DIY бусокемпър

Видима от всички тема

Re: DIY бусокемпър

Мнениеот vladostanimirov » 13 Окт 2020, 09:50

chicken написа:Да бе, Божа! Колко ракия сварихте?

От това ще да е :D
vladostanimirov

Мнениеот ogromnii » 13 Окт 2020, 12:46

За изкупуване на Греха - може и по Еконт. :idea:
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 13 Окт 2020, 20:40

След дълги терзания и почесвания започнах да реализирам плана за въртящата се двойна седалка. Колкото и невероятно да изглежда ми се струва че в Мастъра ще мине номера да се завърти около точка. Мерих, превъртах стъпка по стъпка, като че ли...
Така или иначе само завъртяна, без гърба да опре в таблото не ме устройва, губя си двата метра спалня. Снощи обаче ме осени идея - след монтажа на въртяща се конзола на шофьорскта ми хартисаха нейните релси, едни такива дебели и солидни. След кратко обмисляне и доста шлосерска работа вече имам движеща се напред-назад база за двойката. :D

Изображение

Надявам се с втория въртящ механизъм и няколко щифта, усилващи я в крайните положения, или поне в положение за пътуване да приключа успешно и този казус.

Допълнително затруднение си създадох сам - дупетата на двойката се вдигат и отдолу е чудесен багажник, искам механизмът да е компактен и да изгубя минимум от обема.
ogromnii

Мнениеот xfact » 14 Окт 2020, 05:07

Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот ogromnii » 14 Окт 2020, 05:36

Идеята е добра и бях захапал този път първоначално, но има няколко спънки. Първата - не се предлага готов механизъм за мастър/мовано, не че щях да дам 350евра за него, доколкото се познавам. Второ - седалката е монолитна, с асиметричен монтаж към пода, което изключва съществуването на болт-он решение. Иска си флекс и заварки ;) . Трето, но не на последно място - двойката е доста изправена и неудобна за дълго пътуване, бях помолен учтиво ако може да я наведа малко назад при реконструкцията, а в обърнато положение трябва да е изправена, като неудобна пейка, за да може да става част от спалнята, а и да не ми се изтягат продължително гости около масата :mrgreen: . Т.е. самият механизъм трябва да е под наклон, така че седалката да се върти около наклонена назад ос. Съвместяването на всички подробности в едно решение, което да е удобно за ползване ми натовари поизгладените гънки.
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 16 Окт 2020, 05:47

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 16 Окт 2020, 05:47

Изображение

Изображение

Изображение

Демо версията работи! Демо, защото горната част е на рапидки, не е заварена. Ако се наложат дребни корекции на височина и наклон. Върти се по-чисто от шофьорската, на нея подлакътника и закача волана и трябва да се вдига и спуска. Двойката се завърта с едно движение, с още едно се избутва до таблото. Отдавна криво желязо не ме беше правило толкова щастлив!!! :roll: :lol:
ogromnii

Мнениеот Bamze112 » 16 Окт 2020, 08:56

Като си представя колко пъти си я прехвърлял докато я наместиш :roll: .... незлобно завиждам на ентусиазма и търпението :) Идеална е.
Bamze112

Мнениеот ogromnii » 26 Окт 2020, 23:10

като завършек на "хола" се появява и масата:

Изображение

Изображение

Скара от летви, с 2 по-широки дъски в зоните на монтаж на крака и 2 листа 4мм шперплат. Леко и здраво. И пипкаво в домашни условия. Вече е шлайфана и лакирана, ако не ни мине котката път ще я сефтосаме ;)
ogromnii

Мнениеот vladostanimirov » 27 Окт 2020, 10:06

Имам неотваряна бутилка пломари в кемпера.
vladostanimirov

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии