Как да се откажа? Като знам че след първите клони(нги) ще купувам коминчета. Но си монтирах и теглича, лебедката за резервна гума, направих си и резервна гума с едната зимна, монтирах и страниците на металната подкартерна кора, самата кора изчаква, че искам да сменя маслото още веднъж.
От няколко дни цъкам из нета за капандури и изолации, избора на капандури съм свел до 3-4-5, ама с изолацията нещо не се справям. Микропореста гума намирам на цени около 10лв/квадрат за 6 ли беше или 8мм. Съответно по-дебелата - по дебело. При цена на нужния материал около 800лв на практика съм я зачертал като вариант. В мазето имам едни листа фибран, розови и зеленикави. По 2-3 броя от вид. Розовия е доста твърд, но зеления е еластичен, вижда ми се подходящ за целта. И сякаш съм се навил че ще е той. Даже мисля да направя проба с наличния как се лепи.
Имам чуденки и около капандурите. Основните варианти са Фиама, Хеки и МПК. Клоня към МПК, защото се отваря във всички посоки, а на ветровито това ми е ценно. Иначе изглеждат най-афиф, ама ако другите ще се отварят само срещу вятъра - това означава цяло лято да са затворени. Ако правилно съм се ориентирал по щедрите гугъл-преведени описания на търговците Хеки не е дишащо, което за зимата ще е ценно, няма да духа в движение.
Изобщо наличието на избор усложнява задачата на слабия мозък