DIY бусокемпър

Видима от всички тема

Re: DIY бусокемпър

Мнениеот vladostanimirov » 16 Ное 2020, 16:19

Нощно време като е заспала жената , а ти си пускаш вода в кенефа или си миеш ръцете . Не ми се мисли какво ще ми се случи.
vladostanimirov

Мнениеот ogromnii » 16 Ное 2020, 17:45

със шурфло съм, не шуми много. не ме кефят пулсациите в струята. и мигането на лампите.
в буса - потопена. бачка екстра, системата се източва от 2 точки сама без духане. само трябва читава кухненска чушма. може стара, може нова.
ogromnii

Мнениеот chicken » 16 Ное 2020, 21:30

С потопената или си с клапан да не връща и да задържа налягането и съответно източването не свършва само от двете места, или е по-неприятно от зле регулирана или калпава хидрофорна. Това го играх с караваната и хвърлих три помпи, докато си науча урока :) Аз се ослушвам за съдинка, ама искам с мембрана и винтил от другата страна.
Моя кенеф е с ръчна помпа, освен ако не опикая неправомерно :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 16 Ное 2020, 22:33

Нито едното, нито другото. Не позна. Умишлено няма клапан, за да изтича, а като пусна водата си тече съвсем равномерно. Когато тече де, затова и помрънквам.
ogromnii

Мнениеот chicken » 16 Ное 2020, 22:55

Без клапан водата се веъща в резервоара и чакаш да качи пак. Няма друг вариант. След като качи вече е равномерно. Единствения начин да не е много досадно е къс път. Много къс
chicken

Мнениеот Лазар » 16 Ное 2020, 23:11

С хидрофор става добре, ама трябва читава помпа. SHURFLO не се чува въобще. Ама гони 200 лв.
Лазар

Мнениеот chicken » 16 Ное 2020, 23:15

Мда, това е най-тихото на пазара. Като порасна ще и стана фен, засега ще си бръмкаме :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 17 Ное 2020, 08:11

chicken написа:Без клапан водата се веъща в резервоара и чакаш да качи пак. Няма друг вариант. След като качи вече е равномерно. Единствения начин да не е много досадно е къс път. Много къс

Нищо не се връща. Откъде ще се върне, като всички кранове са затворени??? Работи си отлично докато работи.
Вчера извадих микроключето, едната пластинка липсва. Излетяла е някъде. Бахти качеството велико. Имам чувството че соц производството беше класно по-качествено от боклуците в наши дни. Пластмасов чучур за 2,50 се продава за 30 кинта. Дотук добре, кемпъризма не е за всеки, ама бива ли да даде 3 дефекта за 3 дни??? Идва ми да си поръчам от али, китайското със сигурност е класа над "немското". И на шибания душ и на шибаната кухненска канелка жичките бяха паднали от спойките когато ги извадих от опаковката. Чисто нови неработещи. Ок, запоих нови. На кухненската започна да пада кранчето, на душа се върти с клещи, нито децата нито госпожата могат да си пуснат водата. Да ама кухненската спря, а в банята ако не се счупи до 2-3 излизания сигурно ще се изтръгне мивката от стената, заедно с левия ресор. Бахти боклуците.
ogromnii

Мнениеот chicken » 17 Ное 2020, 09:29

Аз за суша си взех кемперско чудо, заради дизайна и рамерите... Ама 90 кинта само смесителя, без нищо към него. Чучур отделно се купувал. Ами мазно е за 90 кинта, дега!
chicken

Мнениеот Данаил Делчев » 17 Ное 2020, 11:05

За тихата работа на хидрофора е важно къде е монтиран. В стария ми кемпер оригинално си беше върху резервоара. Не се чуваше...почти. Сега съм го боднал на "кутията" която облицова калника. Въпреки че отвътре цялата е с микропореста 2см пак се получава някаква акустика. През деня не се чува, но алармира ли простатата през ноща....се правя бързо на заспал :lol:
Данаил Делчев

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии