Абе, и ние прескочихме до Кападокия :)

Видима от всички тема

Абе, и ние прескочихме до Кападокия :)

Мнениеот chicken » 25 Юни 2019, 21:58

Казвам прескочихме, щото баси, с това нещо така се пътува :) Отделно, че за пореден път тръгнахме ей така, без “тетрадка”, без подхотовка, планове, трепетно очакване... Без дори да знаем, че ще ходим... Ми то това си е половината пътуване и кво остава, прескачане...
Дори не ни беше хрумнало, въпреки, че се чудехме как да оползотворим цели 11 дни, получени срещу три дни отпуск и три дни освобождаване от училище. То това важи за децата и жената. Моята работа е седем дни в седмицата и като я оставя на друг за повече от три дни започва да ми става шашаво. Да не говорим, че не се научих да стоя толкова време без да правя нищо и ме хваща нещо като гузност... :) Не съм си у ред :)
На всичкото отгоре и финасите... Абе по-добре да се радваме на празното Софе... :)
Да де, ама се оказа, че младежи от друг край на България за пореден път са се подготвяли много време за пътуване. Теоретично де, кемпера им е на преклонна възраст, ама прави едни преходи без никакво колебание... Мен би ме било страх. Ама може и до мен да си опира. Аз си карам чудото на 8 години и при всяко превключване си мисля как се къса жило на скоростите... Примерно. Което не пречи да тръгваме на 3000+ километра извън ЕС с финаси, като да обираме стотинките от таблото, за да стигне нафтата до вкъщи... :) Механика ми ходи в Турция с автобус на ол инклузив и постоянно повтаря, че не сме и ред. Предвид това, че общо взето знае какво е състоянието на буса сигурно трябва да се позамисля, ама усещам, че ни се радва... :) Пък и се нагледах на чисто нови коли, свършили гаранционно, сякаш това, гаранцията, топли някого, увиснал в Анадола... Но сига с това, обещавам си, че ей сега, след идвашите 1200 километра ще вляза в сервиз :)
Та тези ми ти младежи подготвяли Кападокия! Кой да се сети, нищо, че не сме спрели да го мислим това място! На всичкото отгоре финансово живота в Турция си е като тук, където също ще ядем и пием, остават нафтата и балоните.
Дето му се вика, как да не прескочи човек :)
Всичко прекрасно, ама нали това е ей сега, та едни задгранични паспорти се извъртяха с бърза поръчка. Някой се сети да погледне застраховката.. Че буса е още с онази, от КАТ и не може да ме спаси брокера ми. Пък и зелената карта си ми трябва реална, не е като да ме спрат в БГто... Буса пак строителна площадка, дървениците от сачака са насрочили местни избори, със зимни гуми съм, а нямам летни... То в тая Турция хич не ми върви на гуми. Предния път отидохме на там с летни гуми и затънахме в снега, сега отиваме пак на жега, а сме със зимни отпред...
Бе да си седим у Софето, викам аз.

Извинявам се за объркани букви, но в момента пиша на 4 инчов телефон и дори не виждам текста. Ще редактирам като седна на комп
chicken

Re: Абе, и ние прескочихме до Кападокия :)

Мнениеот chicken » 27 Юни 2019, 09:07

Както и да е. Паспортите станаха за три дни, застраховката за 15 минути, Стоян (и Роси) продадоха едни гуми и джанти, които после май не искаха да са продали :) В четвъртък, когато нормалните хора вече са тръгнали, аз съм на работа. Нейде до 3. И на три :) В интерес на истината 3-4 часа преди това, прегледайки оборота, разбрах, че наистина че тръгнем. За пари говоря :) Наистина не се издържа хем да се прави такова нещо, хем да се пътува. До последно нищо не се знаеше, подготовката беше само принципна. Но това е поредното доказателство, че се иска основно желание, после време, а парите са по теотията на Айнщайн. В ранни зори към обяд сме в Метро (не може преди 44 години пъпа ми да е хвърлен в Метро, нали?) и пак по него време подминаваме околовръстното. Трафика въобще не предразполага към прескачане до някъде, а ние сме тръгнали и по заобиколен маршрут, защото котката каза, че не иска да пътува с нас, та и на нея трябваше да осигурим ваканция при бабите. А и Лесово е по-подходящия пункт за нередовни и закононарушаващи като нас. Някой ден ще се разходя до този заветен Технотест, но спешност засега не изпитвам :) Та подминаваме ние околовръстното и скоростта пада до заветната пешеходна. В цели три ленти. Подминахме първата катастрофа, но движението някак не се задвижи, та само проформа му викам така.

Изображение
Имам си една теория, стане ли нещо на магистралата си кибичиш там докато спре да е станало. По нормалните пътища винаги можеш да чукнеш обратния мигач и да се изхлузиш през селата. Та като за начало чукнахме десен в посока Елин Пелин и подбалканския.
Бързо се убедих, че имам много съмишленици и явно разсъжденията ми са верни. Прекалено много съмишленици...

Изображение

Както и да е, от там нататък поне се движехме, с изключение на един участък от нейде преди Сопот до нейде почти след Карлово. Поради ремонт на отбивката за околовръстното им.

Изображение
Последна промяна chicken на 27 Юни 2019, 09:22, променена общо 2 пъти
chicken

Мнениеот chicken » 27 Юни 2019, 09:08

Нещата взеха да се проточват и всеки се спасяваше по единично.

Изображение

Като аз бях най-добре. Имам си шофьор и, поради това, че е все още ден първи, чисти чорапи.

Изображение
Изображение
Последна промяна chicken на 16 Юли 2019, 08:17, променена общо 1 път
chicken

Мнениеот chicken » 27 Юни 2019, 19:40

Едно малко отклонение за пропусналите. Чорапите си имат предистория. От тях тръгна поредната и последна свинщина в оня форум

Изображение[/url]

Но някои хора са прекалено велики и си мислят, че могат да се държат както си искат, а низшите да си мълчат...

Изображение

Е, заредих се с достъчно количество Презкурин и продължавам да си разхождам миризливите чорапи. Не, че ще ги споменавам повече тук, но висшите същества, които не носят чорапи и гащи, не серат, не ядат и въобще всякакви такива пошли неща са им чужди, по-добре да не четат. Аз съм нормален човек от низшата класа с всички последствия в писанията ми
chicken

Мнениеот chicken » 27 Юни 2019, 21:40

Та покрай отклоненията, лирични и не толкова, 5-6 часа по-късно бяхме оставили котката и хванали пътя към границата. Нейде по трасето мернах инфо за срив в компютрите на граничните пунктове, приключил нейде когато сме тръгвали от Софето, та не се притеснявах за опашки.
Четири часа. Леко абстрактно стана в един момент. Все едно с тези хора сме живели цял един живот.
А плана да спим в Азия, нейде след Истанбул, се проточи за следващия ден.

Изображение
За довършек се оказа, че единия ми фар е свършил. Разбрах го след последното гише, защото минавам границата с изгасени фарове. Предполагам въобще не е приятно на работещите там да им светят постоянно в очите. Винаги имам крушки, много готино гъбаркане с ченгетата става, като ме спрат през деня заради фар и докато ми проверят документите той вече е оправен :) Ама този път нито една. Дори не знаех какви са. Бърз преход до Одрин с незаконен кемпер, несветещ фар и превишена скорост, бърза покупка и смяна на крушка и сме зад Марги аутлет за спане.
Сутринта отворих половин око, събуден от суматохата наоколо и се втренчих неразбиращо какво точно виждам. Та така поне 5 секунди :)

Изображение[/url]

А раздвижването беше защото точно зад нас, през улицата, е съботния пазар. Ако ви трябват завивки и чаршафи е те там са :)
Последна промяна chicken на 16 Юли 2019, 08:18, променена общо 5 пъти
chicken

Мнениеот ico__78 » 27 Юни 2019, 21:41

Пак го играеш "лешпер"
Много са ти убави чорапите
ico__78

Мнениеот chicken » 27 Юни 2019, 22:00

Лешпер в правилния смисъл, нали? :)
Бидон филм направиха филм за бургаските лешпери едно време. Готини типове. Бидон филм, за бургаските лешпери не знам :)
А с чорапите съвсем спрях да имам проблеми като започнах да бягам. Тогава открих разни материи :)
chicken

Мнениеот ico__78 » 27 Юни 2019, 22:16

Хахахаааа
Имах предвид пак те возят и аз съм от тях
ico__78

Мнениеот ogromnii » 27 Юни 2019, 22:17

И почвам да бегам, Бате...
ogromnii

Мнениеот chicken » 27 Юни 2019, 22:25

Баце е вървежното. Разграничава единия край на Софето от другия.
chicken

Следваща

Назад към Пътувания, пътеписи