Сигурност. Ключалки аларми и др.

Видима от всички тема

Сигурност. Ключалки аларми и др.

Мнениеот Bamze112 » 06 Юли 2020, 13:39

Здравейте,
След първите 700-800км и две нощувки по Смолянски селца, първите впечатления като новобранец са, че макар и скромна съм си улучил (като разпределение и динамика) машинката.
Въпроса е как си осигурявате къщите когато сте спрели на неохраняем и сте навън за по-дълго време. Ясно, че ако някой реши винаги има начин да влезе, но нали сме източно от рая та леко ме притеснява какво ще намеря като се върна.
Ще съм благодарен ако някой сподели ключалки, резета, вътрешни, външни (без тайните разбра се ;) ) или алармени системи и т.н.
Не открих подобна тема, но ако съм пропуснал моля да преместите поста там.
Поздрави.
Bamze112

Re: Сигурност. Ключалки аларми и др.

Мнениеот chicken » 06 Юли 2020, 16:54

С караваната го мислих доста... Стигнах до извода, че повече ключалки-повече щети. Щотите вдигнати, да се виждат мръсните ми чорапи, аларма, която ми казва по телефона, ако някой влезе. Пък и да писка там.
С буса същата работа засега. Ако някой се засили да влиза ще го направи. Въпроса е да е с по-малко щети. Една ключалка или ще я отключи, или ще изкърти малко. С две ключалки ще сменяш гредички по корубата. Джамовете караванските и те скъпи...
сега се замислям да сложа автоаларма на буса, допълнително да ги отказва. Пипнеш, да премигнат мигачите. Ако иска-да влиза :) По-вероятно е да се откаже.
chicken

Мнениеот Bamze112 » 06 Юли 2020, 17:53

Ясно че ако профи реши да влезе ще го направи ...по скоро да се откажат любопитните келешчета, които са длъжни да проверят...
Гледам допълнителни външни бусови брави (ей така да убиват ентусиазма) едните кръгли и грозни другите красиви и неприятно скъпи.. та реших да сондирам мнение.
Или аларма с обемни датчици но ако е спрян някъде в нищото, кого ще стресне тази аларма.... разсъждавам си на глас така...
Bamze112

Мнениеот chicken » 06 Юли 2020, 20:23

С нищо прозорец се кърти за секунди. И си 400-500 лева назад само от това. Вътре надали има нещо за крадене на такава стойност. Ключалките са хванати към дървенията. С една щанга ще ти изкъртят половината стена, вместо фабричната пластмасова ключалка. Това да не е бетона на къщата, че да има къде да се държи...
Няма оправия :)
Е, Качо го бяха изгърмяли в Гърция на горещата вода, сега ме е страх да отида.
Да не те отчайвам, но моето мнение е, че ще дадеш излишни пари и евентуално ще ти причинят повече щети. Да не става!
Буса е малко по-защитен. Тенекиен е, както мислех да слагам втори слой поликарбонат в жилищната част, и да счупят външното стъкло, през поликарбоната ще минат друг път. Ама кабината пак е слабо място. Крепост не можем да направим :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 06 Юли 2020, 20:31

За мен правилната стратегия е паспорти, кинти и прочее - в раницата, който влезе - да му е честито.
ogromnii

Мнениеот chicken » 06 Юли 2020, 21:05

Ахъм. Само когато носим комптри е по-зор, но да не сме носили :)
И отворено, да се виждат чорапите :)
chicken

Мнениеот ogromnii » 06 Юли 2020, 21:31

Компютрите ги криеш в касетата на тетфорда ;)

Баси как вали !!! Отидоха доматките....
ogromnii

Мнениеот datajumanji » 26 Юли 2020, 15:04

https://www.amazon.com/premiertek-ca908a-security-remote-engine/dp/B00CIQO07S
Добавяте на всеки прозорец шоков датчик, два обемни в купето и караваната и всеки вид на отделен канал. Така можете да игнорирате по избор датчици. Дистанционното пищи на около километър.
„Умният човек вижда резултата предварително, а глупакът накрая...”
Мевляна Джалал ад-Дин Мехаммад Руми - персийския поет и мистик
datajumanji

Назад към Ремонти и аварии