Моето е Сафари Шеф 2. И аз бях с предразсъдъци за газта...исках си пушека ,ама ми писна от чернилка и минах на газ. След 3 години и 10-ина прасета прекарани през него (ползвам си го и у дома) , миризмата на мръвката си е на пушек (щото няма кой да го мие редовно

) Кофти е че скаричката се поизметна малко в единия край ама си пече доволно. Довечера пак е на линия с пълнени калмари....
п.п. Това което много ми харесва е,че има капак който причинява сочност на всяка мръвка сложена под него. На класическото BBQ, всичко седи някак си по-сухо ако не е врат и гърди с малко мазничко.
п.п.2 Не подценявайте фурните. Все си мислех че си е гевезелък,ама се оказа че не е точно така.Фурна на газ няма нищо общо с класическата домашна фурна (вкуса е съвсем различен). Всичко произведено вътре е от по- по- най-.... Реши ми вечната дилема на децата "Ко ши ядем?" Скарата им омръзна отдавна. Сега са фенове на ребра на фурна ,картофи на фурна,пъстърва на фурна,пици,принцеси,топли банички поръсени със сусам и всички подобни....
п.п3 Имам и Омния,силиконова подложка. Съвсем не е за подценяване и този уред,но за нас има един съществен недостатък. Произвежда малко количество и за 4 човека не стига. Ползвам я основно за бързо кексче на котлон за следобедното кафе (задължително с орехи за да не могат да ядат старите кемперисти които са с ченета

)
Има у клюкарника едни кемперисти които готвят само на това:
https://www.facebook.com/kasteninblau.de/Имат и блог с рецепти :
https://www.kochen-und-backen-im-wohnmobil.de/rezepte-a-z/