Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот ogromnii » 01 Май 2021, 08:15

Усещането е много индивидуална категория, само като пример - от доста години имам дървена къща, с дюшеме на пода и стени от сачак. наситил съм се и не търся подобно усещане. А това кой какво си е самонаправил и как изглежда - ами каквото си е направил - това си ползва. Адмирирам напъна да бъде създадено нещо. Всеки го вижда през собствените си очи, такова каквото му се иска. При серийното производство се прави това, което се продава добре, а конкретно при кемпърите производството не е едросерийно, в най-добрия случай е дребносерийно клонящо към манифактура. Едросерийно се произвежда кисело мляко.
За индивидуално решение вариантите са направи си сам или поръчка при някой производител. Второто не го коментирам, не познавам (поне не отблизо) някой толкова самовлюбен че да изхаби толкова пари от суета.
А с ФБ групите решението е елементарно - ънинстал на ФБ и месинжър. Работи безотказно. Създава 98% гарантиран имунитет :mrgreen:
ogromnii

Мнениеот chicken » 07 Май 2021, 14:20

Вярвам, Казанлък няма спонсорство тук, иначе нямаше да сме на безплатна платформа, та да споделя поредното сторено там срещу пари, коментирането на което се оказа забранено на някои места... Дори не казаха срещу какви пари причиняват тези неща на гордите собственици на новосътворен кастен... Всъщност, обидени от недооценяването на стореното, са си изтрили поста.
Вярвам, виждат се кривите контакти (защо са различен цвят не знам), контролера се оказа, че не можело да го коментирам, включително и липсата на външен термодатчик, нищо, че това там, онуй другаде, какво са няколко десети от волта за един акумулатор... Особено с мижаво соларче и смешен контролер, който по принцип надали знае какво прави... Вижда се и разликата в нивата на предните седалки и диванчето, някой е пропуснал основен принцип, но кво да прайш, от продажба на чаркалъци до разбиране връзката е толкова далечна. Като другите с акумулаторите, които са хем гел, хем АГМ....
Изображение
https://energon07.com/produkt/12v-100ah-%d1%82%d1%8f%d0%b3%d0%be%d0%b2-%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b2-agm-%d0%b0%d0%ba%d1%83%d0%bc%d1%83%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d1%81/
https://www.ef-panels.com/rolls-series-2-agm-batteries-bg

Много съм набрал на себе си! Вместо една година да стоя без работа, да се бях хванал с нещо, от което не само нищо не вдявам, ами и нямам желание да се науча!

Сега кажете от де да си купя DC автоматични предпазители, че от тия двата линка няма да я свърша тази работа
chicken

Мнениеот chicken » 07 Май 2021, 14:49

Много е забавно да наблюдавам отстрани как в тези среди, в крафт бирените среди, в бегаческите среди и какви ли не други всеки набира, всеки някой го прецаква, но всеки се стреми да не обиди някого, че са навързани като свински черва, немити, завалийките, пък на мен ми е през хея :)
Абе, за Савич мърляча изходих ли се, или съм пропуснал? Той като мебелистите. Ония правят мебели, значи разбират от кемпери. Савича чува електрониката, колко не знам, значи разбира от кемпери. Аз съм най-добре. Правя си по две чекии на ден, значи два пъти повече разбирам от кемпери :)
Оня ден видях един ролбар, опънат по задните греди на буса, с болтове, допълнителни профили на Х... По съвет на мебелист. Щото знаете ли Дукатото и другите два как се гънат! Ще се счупят! Вратите найш ли как се разминават, с по 10 санта. Като на ръждясал 30 годишен Спринтер. Значи, две легла и корава плоскост отзад не стигат, требе си и ролбар. Може да искаш като по клипчетата да лежиш в леглото на отворени задни врати, ама не може, ще се счупи буса... Ех, тез спецове с по 3 инженерни образувания. Грешката е вярна.
chicken

Мнениеот ogromnii » 10 Май 2021, 06:35

Аз не мога да ти отговоря откъде да си купиш, ама се чудя ти можеш ли - за какво са ти? Постоянно правиш къси съединения и гърмиш туй-онуй или какво?
А контактите не са криви, излишни са. На това място от една страна и изобщо от друга. От моя гледна точка. На пейката няма колани. И спотчетата са ми ултрасекси. И овалната маса не пасва на кубичния стил. Ама не е моя работа.
ogromnii

Мнениеот chicken » 10 Май 2021, 12:28

На това място да, аз и на един друг младеж с иначе барнат кемпер му подсказах, че са неизползваеми. Иначе си трябват. Включвам машинки. За дупчене, рязане и кафе.
Къси не правя, ама то един път трябва. И по-скоро за шалтери. Вместо ключ маса.
chicken

Мнениеот Bamze112 » 10 Май 2021, 17:05

Преди 6 месеца купих DC автоматични шнайдер от ТМТ. Около 50 лв за 3 броя -два 10 един 63 А. Монтаж на стандартна шина за ел. табла. Още не съм ги сложил...не остава ред.
Bamze112

Мнениеот datajumanji » 12 Май 2021, 09:57

chicken написа:Сега кажете от де да си купя DC автоматични предпазители, че от тия двата линка няма да я свърша тази работа

Във Викиват има 125V DC.
Външен вид като тезаи за 220V AC.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 15 Май 2021, 10:48

Писна̀ ми от селяния и неграмотност и си тръгнах от единствената фейсбушка кемпер група, в която се излъгах да вляза. Толкова мисловна мъка не мога да понеса да гледам :) А и се появиха разни хора, включително един нелепо растав за годините си майстор, на когото гледах поредното… :) Майстор, стига да не ти пипа кемпера :)
Последния ми коментар:

Яко! Гелов АГМ акумулатор, соларен панел СПЕЦИАЛНО разработен за 12 волтова система, 170 вата 10,7А!!!!, че и на цена колкото моя, без крещящото ВИСОК КЛАС контролер. Общо.
Ся, вярно, че моите 360 вата панели, просто за 12 волтови системи, не СПЕЦИАЛНО!, инцидентно са стигали общо 21,5А, мръсни и единия на 5 години вече, ама…
Излазям си от тази група! Гелов АГМ акумулатор… Един път подсказах, че се излагате пред нормалните хора, втори път… Явно не целите такива клиенти, а ония, захласваши се по биташките надписи

Пак ше ме познават на някоя поляна и ще скоквам :) Педали.
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 15 Май 2021, 21:08

О, отдавна се изнесох....
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 16 Май 2021, 22:27

Как е? Някой ходи ли на изложението да се нагледа на мега яките клаустрофобични и нефункционални, но пък мислени и премисляни фабрични кастени? :)
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии