chicken

Мнениеот Данаил Делчев » 13 Авг 2019, 18:49

Благодаря за оценката, старая се :oops: . И кажи го кой е тоз оценител за да го почерпя.
По темата. Какъв е смисъла от невидимоста ? Не схващам? Ама наистина. При разрешено паркиране си паркирам и дори с алковен (пример Виена) на паркинг за леки коли разположен на рибена кост на главен булевард. Даже момата която чакаше да ми провери бележката от автомата за колко време е ,ми помогна да се наместя така ,че да не стърча много. При забранено за кемпери ,все има някоя голяма верига магазини или молове с огромни паркинги. Кемперстоповете са следващия вариант със символични цени.Обаче колко пъти ще се наложи да ми е крайно належаща тази невидимост , в сравнение със належащата следобедна дрямка присъстваща във уикенд забежките. Там ако няма прозорци,люкове и течение си е мафиотско мъчение - затворен във варел и на слънце. Та затуй питам ? В цивилизования свят няма как да се скриеш , щото бус спрял на паркинг....си е скатал се от работа шофьор. Там бачкат до тъмно ,че и по тъмно :lol:
Данаил Делчев

Мнениеот chicken » 14 Авг 2019, 08:16

Абе не е съвсем така. Зависи къде ходиш. Не говорв зс нарушаване на правилата, въпреки, че и такива удобства дава прикрития бус. Нали се сещаш, има места удобни за спиране за разходка, на които има забрани за кемпери само защото ако ги няма ще стане мазало и нищо друго няма да може да паркира, поне в определени часове. Хората мислят и за туристите, но и за собствените си граждани. Е като си поне на визия със статут на некемпер... :)
Но при мен е основно до усещане. Не ме кефи да се набива не очи с какво съм.
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии