Вода

Видима от всички тема

Вода

Мнениеот xfact » 22 Ное 2020, 20:06

Тъй кат гледам, май скоро шсе точат водите :(
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Re: Вода

Мнениеот L.dof » 22 Ное 2020, 20:40

Интересна тема ,винаги има какво да се сподели .
L.dof

Мнениеот Данаил Делчев » 22 Ное 2020, 22:18

При нас в момента е "-2" , 21 часа е. Пуснал съм вебастото да си духа на 5 градуса и само се пали и гаси. Вода не точа...не съм точил и лани. Кемпера ми е в двора и ток бол....
Данаил Делчев

Мнениеот chicken » 23 Ное 2020, 00:45

Аз източих след Рупите, защото съм от осем сутринта до 11 вечерта на работа и не искам да го мисля. Миналата зима не точих, май само 1-2 пъти, щото все правех по нещо и печката поддържаше едни 6-7 градуса. Тази ще се ходи малко явно... А някои източиха и ще напълнят май месец :) Пък едни арни кемперчета...
chicken

Мнениеот ogromnii » 23 Ное 2020, 07:30

Тази седмица мисля че все още е безопасно, през деня си е 7-8 градуса. Но чука на вратата.
ogromnii

Мнениеот Лазар » 23 Ное 2020, 22:10

И при нас за сега държи. Гледам за сряда дават да пада до -4, та мисля да не рискувам. И без това резервоара ми е празен :)
Лазар

Мнениеот xfact » 23 Ное 2020, 22:44

Мисля след тоя викенд, да избия чепа :)
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 23 Ное 2020, 23:32

Лазар написа:И при нас за сега държи. Гледам за сряда дават да пада до -4, та мисля да не рискувам. И без това резервоара ми е празен :)

То това е лощото, че при положителни дневни няма да ти замръзне резервоара през нощтта. а чувствителните неща. Но не вярвам все още да има щети. Леда няма да е с такава плътност.
Ама пък зима, идва и такъв момент :)
chicken

Мнениеот chicken » 24 Ное 2020, 00:03

Лазар написа:И при нас за сега държи. Гледам за сряда дават да пада до -4, та мисля да не рискувам. И без това резервоара ми е празен :)

То това е лошото, че при положителни дневни няма да ти замръзне резервоара през нощтта, а чувствителните неща. Но не вярвам все още да има щети. Леда няма да е с такава плътност.
В едни други времена, когато се измъквахме често, се е случвало след уикенда да напълня резервоара още на връщане и да оставя печката да работи за следващия уикенд. Щото на паркинга не мога да пълня вода, мъкна от вкъщи с колата и е тегава логистиката.
chicken

Мнениеот Лазар » 24 Ное 2020, 23:00

chicken написа:

То това е лошото, че при положителни дневни няма да ти замръзне резервоара през нощтта, а чувствителните неща. Но не вярвам все още да има щети. Леда няма да е с такава плътност.
В едни други времена, когато се измъквахме често, се е случвало след уикенда да напълня резервоара още на връщане и да оставя печката да работи за следващия уикенд. Щото на паркинга не мога да пълня вода, мъкна от вкъщи с колата и е тегава логистиката.

За чувствителните неща иде реч :) То е ясно, че 100 л. няма как да замръзнат на -4. Някои от вас знаят, че и сега и на предишния кастен ползвам проточен газов бойлер монтиран в банята. На предишния бях с газова печка без обдухване и на около -5, въпреки, че работеше печката на минимум и вратата на банята бях оставил отворена бойлера замръзна. Най-вероятно понеже комина е много близко и е постоянно отворен. Не успя да го спука, ама водата тръгна трудно на другия ден :) Така че днес източих.
Лазар

Следваща

Назад към Ремонти и аварии