Крапец

Видима от всички тема

Крапец

Мнениеот chicken » 04 Юли 2019, 15:38

Тъй като сме от, цитирам, “глупаците, простаците (има разлика), нахалните, киселяците, безотговорниците”, а не от “умните и интелигентните”, решихме вместо да се крием като мишоци в Гърция, или пък да се набием в някой къмпинг, пълен с умни интелектуалци, да прескочим до станалия вече любим плаж на Крапец. Пъповете ни са хвърлени на юг, ама на юг човек може да изкара 2-3 вечери в Синеморец, като да опита половината меню на Хоризонта и да попсъва хипстърията на Кораба и май друго не остана. Е, ако човек е много зле може да се заблуди, че Якото място е баси якото място, ако е още по-зле може и на Градина да се опъне... Не знам не е в сферата на компетентността ми. Нали съм си глупак... Та преди време открихме севера. За първи път от години се почувствах като на Иракли (броя го за Юг :) ) Безвремие, боси крака в прахоляка по пътя, останалия свят не съществува. Само прибоя, вятъра, русалките... Разликата е, че тази година вече е по-забранено, но за това никой не ни подсеща, та си оставаме в онова състояние, в което умниците енентелегенти не могат да попаднат. Състояние, което никой къмпинг не може да позволи. Ей, Богу, готов съм да живея като глупак, простак, нахален, киселяк, безотговорен. Без бастун в анала, без егото да не се събира в тиквата ми, въпреки, че в нея няма друго, освен его.
Последна промяна chicken на 05 Юли 2019, 15:41, променена общо 1 път
chicken

Re: Крапец

Мнениеот datajumanji » 05 Юли 2019, 10:22

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Чак пък като мишки...моля вЕ!
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Мнениеот chicken » 05 Юли 2019, 15:04

Сравнително, сравнително :) Въпреки, че днес полицаите нещо се активираха и може да изгорим точно като ще си тръгваме :) По новия закон :)
Държа да отбележа, че не само не сме с ушанки и ръкавици, от което сериозно се притеснявах, но и е доста приятно, за разлика от това, което ви мори нейде там, в почти субтропичния пояс :) Ама снимки от компютър, че на телефона не ми излизат линкове с .jpg...

Чисто технически тук са махнали тоалетните и контейнерите. Официално и разрешените преди биваци вече не са. Положението е на изчакване. Това не променя нещата по никакъв начин, само ги затруднява. Доста чисто е, предвид вятъра, който неминуемо отнася по нещо от биваците. Хората си събират отпадъците, трудно е изхвърлянето им. Ние сме само с колелета и сме на километър и половина от най-близките контейнери. На всичкото отгоре хлапета бяха започнали оборка на плажа в някакви нефелни торбички, които рязко се разпаднаха точно пред нас. Хлапетата си тръгнаха, аз напълних две торби :) Местните, коитото имат някакво отношение по тези въпроси, като цяло са за лагеруването тук. Къмпинга си е пълен, хляб има за всички. Хората извън къмпинга си пазаруват от местния магазин, има сергия на местен зеленчукопроизводител... Гледам, и румънците на българско я карат. На тези с караваните колите им постоянно шъкат до магазина. Единствено, което трябва да се направи, е слагането на три големи контейнера по протежението на плажа и 3-4 тоалетни. И жипката да минава вечер към седем да събира по едни пет лева. Би трябвало и да регистрират къмпингувашите. Едно време на Варвара, като се събирахме за Джулай задължително си минаваше жипката по биваците и ни записваха. Приятно ви изкарване, и на вас лека работа и айде, всеки по неговото си.

Вода няма. Ние сме подготвени с метална кофа с метър верига и още пет метра въже за кладенеца. И платмасова туба върши работа, но бавно. Същия този зеленчукопроизводител има сериозен кладенец и мислел да нагласи място за пълнене срещу някаква сума.
Защо се получава тук ли? Защото бивакуващите са читави и всички проблеми, които се разпространяват по медиите и стед умните и интилигентните не съществуват. И друго не съществува. Бандюги с интереси, които не се връзват с това положение.

Единственото, което прави неприятно впечатление последната седмица е един батко със софиянски кастен, който си пишка зад буса отатък пътя, без въобще да му пука, че той ще си тръгне, на други ще мирише. Обмислям завъртане на там, ама имам чувството, че ще се спече ситуацията. А, да, като стана дума за това, както казах и в другата тема, с жената свалихме един румънски джип от дюните...
chicken

Мнениеот chicken » 05 Юли 2019, 16:05

Тъй като според някои с наклонности към инфантилно “мислене” съм наркоман, съответно съм и нудист. Второто е вярно, за първото не знам. Мисля, че преди 10-12 години последно пафках тревица, която в белите държави е с друг статут, не като тукашната моралистка интелигенция. За хората на моите години другите неща са характерни повече за отрочетата на деветдесетарски бизнесмени, номенклатурни кадри, ченгета... Сред обикновените хора екстазито беше плъзнало, ама и този етап пропуснах...
Та нудизъма е другото нещо, което умните и интелигентните вместо просто да не харесват и одобряват им бърка в гъза. И както за дивото къмпиране се крещи с овчи ентусиазъм ДА СЕ ЗАБРАНИ! Ама досущ млади комсомолци и дружинни ръководителки! А това нещо, както и дивото къмпиране, няма как да пречи на тези, които не го практикуват и одобряват, защото няма как да имат допирни точки с него. Никой не е тръгнал да се съблича на плажа на Слънчака. Винаги си е имало местенца, за които си се знае, че винаги са били нудистки и навирането там не вменява вина на нудистите, а прави противниците му да изглеждат точното толкова нелепи, колкото са. На Иракли, на Дерето, северната половина на плажа на Крапец, на Езерец, на Дуранкулак... Там който иска е гол, който не иска не е и всичко е точно. Между другото и хора, настанили се в къмпинга и селото идеат в до мястото, където могат да се съблекат, без да създват неудобство на други. Това като с дивото. Абе, някой да ме е чул да изказвам желание да се забрани ол инклузива? Нелепо звучи, нали? Еми същото е обратното. Да, има свини на диво, ама са по-малко от свините по другите места. За по голямата част от хората престоя на места “извън мрежата” са състояние на духа. Това изключва каквото и да е от негативните неща, които се преекспонират и вадят като доводи да се забрани. Но това са коментирани неща, всеки средно умен и интелигентен би ги разбрал и би дискутирал по съвсем друг начин. Забавна ми е позицията и на хора, свързани със сайта Къмпинг.бг! Сайт за къмпингари!!! Боже!
Та така, такова място е Крапец. Пълно с хора всякакви, с различни причини да са там, някои читави, други не, млади, стари, с кемпери, каравани, палатки...
chicken

Мнениеот datajumanji » 07 Юли 2019, 00:07

Тва ако си успял да го драснеш на трезва глава...поклон! :)
Не се хаби, всичко ще е ок!
Винаги ще има екземпляри дето играт оро тем дет са ранята (на масата)...можеш ли да ги превъзпиташ?
И пикльото е същия, пика там дет са рани и му не прече...
Виж с тоя нудизъм...у гръцко ке те бъйтата яко...
Аз лично съм толерантен чиляк и ми не дреме кой кък си го вее, стига ми не пръска у манджата, така че...

А аз живея на 200 м от това място:

Изображение
datajumanji

Мнениеот chicken » 07 Юли 2019, 23:02

Нищо не пиша на трезво, бях на поне две дози свеж морски въздух, омешан с бая слънце.
Но стига за Крапец принципно, ще взема да си довърша с нашият тазгодишен Крапец. Който сигурно ще е по-разлчен от предния път и още по-различен от чуждите :)
Но докато се стигне до там си беше... Абе съдба си беше :) Трябваше да се съчетаят няколко неща. Ваканцията на учениците, защото едните баба и дядо, при които децата трябваше да се озоват веднага след това, са учители. Банално, но при низшата не умна и интелектуална класа е така. Две топуски, също банални, Хилс ъф рок, хубаво време, което да направи севера по-топъл от нормалното за тези дати... Абе много неща и всичко в рамките на седмица.
Разбира се, че се получи. Приятел навремето все повтаряше, че всичко е въпрос на желание. Продължавам да не съм съгласен с него, освен когато се окаже прав.
Още по-преди това се усетих, че някои неща не са като с караваната и рязко трябва да се сдобия с вело багажник. Беше си планиран, ама положението стана за задна дата. Освен намирането на багажник трябваше да остане време и за напасване, монтаж... Във Вени ауто се получи добър пазарлък, който беше започнал месец по-рано, но накрая, с правилната половинка на бизнеса се получиха нещата :) Плюс два държача и една релса. едния държач ми го смениха с правилния след монтажа, когато нещата бяха по-ясни и сега всичко е точно :) От мен релсите, мотирани към самия бус, късметлийско имане на тези неща, а от Евроболт неръждавейките :) Има още за дооправяне, но чисто козметично.
Изображение[/url]

Освен това и хладилника започна да се държи като амонячен ;) Независимо от големите отвори за проветряване, вътре в шкафа си му стана горещо. Две 8 сантиметрови нискооборотни вентилаторчета, от Декада разбира се, колкото да накарат въздуха да се размърда без да се чуват и всичко е на макс :) Овен това се сдобих с две декоративни летвички, една от които държи изостанал от караваната райбер за врата, който стана райбер за хладилник. Като се сетя колко пари дадох за него си беше време да влезе в някаква употреба :)

Изображение[/url]

С тръгването трябваше да се свърши още нещичко, което се проточи доста, при изсипалия се точно тогава дъжд. Проливен и нямащ желание да спре. Не и докато не свърша работата. тяговия ми акумулатор, предизвикал толкова раздразнение, непонятно за мен, за психолози сигурно повече, окончателно даде фира. Точно сега пари за нов няма, та стартерния на Тойотката пое службата.

Изображение
Последна промяна chicken на 25 Мар 2021, 19:46, променена общо 2 пъти
chicken

Мнениеот chicken » 07 Юли 2019, 23:31

Както и очаквах, на паркинга на Метро имаше само бегли следи от дъжда, но моткането до не толкова ранния петъчен следобед ни вкара в нормалните за сезона и деня задръствания.

Изображение

Времето прекрасно, уж бягахме от дъжда, но с приближаването към Пловдив чернилката на града не остави никакво съмнение, че концертната вечер ще е... интересна... Така си беше.
Място за паркиране и спане разбира се до Водолаза. Въпреки потопа си имаше събрана агитка, та се включихме и ние :) Всеки път се заричам да не ям цацата на Водолаза, ама на... Водолаза е съвсем друга история и ще остане в историята, за разлика от днешните хипстърски еднодневки.
Изображение

После рязко спря да вали и настана идилична улична картинка, напомняща осемдесетте... То квартала за това предразполага... Успяхме да намерим и пици за децата, едно филмче на лаптопа, а за нас е време да ходим на концерт.

Изображение
Изображение
Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 08 Юли 2019, 00:24

И настана утро, ден втори. Не искам да коментирам фестивалната вечер, бях само придружител. Много мокър придружител :)
Сега е време за моренце, или поне за пътя до него. Първо Метро Пловдив, да си донапазаруваме. После рязко отбиване към Стара Загора за неуспешна покупка, а от там си продължихме по стария път. Налагаше се да се отбием и в Слънчака, Какао бийч... Стария път... Две седмици по-рано слушах прозренията на баце Тиква, че независимо от магистралата и този път хората си го ползвали, та обеща да го ремонтира. Ремонтите си започнаха преди време и си продължават въпреки неговите обещания :)
Изображение

На някои места си е нов асфалт, на други стария. Къде по-добър, къде по-хубав, но като цяло напредва към състоянието си от деветдесетте... На мен си ми харесва.
Изображение

Дори още по-назад ни върнаха няколко ретро коли, връщащи се или отиващи Бог знае накъде...

Изображение[/url]

Успяхме да минем и по чисто новото на половина старо "околовръстно" на Варна, пердашещо право през града. И под прословутото наклонено некръгло кръгово :) На връщане през Аксаково, както си знаем :)

Изображение[/url]

И стига толкова за днес

Изображение
chicken

Мнениеот chicken » 08 Юли 2019, 00:36

Вода. Като цяло имахме нужда само от малко доливане. Двете чешми на прохода край морето едва течаха. По натам не открихме нищо. Може би из селата, но край пътя не се видя нищо. май на една детска площадка имаше, ама... В обзор чешмите са направени само за пиене. Няма ги вече нормалните чучури.
истината се оказа в началото на Оброчище. Страхотна чешма, може и с маркуч с накрайник на 3/4. Само дето спирането е малко... на пътя си е, който леко се разширява... Май се води автобусна спирка, ама си няма отбивка...
В края на краищата винаги може на място да се спре до кладенеца и да се зареди. Ние не знаехме какво е текущото положение и искахме да се подсигурим за максимално дълго време.
chicken

Мнениеот datajumanji » 08 Юли 2019, 09:46

Да обобщим:
1.Нудист;
2.Трезвеник.

Наздраве!
Изображение
datajumanji

Следваща