Хладилник

Видима от всички тема

Re: Хладилник

Мнениеот Данаил Делчев » 18 Юли 2020, 18:25

Ами аз горкия като съм с компресор на 220 и 40 л чанта с компресор на 12...... Мога да отворя скара-бира на всяка поляна 8-)
Данаил Делчев

Мнениеот chicken » 18 Юли 2020, 19:13

Ти мъкнеш 100 кила акумулатори, които като паднат не мож ги зареди два дни :)
chicken

Мнениеот Данаил Делчев » 20 Юли 2020, 12:44

120.... :oops:
Данаил Делчев

Мнениеот ogromnii » 20 Юли 2020, 21:28

120 кила или дни?
ogromnii

Мнениеот ogromnii » 20 Юли 2020, 22:00

Гъбаркам се, разбира се. Но всеки път, когато тази тема изплува от прахоляка ми се натрапва усещането че откривателят на абсорбционния хладилник е велик поне колкото или малко повече от Айнщайн и Кюри, взети заедно. Някак цялото скупчване на солари, батерии, жици и умни китайски машинки ми действа напрягащо. Контролера на Пилето си го представям как, когато батерията падне, започва да мига в синьо и строг женски глас да повтаря "батери лоу". Стрес! После поувяхнали 57 годишни сервитьорки започват да обикалят наоколо с подноси "загорка" с топли бири! Кошмарно!
Може да е време да си пия хапчетата, ама се почувствах длъжен да споделя мъката... барем срещна разбиране :mrgreen:

А по-сериозно - в стария кемпър хладилникът работи 5 дни в мои ръце. След това спря. Почуквах, търкалях, човърках, сменях, продухвах, броих до 100, молих му се - кур. Завинаги. В следващият - всичко си работеше отлично и продължава така. Стигнах до извода че единственото необходимо е хладилникът да е изправен.
ogromnii

Мнениеот xfact » 20 Юли 2020, 22:13

ogromnii написа:Стигнах до извода че единственото необходимо е хладилникът да е изправен.
.... или нов ;)
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот chicken » 20 Юли 2020, 22:54

и нивелиран. Този уикенд пак с това се сблъскахме.
Не знам за какви кабели говирите иначе. На мен инсталацията ми е минималистична. А дали един или три панела, все едни и същи инсталации. Но пък мога да гарантирам, че топла бира нямам, особено Загорка :) Хубавото е и, че вече не гоня някакви невъзможни температури, доказващи, че хладилника работи. Напротив, намалам го, защото под 7-8 градуса ми е прекалено студено пиенето, та редовно е на толкова, че и към 9 понякога. Никой не му придиря толкова :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 21 Юли 2020, 06:28

xfact написа:
ogromnii написа:Стигнах до извода че единственото необходимо е хладилникът да е изправен.
.... или нов ;)

Нов - ясно. "Изправен" е по-широко понятие, включва освен новите и няколко стари :mrgreen:

А инсталацията - ясно че е същата, даже е по-проста, компресорният няма нужда от (+) при запален двигател, маркуч с газ и комин ;) Но иска сериозна батерия, няколко солара, контролер от намколкоси лева и да си паркирал на слънце. А се мушна под някое дърво - почва надничане към дисплея има ли, няма ли. Или по класическия способ - бръм дизеляка или генератор. Равновесието е крехко. А акумулаторите стареят, губят капацитет, искат подмяна. А се продават боклуци, като сменяш си иска да обърнеш внимание с какъв.
А газовият, когато работи нормално е едно бекграунд приложение, което си върви без да му обръщаш внимание. Със своите условности - да си сложиш бирата вечерта и ако забележиш че жена ти в 2 след обяд купува от камиона 2 пъпеша, кило домати и едни други 2 кила плодове и зеленчуци и както са напечени от слънцето до 40 градуса с 2 ловки движения ги подрежда в хладилника - по най-бързия начин да си я изпиеш и да се опънеш на сянка. :idea:
ogromnii

Мнениеот chicken » 21 Юли 2020, 08:01

Начи, току що точно за това говорих, че компресорния го забравяш, за разлика от другия. Бекграунд приложение, ама с хиляда условности :)
Както винаги съм казвал, не хладилника, а печката ми е проблем. Както и при всеки с комби, не само като моята.
Както винаги съм казвал, акумулатор, панели и контролер така или иначе имаш, акумулатора старее...
Както винаги съм казвал, 95 амперчаса събрах и с него си карам.
Оня ден гледах единия младеж, два телевизора бичиха нон стоп, оказа се, че и клапана на газовата сонда си му седи и дърпа едно амперче. Общо 5, постоянни, не включват и не изключват като хладилника. В същия момент заради нивелацията хладилника му стана фурна и прехвърляше храна в чужд
Как се уреждаш с дърво за сянка?! Това на Баш бара ли? ;)
Откакто смених оня, свършилия акумулатор, дето бръмча на Бабин зуб, съм палил само зимата, сутрин, заради 100те ампера кафе.
Като, разбира се, никога не изключвам възможността да закъсам. Ама аз с две големи бутилки и за газ съм закъсвал :) От блеене :) И търчах из цяло Габрово за газ :)
chicken

Мнениеот vladostanimirov » 21 Юли 2020, 08:18

Чета и ми е кеф с какви начетени другари съм се събрал. Аз па нищо не разбирам , във всичките ми къмпинг единици , а те са 5 на брой, всичко ми е бекграунд. Ни нивелиране, ни вентилатори, ни нищо. Един акумулатор трябва да купя за зимата, че моя е 100 ампера, ама живи са 25 от тях. Леле че съм прост.
vladostanimirov

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии