Вода

Видима от всички тема

Re: Вода

Мнениеот L.dof » 04 Дек 2020, 00:14

Водата за Сф поскъпва от 4 януари с 6% мамка му ,ще почвам да я замразявам .
L.dof

Мнениеот Рачо » 08 Дек 2020, 15:13

Усещам,че съм станал нещо мързелив! Предни години източвах водата, свалях помпата и продухвах системата, а сега ме мързи. До сега успях само да източа водата. И ме мъчи една мисъл. :roll: пропилен гликол
Въпроса е към клуба на знаещите:
Дали да не сипна няколко литра и да претакам системата, а пролетта да го източа и да промия всичко?
:roll:
п.с. Мислех си да сипя ракия, но имам комшии като мухи винарки и веднага ще я надушат :D
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". :)
Рачо

Мнениеот chicken » 08 Дек 2020, 16:05

С това ли ше се къпеш зимъска? Да не замръзнеш :)
Това, дето тебе те мързи, в хубава зима го правим по 20 пъти :)
Щом не ползваш, източил си водата, само извади помпата, отвори крановете и толкоз. Аз на караваната духвах пишките на мийките само колкото да изкара от батерията водата. Замръзвали са ми маркучи като да не пускат вода, замръзвал ми е изпускателния кран, и ръцете са ми замръзвали и голям праз :) На кемпи маркучите вървят по-високо, та да не се налага да се духа. Няма къде да се задържи вода.
chicken

Мнениеот Рачо » 08 Дек 2020, 17:07

Това е на Дедо Фичо. На който пак окотих скоростна кутия ( избега ми петата ) . И за сега не го карам. А ако се наложи, примерно за нова година. Именно тогава просто да източа пропилен гликола , да изплакна набързо системата а като се прибера пак обратно.
Сега си джиткам с кастена , а там всичко става за 2 минути ;)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". :)
Рачо

Мнениеот ogromnii » 08 Дек 2020, 21:36

Пропиленгликол ми звучи като лов на охлюви с калашник. Просто го източи. наливането на нещо което трябва да ходиш до някъде да го вземеш и прекарването му по системата със сигурност е по трудоемко от 2 духания.
Което ме подсети за въпросът на един приятел към една дама от Професията - Какво предпочиташ, една свирка от 10 или 2 по 5? 2 по 5 разбира се... :mrgreen:
ogromnii

Мнениеот L.dof » 08 Дек 2020, 21:49

Това с духването на пилешките пишки ми хареса :D
L.dof

Мнениеот chicken » 08 Дек 2020, 23:03

Заеби пишките, ами секнахте желанието за сладкодумие на човека!
Рачо, щи звънна утре да се начешем :) Ако си намеря слушалките :)
chicken

Предишна

Назад към Ремонти и аварии