Smart кемпер

Видима от всички тема

Re: Smart кемпер

Мнениеот chicken » 16 Апр 2021, 14:18

ни та щат ни знайш ли що?
Аз това реле ше го взема, хубу. От там пак стигаме до въпроса това реле с кои други джаджи е в едно приложение. Кой е температурния, дето ще му казва директно, койе е PIRа, дето ще светва ламбата или ще пуска коя сирена... Датчик за влага в същата "екосистема"... Що и викат еко?
Абе като цяло начина на работа ми е що годе ясен. Въпроса е кои джаджи. Щото като почна да не спирам :)
chicken

Re: Smart кемпер

Мнениеот nelim » 16 Апр 2021, 15:16

chicken написа:ни та щат ни знайш ли що?
Аз това реле ше го взема, хубу. От там пак стигаме до въпроса това реле с кои други джаджи е в едно приложение. Кой е температурния, дето ще му казва директно, койе е PIRа, дето ще светва ламбата или ще пуска коя сирена... Датчик за влага в същата "екосистема"... Що и викат еко?
Абе като цяло начина на работа ми е що годе ясен. Въпроса е кои джаджи. Щото като почна да не спирам :)

За да си говори с другите датчици (тия на батерия) и да го контролират, ще ти трябва примерно Sonof Zigbee Bridge - добавяш го към същия софтуер - избираш си примерно бутони/датчици на батерия и им казваш да контролират релето.. Така че реално е в едно приложение със всички на Sonoff (eWeLink) - тоя бридж поддържа и Tuya датчици.

Аз не те карам да си взимаш точно тоя вендор, просто ти давам инфо че има :) Ако трябва да съм откровен, всичките неща вкъщи са префлашнати и не ползвам китайския клауд, единствено бойлера ми е още със стандартен софтуер и eWeLink :) Като ползвам Tuya, Sonoff, Xiaomi и дори Ikea датчици :)

https://www.youtube.com/watch?v=-gScmb8gLvU
Ето ти едно примерно видео.. там дето прави сцените - единствената разлика при тебе е че няма да е с това 220 реле в контакта, а ще си ползваш 12в релето със сух контакт :)

PS. Не виждам абсолютно никакъв смисъл да се ползват смарт джаджи за светкане на лампа с датчик.. има си къде по-евтини и стабилни решение, защото мога да се съглася с джуманджи, че колкото по-модерно е едно решение, толкова повече point of failure има в него :)
nelim

Предишна

Назад към Ремонти и аварии