Копие на Трума дизел

Видима от всички тема

Re: Копие на Трума дизел

Мнениеот chicken » 09 Яну 2021, 17:10

xfact написа:
vladostanimirov написа:Няма ток - няма топло. Това е принципа на работа на подобни уреди. Аз съм така. Харчи по около 30 Ач на денонощие.

Имаш ли дезелова печка?

Сиреч дизеловата печка не харчи ток?
chicken

Мнениеот xfact » 09 Яну 2021, 19:08

chicken написа:
xfact написа:
vladostanimirov написа:Няма ток - няма топло. Това е принципа на работа на подобни уреди. Аз съм така. Харчи по около 30 Ач на денонощие.

Имаш ли дезелова печка?

Сиреч дизеловата печка не харчи ток?

Кой е казал такова нещо?!?
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 09 Яну 2021, 20:13

Ами диалога с Жладо. Аз го чета като "Имаш ли дизелова печка, че знаеш такова нещо" Ама може да съм объркал и да си имал нещо друго предвид, нищо, че не успявам да го измисля :)
chicken

Мнениеот xfact » 09 Яну 2021, 21:42

Една приятелка си монтира нов Ебершпахер. Когато затопли и премине в слаб режим, харчи 0.8 12VDC, или 3-4 пъти по-малко от включена сателитна телевизия или по-малко от зареждащ се андроид.. и. Т.н.
Ток винаги ще трябва. Знаеш. И тока не е оправдание. А като премина успешно теста ми с литиевите батериии, щи кажа дали някога ще свърши тока :)
А за китаеца:

http://www.jpparkingheater.com/index.html
xfact

Мнениеот chicken » 10 Яну 2021, 01:49

Начи, не знам какво прави докато затопли, не знам и дали има значение каква е печката, но ако работи само с обдухване, би трябвало всички да харчат що годе еднакво ток при едни и същи тръби и количество въздух за единица време. Обдухването на другите, обикновените печки е по-друга работа, защото не цялото топло идва от вентилатора, той само добавя по-равномерно разпределяне и комфорт. И може да прекарва по-малко количество въздух, без да се усеща по-студено. В караваната съм пускал по-силната степен само за да изсуша нещо. Иначе си харчеше нищо и не се и чуваше.
А последно до нас се беше паркирал един бус със дизеляк печка... Ами беше тръгнала да излита по едно време, посше утихна. Това ауспуха отвън някой по-нервен мое го затапи с нещо неоттапимо :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 10 Яну 2021, 09:11

Темата за разхода на ток е джвакана доста, ама в крайна сметка целта е информиран избор.
Изборът на печка, от друга страна, дава различна автономност - примерно моят на газово кюмбе ме прави автономен ако има газ. Ама колкото в околията има газ навсякъде, толкова има места където зареждането на газ е крива история. Дизеловата на дизелова кола гарантира топлото там където и самата кола може да отиде. А проблемът с тока е решим.
Макар на този етап да нямам интерес към нафтова ги разглеждам за обща култура и се чудя - за чий чеп ги правят със самостоятелен резервоар? Това ми се вижда чутовна тъпотия, нали идеята е удобство при ползване. Концепцията да мъкна фуния и мазна туба нафта и привечер зимата да омирисвам всичко доливайки с треперещи от студ ръце в тясното под спалнята издиша. Защо не правят всички тези шибани устройства фабрично комплектни с нафтовата помпа, маркучите и тройниците, за да си го включиш където трябва? А трябва да ги "ъпгрейдваш" със съответния кит?
Щото, ако ще трябва да се проявява творчество, дали да не минем на пелетни горелки?
ogromnii

Мнениеот vladostanimirov » 10 Яну 2021, 12:00

На xfact-а единия преден амортисьор е подал леко от равномерното почукване на помпата към печката.
vladostanimirov

Мнениеот xfact » 10 Яну 2021, 14:33

vladostanimirov написа:На xfact-а единия преден амортисьор е подал леко от равномерното почукване на помпата към печката.

Чудех се що бие на ляво малко,... :mrgreen:
xfact

Мнениеот datajumanji » 10 Яну 2021, 15:00

Това с лявото е притеснително, но на мен не ми е работа да го поправям...дет'са вика - кой съм аз та да преграждам пътя на либуфтъ
Моята философия е проста: Купи си дизел, за да не ти останат и едни чисто обувки...
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Предишна

Назад към Ремонти и аварии