от datajumanji » 14 Апр 2021, 10:46
Продължаваш да ми разказваш живота си...попитах: Какво искаш да направиш?
Дай да започнем с ЕДНА цел и след това да надграждаме.
Относно алармите, ще споделя опит.
1.Ако си отдалечен на повече от 1,5 км, дори да разбереш за сработил датчик е все тая. Аз ги взимам на бегом за около 5 минути, но когато стигна там ще съм лесна мишена, т.е. скапан от тичане и за 11-12 минути бързо ходене, което ще ми запази силите, за да се противопостававя.
Ако си по-далеч... сещаш се.
2.Ако искаш да си непрекъснато на линия на по-големи разстояния, ти трябва непрекъсната връзка, което предполага поне GSM с активна сим. Дали ще изпраща съобщения, дали ще позвънява или ще минава през интернет е въпрос на пари във всяко отношение.
3.Аз предпочеток аларма, която сигнализира на дистанционното на разстояние около 1км - 1,5км при пряка видимост, т.е. ако си на плажа - нямаш грижи.
4.Поставил съм 3 обемни датчика и на всеки прозорец шоков, отделно ключове на всяка врата.
Това за кражбите...
Относно смарт историите...
Мисля, че е неоправдано и рисково, но може да се потърсят приложения, които през някаъв интерфейс управляват дистанционно релета, но не разбрах защо трябва да са на 5 волта.
Според мен управляващата верига трябва да е 12 волтова иначе трябва да правиш преобразователи и т.н., не че е някаква трудност, но и това е разход на електрическа енергия.
И имай предвид, че консумацията на всяко реле е не малка и ако се натрупат...както си компресорчик...ще ти трябва не литиева батерия, а атомна.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик