от xfact » 14 Апр 2020, 05:37
Тест в общо взето най-лошия сценарий. 4 нови батерий. LiFePo4, обикновена Dual Purpose, AGM, и още една която не съм чувал AGM кристална. Въпроса е дали си заслужава да се плати 10 по-високата цена за литиевата. Та в продължаение на 6 месеца,са пуснати на следния цикъл: разряд до ниво в ковто изключва инвертора, заряд с 20 А зарядно.... целта е да се стуимулира общо взето най-лошия сценарии, когато хората си пускат инвертора, смучат докато спре и зареждат. Ако Ви е интересно, може се опитам да направя някакъв симултантен превод докато гледаме. За мен, филма е изключително поучителен. Резултата го вижте на графиката. Великите обикновени акумулатори, клакат на 30 тото зареждане под 35% потенциал, AGM след 60-70 зареждания, кристалния, нещо се обърква, но такъв е резултата, а литиевия... просто им бил писнал експеримента и след 6 месеца го спряли, капацитета на литивюевия бил спаднал с 1 А......
Edit. И още нещо. Коментират, че ако се ограничи изпомването на акумулатова до, под определено ниво, може да се удължи с известно време живота на акумулаторите. ..но никой не го използвал. Повечето помпали докато има и после..опаааа, този производител продава шит стока.
Edit 2. Сори за грешките, ама пиша на таблета и ме мързи да редактирам.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.