Барбекю, грил и други....

Видима от всички тема

Re: Барбекю, грил и други....

Мнениеот ogromnii » 09 Ное 2020, 21:43

Тая работа е като оная. Готиното ядене става на хубава скара с въглища. А тя си е масраф. Другото са заместители, ама по-удобни. Въпрос на избор е между робия и вкус. Поне за мен изборът се свежда до разновидност на грил-тиган и неудобството на истинското. Някъде по средата е бай хуй, тази тенекия е събрала в себе си умението да грилва завидно на котлон изглеждайки смешно.
ogromnii

Мнениеот datajumanji » 09 Ное 2020, 22:53

Веган съм и недонжуанин.
Не си пазете мръвките и жените, няма страшно!!!

Ние ползваме Омниа, тигани - тефлон в различни разновидности и вече онова за печените филийки от Димбо за 12 кинта.
Ама да паля барбекюта по дивите гръцки плажове - никога...виждал съм резултати в изобилие...грешка няма...
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 09 Ное 2020, 23:26

Гръцките плажове са ми една седемдесе и девета от пътуванията.
chicken

Мнениеот datajumanji » 10 Ное 2020, 09:52

чини ми се, преувеличаваш...
datajumanji

Мнениеот Данаил Делчев » 10 Ное 2020, 12:13

Моето е Сафари Шеф 2. И аз бях с предразсъдъци за газта...исках си пушека ,ама ми писна от чернилка и минах на газ. След 3 години и 10-ина прасета прекарани през него (ползвам си го и у дома) , миризмата на мръвката си е на пушек (щото няма кой да го мие редовно :lol: ) Кофти е че скаричката се поизметна малко в единия край ама си пече доволно. Довечера пак е на линия с пълнени калмари....

п.п. Това което много ми харесва е,че има капак който причинява сочност на всяка мръвка сложена под него. На класическото BBQ, всичко седи някак си по-сухо ако не е врат и гърди с малко мазничко.

п.п.2 Не подценявайте фурните. Все си мислех че си е гевезелък,ама се оказа че не е точно така.Фурна на газ няма нищо общо с класическата домашна фурна (вкуса е съвсем различен). Всичко произведено вътре е от по- по- най-.... Реши ми вечната дилема на децата "Ко ши ядем?" Скарата им омръзна отдавна. Сега са фенове на ребра на фурна ,картофи на фурна,пъстърва на фурна,пици,принцеси,топли банички поръсени със сусам и всички подобни....

п.п3 Имам и Омния,силиконова подложка. Съвсем не е за подценяване и този уред,но за нас има един съществен недостатък. Произвежда малко количество и за 4 човека не стига. Ползвам я основно за бързо кексче на котлон за следобедното кафе (задължително с орехи за да не могат да ядат старите кемперисти които са с ченета :lol: :lol: :lol: )
Има у клюкарника едни кемперисти които готвят само на това:
https://www.facebook.com/kasteninblau.de/
Имат и блог с рецепти :
https://www.kochen-und-backen-im-wohnmobil.de/rezepte-a-z/
Данаил Делчев

Мнениеот chicken » 10 Ное 2020, 18:52

datajumanji написа:чини ми се, преувеличаваш...

Хич биля. С караваната и кемпера имам точно 16 нощувки у гръцко. Къмпинг на Пелопонес, къмпинг на Метеора, на Халкидикито на къмпинг с една нощувка на мегдана на Сарти, две нощувки на мегдана на Солун и една на плажа на Керамоти. Опа, и едно спане на магистралата за Игуменица. Това от 250 да речем общо. Не ми е под ръка файлчето, ама няма да са повече, че тази година ни ебаха у дупенцата
chicken

Мнениеот datajumanji » 10 Ное 2020, 19:02

16 нощувки ни е едното ходене само ...
Но това не е важно.
Важното е друго:
1.Опасно
2.Пушещо
3.Миризливо
4.След миризливо
5.Загуба на ценно време
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 10 Ное 2020, 22:06

datajumanji написа:5.Загуба на ценно време

Приготвянето на хубава храна не е загуба на време, а вечер на плажа не е ценно ;)
ogromnii

Мнениеот datajumanji » 10 Ное 2020, 23:01

ogromnii написа:
datajumanji написа:5.Загуба на ценно време

Приготвянето на хубава храна не е загуба на време, а вечер на плажа не е ценно ;)

Хубава храна с барбекю е оксиморон.

Вечер на плажа могат да се правят толкова страхотни неща - ядене, пиене ... ей тия три неща...
datajumanji

Мнениеот chicken » 11 Ное 2020, 14:53

Точно с барбекю става хубава храна. Барбекю, не скара. Затова съм пуснал и оня линк. Остава времето, като, въпреки, че не разбирам хората, които се захласват да готвят часове наред и то интензивно, то не е похабено. Ето, събота, Рупите. В петък съм накиснал мръвката в каквото трябва. В събота се излежавам на поляната, щото в мелник и околностите съм бил доста, а по-сериозни баири не ми се ходи. Мушкам термометър в дупето на мръвката и я инсталирам в онова ми ти Веберче. Въглищата в едната половина, алуминиева тарелка с марината до тях, а мръвката над тарелката. Капака затворен, аз си се излежавам, след няколко часа имам нещо, дето се топи във въздуха преди да стигне до устата. Едни пържени картофки и съм аз като съм човек. Това са все неща, които на терасата не стават и може само навън с кемпи. И стават част от удоволствието. Когато не сме на маратонска обиколка. Както често става.
Умението да се чувстваш добре навсякъде и правейики всичко се изгражда само със желание. Представям си какава мъка щеше да ми е да съм добре само на плажа или само на морето с вятър или на ски... А така имам свободата не само за каквото искам, ами и за каквото може според обстоятелствата.
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии