Как го направих аз - нов опит

Видима от всички тема

Re: Как го направих аз - нов опит

Мнениеот chicken » 25 Май 2020, 19:48

Начи, не знам за бачо Иван, ама като стана дума за разпъване на сепарета-ми не щем. Тоя викенд осъзнах, че ме мързи дори шофьорската седалка да завъртя, само защото трябва да ръчкам кранчето, за да прекарам облегалката покрай волана. Пък да разпъвам сепаре...!!! Цъ! :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 25 Май 2020, 22:39

пени се, не пени се... :mrgreen:
ogromnii

Мнениеот chicken » 25 Май 2020, 22:53

Ми то това нещо не е по нужда, а за кеф. Значи по-малко неща трябва да развалят кефа :)
Оня ден три деца гледат филмче на едните седалки, аз опънат на другите. Като ми писна се опънах на леглото. После пак на седалките... Мързелива работа. Пък с караваната-сутрин ставам, леглото на маса, че да ядем. Следобедна дрямка, айде пак на легло. После пак на маса, пак на легло... И си вика човек някои неща... :)
chicken

Мнениеот chicken » 11 Юли 2020, 10:39

Мдааа. Бавното правене дава резултата, който очаквах. Второ лято се чудя, за чий да тия изолации по тавана, като накря пече през прозрачните люкове. Сериозно се замислям за матови, стандартните бели. Лошото е, че единия вариант е на Фиама, а не ги харесвам. Другия е на МПК, които ми харесват, отварят се по-практично за всякакви условия, но нямат уплътнение и на практика не стават за кемпер...
chicken

Мнениеот ogromnii » 12 Юли 2020, 15:01

:? Прозрачните имат сенник. Не вярвам и парче фибран с фолио да не помогне. Като изработка - твърдо дометик. Не шуми, не духа.
ogromnii

Мнениеот chicken » 12 Юли 2020, 20:57

Като му опънеш сенника получаваш затворен люк.
Имаше едни калъфи за капака... Или може да се направят. Ама...
chicken

Мнениеот xfact » 13 Юли 2020, 08:06

Аз съм с бели фиама за кенеф. И двата. Особено малкия, който е над спалното, трабва да го отворя за да влезе светлина. Духането... алуминиево фолио на дупките..
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
xfact

Мнениеот ogromnii » 13 Юли 2020, 12:49

Аз сложих фиама отпред. С фолио - недишаща. Първо си шумоли в движение, а над 120 се опитва да се открехва - просвирва рязко на пориви. Ако е без фолиото, както е оригинално вероятно няма да я натиска така, ама ще духа. Ако сложа спойлер - подналягането над нея ще е още по-голямо. Та не мъ кефи, ама ще я си я ползвам. Щото 32х32 няма друга.
ogromnii

Мнениеот chicken » 13 Юли 2020, 13:09

Какво щерече с фолио?
Аз засега само Тулето съм опитвал, шитня. Дърпам щората в движение, за да се ядва. Обикновените МПК определено не са за кемпери, те си духат.
Оф, щом и Фиама не стават явно ще е дометика. Реми имат един, който е с по-черно стъкло...
chicken

Мнениеот ogromnii » 13 Юли 2020, 17:59

"Дишащите" прорези ги залепих с алуминиева лепенка. Така капандурата трябваше да стане недишаща, ама си остана похлупак. Не ме разбирай грешно, не е трагедия, но не е и готина капандура. Мпк при добра струя се отварят сами в движение. КВП ползва някакви други, забравих какви, питай го и него за мнение. Дометика не съм го ползвал още "на живо", още не го ползвам буса, но е безшумен в движение, светло е вътре и на мен ми допада. А и другите като са отворени слънцето пече, когато са притворени - със същия успех може да дръпнеш 2/3 от сенника, т.е. все тая.

ПП - тези които КВП е ползвал са се отлепили от полиуретана, трябва да се монтират с болкит. Моите (дометик и фиама) са ок.
ogromnii

ПредишнаСледваща

Назад към Ремонти и аварии