Натам, че и насам...

Видима от всички тема

Re: Натам, че и насам...

Мнениеот chicken » 07 Сеп 2020, 19:13

Продължавам да не разбирам пичо̀вете, който не пускат лявата лента на магистралата-майките им чакат клиенти в аварийната, не между мантинелите на разделителната ивица
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 08 Сеп 2020, 12:45

Аз пък им се радвам. Щото карам с 90-100 и дясната лента е само за мене и някой турски ТИР.
vladostanimirov

Мнениеот chicken » 08 Сеп 2020, 12:52

И те настигам малко по малко, не излизам да те изпреваря, защото копелето седи в лява лента и съм с идеята, че е бърз и ще мине, в един момент или не успявам да спра и те шибвам отзад, или той те шибва, защото аз излизам с всичките ми три тона и копелето се шашка и си го на вира на мамето отзад. Всъщност аз редовно това правя. и знаеш ли кво правят? Ако аз карам със 120, той със 130, покажа ли се, изведнъж настъпва. Това, което още първоначално съм искал и очаквал от него, за да изляза след като мине, без дас намалям. и се оказва, че не мога да му "избягам" и със 160. Селски недоклатени копепета. Във всяка държава ще му се присере от едни глоби за каране в лява лента
chicken

Мнениеот nelim » 08 Сеп 2020, 13:14

chicken написа:И те настигам малко по малко, не излизам да те изпреваря, защото копелето седи в лява лента и съм с идеята, че е бърз и ще мине, в един момент или не успявам да спра и те шибвам отзад, или той те шибва, защото аз излизам с всичките ми три тона и копелето се шашка и си го на вира на мамето отзад. Всъщност аз редовно това правя. и знаеш ли кво правят? Ако аз карам със 120, той със 130, покажа ли се, изведнъж настъпва. Това, което още първоначално съм искал и очаквал от него, за да изляза след като мине, без дас намалям. и се оказва, че не мога да му "избягам" и със 160. Селски недоклатени копепета. Във всяка държава ще му се присере от едни глоби за каране в лява лента

Пускаш му ляв мигач - преди да излезеш и веднага настъпва :)
Ако не настъпи и си кара така, излизаш и да се е*е в дивия :)

Тая магистрала Тракия е пълна пародия и само нерви и инфарктни моменти създава на хората, а и не малко жертви вече почват да се трупат..
nelim

Мнениеот vladostanimirov » 08 Сеп 2020, 13:19

Хитро. Ще взема и аз да използвам тоя мигач някога.
vladostanimirov

Мнениеот datajumanji » 08 Сеп 2020, 13:23

аз тия раути ги прайм за дзаднъ!
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 08 Сеп 2020, 13:33

Пускам. Не настъпва. То ако настъпваше кво ми пречи, че седи в лява. Ма не, ни ти помага, ни иска да излезеш пред него. Тогава настъпва и се залепва. И като обереш спирачката колкото да светне стопа се чуди къде да се дене. Ма не е хубаво, че няма да претрепе само себе си.
Ако го изчакам, скочил на спирачките и му тегля една като минава край мен се дръвчи.
Другия номер, Огромния има опит, изпреварвам, настъпва. Карал е с 80, писва ми, тръгвам, стигам до 120-30, до мен седи. Не само на магистралата, което е най лошото. А не си дава сметка, че в един момент ще се прибера, независимо дали съм го изпреварил. По простата причина, че нямам какво друго да направя. И няма шанс да се запъне на тези размери.
Абе идиоти колкото искаш. Ама нямаме ченгета и достатъчно камери
chicken

Мнениеот datajumanji » 08 Сеп 2020, 14:31

А на дзаднъ пробва ле?
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот ogromnii » 09 Сеп 2020, 06:22

Бъди по-дзен. Шофьорските тарикатлъци, макар да са дразнещи са относително бял кахър, А и никой не е съвършен. Със кемпъра като изляза да изпреваря 2 тира, каращи с 90, и като поизпреварвам със заветните 107 колкото и чисто да се престроя неизбежно навървям 3-4ма поне зад мен. Бас ловя, че гледано отстрани изглежда като да си карам в ляво, а не като изпреварване.
Движението стана много натоварено последните години, нужна е толерантност, всеки иска да стигне някъде. Т.нар. магистрала "тракия" (която за мен е участък от земната почърхност с габарити като на магистрала и без други белези на такава) е изключително рискова, трябва да се спазва дистанция. Имай предвид че от кемпъро/бусова гледна точка следиш обстановката напред, тези в колите не виждат повече от дупето на предния, липсва перспектива. Не всички са умели шофьори, а пътят е и за тях. Аз преоткрих семките, цъкам си кротко и чакам да свърши шибаната магистрала. Половин час повече или по-малко няма да обърнат каруцата, а заяждането кой е по-ербаб изнервя яко.
Миналия уикенд на прибиране гръмнах гума, добре че стана в Турция, а не на Тракия. Щото едва ли щеше да ми се размине. Най-малкото докато над половин час се опитвах да вдигна задницата от джанта на банкета някой изпреварващ отдясно мозък щеше да ме отнесе. А поднасянето на кемпъра, бързото спиране и летящите парчета гума, подкалници и престилки щяха да предизвикат верижна катастрофа. АД!
ogromnii

Мнениеот chicken » 20 Сеп 2020, 22:20

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
chicken

ПредишнаСледваща

Назад към Пътувания, пътеписи