Загледах се по едни бързи Родопи с басейни, които предния път не успяхме да посетим. Пълен консенсус, изчетени пътеписи където ги има и сме готови. Колкото ние си можем, сиреч хич. Докато не погледнах прогнозата за времето. Само в северозападна България обещаваха що годе прилично време. Решихме-натам ще е. И това си беше планирано за някое бъдеще, що да не е за настоящото... На мен обаче през цялото време в главата ми се върти гръцки плаж и тридневно размазване, щото след няколко последователни 13-14 часови работни дни само търчане ми трябваше. Ама да похабим плажа във време, неподходящо за море... Бе както казах, готови сме за път. Винаги и за навсякъде

Всички тези мисли в четвъртък, 23.05. Сутринта в петък, докато се правех, че си приготвям багажа, направих грешката да питам Тони какви са му координатите... Ми и той си мислел за гръцки плаж, ама неговия реален. Поотворих половин уста пред жената, щото наистина се чувствах парцал... Излизайки от паркинга на Метро пак си позволих да подпитам накъде... Тя предвидливо не беше взела паспортите на децата...
Не знам и защо се обадих на Тони. Може би поради липсата на верни другари опирам до някакви други хора...

Магистрала Хемус, първи почивен ден от три... Не съвсем, в неделя съм на работа...

Първа спирка Плевен. Точно заради магистрала Хемус в почивни дни. В неделя да се върна от там? Забрави! Втората спирка ще я уточняваме на място. Започваме от Панорамата, следваща цел водните каскади. Ходил съм няколко пъти до Плевен, но все с влак и до там не съм стигал. Жената и децата пък не са и стъпвали... Абе на всички всичко ни е за сефте

Курдисахме се на паркинга след дълги и разбираемо обречени на неуспех битки с гугълската навигация. Което не става не става. Хубавичко е на това местенце, но лазещата разруха подтиска. Стриктно спазвах забраната за снимки вътре, пък и там трябва да си се види на живо, та все тая, че няма. Паркинга не ми вдъхва доверие за спане. С караваната щехме да сме там сигурно, но сега не ми се налага