Щом имаш рутъра - търсиш съответните ви-фи джаджи и си в кириза. Ако разровиш али-то не вярвам да не намериш камера с температурен датчик, която да будиш когато ти е кеф. Ама понеже си ябълкар - що не почнеш търсенето от там - какви приложения има, за кои устройства, и съответно да си набавиш от тях. Комбито може и да е заигравка, ама няма начин да няма начин. На първа стъпка - оставяш копчето пуснато, вадиш му буксата и виждаш като я пъхнеш пали ли или е в грешка. Пък може и да питаш за ноу-хау готовия смарт. За да не играеш като сапьора от евтина пародия с червената и зелената.
А за храненето не е боднеш пръчка пиеш вино. Иска си конретен подход към всяка джаджа, примерно цифровия тунер в кемпъра на 5 го храня със старо зарядно за нокиа, впечатляващото (за мен) в което е че при нулева консумация на 5-те има и нулева на 12-те. Не е линейно, при ампер на 5-те е 0,4 на 12, което значи че е много ефективна реализация, ама не съм го отварял да видя кой е вътре. Но ако е вжно - мога да надникна.
Очаквам повечето възможно желани от теб неща да се хранят на 5, юсб-то превзе тая ниша, но може да срещнеш и на 3, 9... ба ли го.
Датчик за движение около кемпъра ще ти даде предимно стомашни киселини, аз лично предпочитам да понеса непоносимото отолкото да спя с телефона. За вътре - мисля че е достатъчно да напипаш релето за "събудено" дукато, няма как да влезеш вътре без да го разбудиш освен ако пролазиш през отворен прозорец. В смисъл на захранен плафон...
И последно, но не на последно място - не очаквай да минеш тънко. Епъл-френдли нещата (според моя опит) работят безотказно, но не са фрии, за разлика от безбройните неработещи фрии андроидски. Въпрос на избор, амиго

П.П. Възможно е да се наложи да си поиграеш бая и с бисквитата, като да фиксираш перманентни айпи адреси на устройствата, за да не се пренареждат след рестарт и вместо печката да палиш фаровете