Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 26 Фев 2021, 10:18

сега, на път за работа ще премеря синята зона, но, станимиров да каже, това му е работата, не мсля, че е позволено паркомясто по-късо от 5.30, с ширината на маркировката става 5.50. И то само ако е за перпендикулярно паркиране. За успуредно очевидно няма как да е толкова.
Но нищо, аз не мога да карам със сертифицирани дневни, ама и ти не можеш да паркираш кола над 5 метра, а тези, дето са по-дълги си ги карат само извън града и си ги паркират на село... Не говоря за бусове.
Айде стига, дай по-сериозно. Бус 6 метра си го паркираш из цяла Европа, стига да не е забранено за бусове. Това, че някъде няма място е частен случай. Виж, на 6.40 стърча, факт. И пак си ходя навсякъде, просто се съобразявам малко повече. Но предпочитам да се съобразявам с това, отколкото с 3125 височина, аеродинамична гърбица, ограничения на паркинги по височина, разпъване и катерене по легло, в което няма шанс да легна с моята клаустрофобия... Това с моя кемпер. А на горе предложения 5,5 какво не му харесваш наистина не знам...
Признай си, че си се захласнал по нестандартното, да те разбера :) Изглежда интересно, изглежда странно, изглежда функционално... И толкова, изглежда. Ама да твърдиш, че останалото е компромис, а не това... Не знам, не знам... На мен следващия ще ми е 5,5 метра. С дневни светлини :)
chicken

Мнениеот datajumanji » 26 Фев 2021, 10:35

Единственият ми проблем със захласването са чуждите жени, така че бъдете нащрек, щото мачкам яко...
Парко мястото при софийския гараж може да е повече от 5 метра, щото там трябва да се събере мпс дълго поне 5 метра, но при френския си е 5 метра.
Ти май не четеш какво пиша?!
С твоя сал, няма да те пуснат в повечето платени паркинги в централните части на градовете - това твърдя аз.
Сигурно след дълго търсене и обикаляне ще намериш местенце, но това не е "малко повече се съобразявам", а кошмар...особено в някой топличкък летен ден...
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 26 Фев 2021, 13:03

Бърза проба с ролетката показа, че местата за успоредно паркиране в Софето са 6 метра.
Не говорим за моя “сал”, а за адекватната алтернатива на онова кубче-5.50 метровия.
За Бога, тоя разговор започна от пътното поведение и разпъването, неща очевадни и необорими!
Изкуствения фурнир, нелепа имитация на дърво, е просто лош вкус, който и не искам да докарам в самоделката ми. По зле е само правенето на свирки на оная смрад айкос, вместо пушенето на истински цигари. Толкова за лъскавотоим и кво беше, 1/3 по-леко обзавеждане, хаха! :)
chicken

Мнениеот chicken » 28 Апр 2021, 13:34

Ах маа му, хубу си седях настрани от фейбушките дупки, кво ме накара да вляза! Никой с някави поне елементарни познания не си прави труда да се обажда! Мебелисти са се взели за мастъри на кемперите, продавачи на акумулатори и соларни чекии не им четат дори етикетите, камо ли упътването. Не искам и да питам за някакви други познания... Джуми отрича всичко, а странно съм на негова страна в желанието ми да псувам всички... :) Деба тия мастъри всичколози! Отваряш обявите, отваряш снимките от разходките им или фукните какво са направили и виждаш пародия на вкус и майсторлък. В повечето случаи. Не, че моя е кой знае какво, но поне знам какво е! И не се взимам на сериозно.
Последна промяна chicken на 28 Апр 2021, 14:51, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот datajumanji » 28 Апр 2021, 14:09

обЕснявам ти просто:
1.Не отричам всичко, а споделям опит
2.Никога хоум мейд къмпер не може дори да се доближи до удобствата на фабричен със същите размери.
3.Направата на къмпер е мъчна работа, изискват се много неща, които неделните майстори не притежават, вкл. въображение.
4.Почти всеки може да скове някаква кочина и да каже: Ей на, натрих им носовете! , но много добре разбира колко тежко се е прецакал.
5.Нашият "екипаж" (не случайно е в кавички, щото е нелепо да използваш тази дума отъждествявайки я със семеството си) съвсем по случайност откри правилната рецепта от първия път, като с течение на времето и постепенно избистри виното и го направи по-приятно на вкус.
6.Никога не казвай никога!!!

Почна ли да ме хващаш???

https://youtu.be/i22ALtVuuRI

Сам прецени.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 29 Апр 2021, 06:55

datajumanji написа:... неделните майстори не притежават, вкл. въображение...

Това е най дълбоката дупка. А комбинацията от въображение, технически издържани решения, естетика и функционалност е по силоите само на екип. Във всеки един от домашно направените кастени, които съм виждал има по 1-2-3 блестящи идеи, избор на материали и конструкция, които потъват в множеството недодяланости. Естествената еволюция би била обединяване на усилията на въпросните майстори, създаване на организирана манифактура която да прерастне във фабричка. Тогава би се получил и по-впеатляващ резултат, като фабричните, щото при тях тази еволюционна пътека вече е извървяна.... :mrgreen:
До тогава - на теслата дръжката.
ogromnii

Мнениеот vladostanimirov » 29 Апр 2021, 09:39

Мога да се включа в евентуален екип на позицията " Даване на акъл"
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 29 Апр 2021, 16:46

Добре, след поредното “като фабричните” някой ще ми покаже ли фабрично, което блести с различност от едно и същото, бълвано от големите? И задоволяващо масовката, възхищаваща се по евтината, макар и лъскава визия. Масовката иска като евтините грозни мебели вкъщи, ама да види неща, които не е можела да си позволи, два телввизора за печката и контролера и получава оргазъм на жалката си душица. Джуми ми пуска клипче, решавам, че е нещо уау, а то едно от едни и същите грозни и евтинджос шитни. Поредната тъпотия! Какво им харесвате? Или, ОК, харесвате ги, но това, което им харесвате е субективно. Това, ковто виждате, е най-лесното за правене. Къде видяхте въображение? Къде виждате индивидуалност?
Ако ще си говорим за бусове, айде да видим на Адриа нещата. В пъти по-интересни са от на стерилния немец. Това от клипчето е евтино, грозно, нефункционално. Не знам какво трябва да хвана, какво да преценя, на кое точно се взъхищавате.
chicken

Мнениеот ogromnii » 30 Апр 2021, 07:07

Пиле, лъскавият фурнир, имитация на дърво е с много висока износоустойчивост. Ако беше по-добре щяха да лакират шперплата, като самоделците. Формованите пластмаси са леки, здрави, почистват се лесно и се произвеждат в произволна форма, позволяваща да се открадне някой сантиметър и да има завършен вид едновременно. Тежестта на мебелировката и нейното разпределение са доста критични за пътното поведение на колата, еле пък на хлъзгаво, конкретно на предно предаване.
На екземпляра от клипето на Джуми - не ми допада нито една от концепциите му, ама не съм в целевата му група и съответно е нормално да е така. Дори будят смях "луксозната" баня и могъщите смесители, стърчащи ни в клин ни в ръкав като нещо друго, и явяващи се завършек на водопровода, започващ от 15-литрова тубиччка. За немците като цяло съм съгласен - като решения в кемпъростроенето съм фен на италианците, и Itineo, които правят и Rapido. Ама това е въпрос на вкус.
Това от клипчето нито е евтино, нито е грозно. Но за възхита и дума не може да става, не поражда никаква емоция а хладна оценка какво не мога да направя сам, без помощта на редица цехове. И не почвай да говориш за евтини материали - ламинираният първокачествен шперплат си е скъп, качествените тапицерски платове са скъпи, хубавият дунапрен за седалки/дюшеци също. Както и да се нарича. И т.н. :idea:
ogromnii

Мнениеот chicken » 30 Апр 2021, 09:41

Аз под евтино имам предвид евтино усещане. Съвсем отделно и възможно най-евтина изработка. Все пак говорим за едросерийно производство, което трябва максимално да се автоматизира и вкара в бърза схема за сглобяване. До колкото е възможно при кастените. Но няма душа. Никой не предлага нещо за хората, които не искат ламината. Хората, които не искат в кемпера да са като с мебелите вкъщи. Не са малко хората, които бягат от града и не търсят същото, ама в други стаи, а искат хижата, искат природата и т.н., разбираш ме, легнах си преди 4 часа и ми няма думичките след снощните философствания :) Затова и толкова много хора правят. Да, пълна некадърщина цари, но има и хубави попадения. И то доста. Това не може да се отрича. Невъзможното за изпълнение в домашни условия не е и необходимо. Всичко необходимо се прави без проблема както трябва и вкъщи. А дали ще лакираш шперплат, дали с нещо друго, си е личен избор. Знаеш, аз пък съм извратен с естествено дърво и гола пластмаса :)
Просто казвам, че не трябва да се отрича, че често недостатъците в очите на един са търсени плюсове, че може.
А за теглото, дето все го чоплим, с 300 кила по-лек съм от това на клипа. А то си нама дори тента и солари. А аз има всичко, което има в него :)
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии